Αναπηρικό αμαξίδιο χρησιμοποιεί εκφράσεις του προσώπου μέσω της Intel AI για το χειρισμό του

Τα αναπηρικά αμαξίδια που είναι ηλεκτροκίνητα, χειρίζονται από ένα joystick ή αισθητήρες στο σώμα ανθρώπου που το χρησιμοποιεί, ενώ πλέον η καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθάει άτομα με κινητικά προβλήματα, επιτρέποντάς τους να το χειρίζονται μέσω εκφράσεων του προσώπου.

Η εταιρεία Hoobox Robotics με έδρα τη Βραζιλία, δημιούργησε σε συνεργασία με την Intel, το Wheelie 7, το kit που χρησιμοποιεί την AI που έχει αναπτύξει η Intel και επιτρέπει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιούν δέκα εκφράσεις του προσώπου για να χειρίζονται ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι εκφράσεις του προσώπου περιλαμβάνουν το σήκωμα των φρυδιών μέχρι και το βγάλσιμο της γλώσσας για να κοροϊδέψουμε κάποιον, με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται να “μαθαίνει” τις εκφράσεις του προσώπου από το άτομο που θα χρησιμοποιεί το αμαξίδιο μέσα σε επτά λεπτά. Με τη χρήση του αντίστοιχου app και ενός ατόμου που θα βοηθήσει το χρήστη του αμαξιδίου, θα μπορεί να καταχωρήσει τις εκφράσεις του προσώπου που θα συνδέονται με την κίνηση του αναπηρικού αμαξιδίου.

Μέσω του συνδυασμού που περιλαμβάνει το λογισμικό για την αναγνώριση προσώπου, αισθητήρες, ρομποτική και την 3D RealSense Depth camera της Intel που βρίσκεται τοποθετημένη στο αναπηρικό αμαξίδιο, το Wheelie αποτυπώνει μια τρισδιάστατη εικόνα του προσώπου και χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να μπορέσει να οδηγηθεί το αμαξίδιο.

Το kit δουλεύει συνθήκες έντονου και χαμηλού φωτισμού και είναι συμβατό με το 95% των ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων της αγοράς. Το συγκεκριμένο prototype δοκιμάζεται από παραπάνω από 60 άτομα στις Η.Π.Α, οι περισσότεροι των οποίων είναι τετραπληγικοί, πάσχουν από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS) ή αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα λόγω ηλικίας. Σύμφωνα με το Εθνικό στατιστικό κέντρο τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης στις Η.Π.Α, υπάρχουν περίπου 200.000 άνθρωποι στις Η.Π.Α με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και 17.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο.

Τέλος, ο συν-ιδρυτής και CEO της Hoobox Robotics, Dr. Paulo Pinheiro, δήλωσε πως το Wheelie 7 είναι το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιεί τις εκφράσεις του προσώπου για το χειρισμό ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτεί πολύ μεγάλη ακρίβεια και είναι κάτι το οποίο δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την τεχνολογία της Intel, με την εταιρεία να προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τους δώσει και πάλι την αυτονομία τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συν-ιδρυτή και CEO της εταιρείας.

Αναπηρικό αμαξίδιο χρησιμοποιεί εκφράσεις προσώπου Intel AI χειρισμό, Αναπηρικό αμαξίδιο χρησιμοποιεί εκφράσεις του προσώπου μέσω της Intel AI για το χειρισμό του

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.