Απαγορεύτηκε η εγκατάσταση εξοπλισμού Huawei 5G στη Βρετανία

Huawei, Απαγορεύτηκε η εγκατάσταση εξοπλισμού Huawei 5G στη Βρετανία

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας απαγορεύεται να εγκαθιστούν νέο εξοπλισμό 5G της Huawei μετά τον Σεπτέμβριο του 2021 όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζοντας πως η χρήση εξοπλισμού της εταιρείας συνιστά κίνδυνο ασφαλείας για τη χώρα όπως διαβάσαμε στο naftemporiki.gr.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης μια νέα στρατηγική για να αυξηθεί η ποικιλομορφία της αλυσίδας προμηθευτών 5G, που αποτελείται από μια αρχική επένδυση 250 εκ. λιρών, δοκιμές σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία NEC και τη δημιουργία νέων ερευνητικών εγκαταστάσεων.

Τον Ιούλιο η κυβέρνηση διέταξε την πλήρη απομάκρυνση του εξοπλισμού από το σύνολο του δικτύου 5G ως το 2027, εν μέσω πιέσεων από τις ΗΠΑ. Αρχικά η Βρετανία είχε αποφασίσει ο εξοπλισμός της Huawei να απομακρυνθεί από το πιο ευαίσθητο τμήμα του «κεντρικού» δικτύου της, και να αποτελεί ένα 35% το πολύ των μη κεντρικών συστημάτων. Η προθεσμία που είχε τεθεί ήταν το 2023.

Ενδιαφέρει επίσης: Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones μειώθηκαν, η Huawei έχασε 21.3%

Τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα έχουν άρωμα Σουηδίας

Οι αμερικανικές «παρεμβάσεις» πέτυχαν να θέσουν σε δεύτερο ρόλο την κινεζική τεχνολογία της Huawei σε ότι αφορά την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην Ελλάδα όπως σημειώνουν σε άρθρο τους Τα Νέα.

Επί ελληνικού εδάφους, η Cosmote ανακοίνωσε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο τη συνεργασία της µε τη σουηδική Ericsson, ως κύριου προμηθευτή εξοπλισμού για το δικό της 5G δίκτυο. Η πολυεθνική Vodafone στο δίκτυο κορμού (core network) θα συνεχίσει και αυτή με την Ericsson. Η WIND Ελλάς, αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Ericsson για το core δίκτυό της.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα, οι κινέζοι θα συνεχίσουν να έχουν παρουσία στις υποδομές ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όχι όμως στο δίκτυο κορμού (core network), αλλά στο σκέλος του ραδιοδικτύου (κεραίες και σταθμοί βάσης).

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Μιλάνε συνέχεια για «κίνδυνο ασφαλείας». Έχουν παρουσιάσει κάποιο σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο;

Nickolas

Με την Ericsson και τη Vodafone δεν είχε γίνει ο κακός χαμός στη χώρα μας το 2004 με τις υποκλοπές;
Τι να πω μέγαλη σιγουριά αισθάνομαι τώρα που δε θα είναι οι Κινέζοι και θα είναι οι Σουηδοί.
Σα να λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα :p

Last edited 3 years πριν by Nickolas
SUPS 👨‍⚖️

ωωχ αρθρο με 5G ετοιμαστειτε για ψεκασμενους στα σχολια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.