Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones μειώθηκαν, η Huawei έχασε 21.3%

, Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones μειώθηκαν, η Huawei έχασε 21.3%

, Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones μειώθηκαν, η Huawei έχασε 21.3%

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν στα 366 εκ. τεμάχια το τρίτο τρίμηνο (Q3) του τρέχοντος έτους, έναντι 387 εκ. το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner. Η παγκόσμια πτώση του 5,7% το τρίτο τρίμηνο ακολουθεί την ιστορική πτώση του 20% των πωλήσεων smartphone κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε τελικούς χρήστες ανήλθαν σε 401 εκ. τεμάχια, μείωση 8,7% από έτος σε έτος.

Η οικονομική αβεβαιότητα και ο συνεχιζόμενος φόβος για το επόμενο κύμα της πανδημίας συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις μη απαραίτητες δαπάνες έως το τέλος του 2020. Η καθυστέρηση στις αναβαθμίσεις δικτύου 5G περιόρισε επίσης την ευκαιρία για τους πωλητές smartphone σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner.

Εντύπωση προκαλεί η μείωση 21.3% της Huawei η οποία δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να πουλήσει τις συσκευές της σε διεθνές επίπεδο. Από την άλλη η Xiaomi είδε αύξηση σχεδόν 35% στις παγκόσμιες πωλήσεις της και ανεβάινει για πρώτη φορά στο βάθρο των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphone παγκοσμίως, ωθώντας την Apple στην τέταρτη θέση. Η Samsung παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones.

Η ελαφρά μείωση της Apple οφείλεται κυρίως στην καθυστερημένη έναρξη αποστολής της νέας γενιά iPhone 2020, η οποία τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε πάντα στα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου. Φέτος, η αποστολή ξεκίνησε 4 εβδομάδες αργότερα από το συνηθισμένο.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei είχαν ισχυρές επιπτώσεις στις πωλήσεις smartphone εκτός της Κίνας. Οι πιο πρόσφατες συσκευές της, που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2019, δυσκολεύονται να προσελκύσουν Ευρωπαίους και Αμερικανούς καταναλωτές, κυρίως επειδή δεν διαθέτουν πλέον τις υπηρεσίες Google ούτε και το κατάστημα εφαρμογών της, Google Play.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Όταν λέγαμε ότι θα πεθάνει χωρίς playstore κάποιοι εδώ μέσα μας λέγανε ότι κάνουμε λάθος! Ήταν που ήταν μαύρο χάλι το λογισμικό της τον ξεγελουσε τον κοσμακι αφού δεν τον ένοιαζε κ πολλά να κάνει! Από τη στιγμή που το πρότεινε συνέχεια ο πωλητής! Τώρα τι θα πει στην ερώτηση αν μπαίνει Facebook που θα του κάνει το 17 χρονών άσχετο από τεχνολογία κοριτσάκι! Αφού μόνο αυτό το νοιάζει να κάνει

Gadgetfreak

Συμφωνώ πάντως με το ότι η Huawei πάει για πάτο δίχως Android , απλά για εμένα είναι ακόμα καλύτερο γιατί θα πάρω ένα ποιοτικό κινητό (και θα του βάλω android) με πολύ λιγότερα λεφτά.
Από εκεί και πέρα λογική η άνοδος των υπολοίπων και δη της Xiaomi.
Κρίμα πάντως τώρα για τον αν ήταν χάλια από πλευρά λογισμικού εμένα με βόλεψε και συνήθισα (πέραν της καθαρής αντιγραφής Apple σε πολλα σημεία) αλλά όταν το λέει ο MKBHD και ο Michael Fisher ότι το μόνο που τους σταματάει είναι το λειτουργικό κ κόσμος τρομάζει λες και είναι ότι χειρότερο υπάρχει εκεί έξω. (εγω πχ δεν μπορώ το MIUI)

Γιωργος

Αμφιβαλω αν εχεις ασχοληθει καθολου επι του θεματος. Εφαρμογές σοσιαλ (ολες), τραπεζικές, browsers.. Λειτουργούν ολα αψογα. Αρα οταν τ κοριτσακι θελει ν κατεβασει τ fb θα παει στο app gallery η στο petal search θα γραψει Facebook στην αναζητηση και θα πατησει download και εγκατασταση. Επειδη δεν θα μπει στο playstore αλλα θα μπει σε αλλο app ειναι το προβλημα? Προβλημα εχουν ΜΟΝΟ εφαρμογες που χρησιμοποιουν αποκλειστικά gms πχ το google pay και καποια παιχνιδια και ως γνωστων youtube και gmail και gmaps. Εναλλακτικες… Youtube vanced (αναζητηση youtube γραφεις στο app gallery στο βγαζει κ τ κατεβαζεις) η αλλιως μπαινεις απο browser. Αν θες να εισαι συνδεδεμενος ν σ ρχονται ειδοποιησεις τοτε ναι εχεις θεμα, αν οχι και απλα μπαινεις ν δεις τ βιντεακια κ ν ακουσεις μουσικη, ολα αψογα. Gmail:συνδεεις τ gmail στην εφαρμογη email π ειναι προεγκατεστημενη κ δουκευει μ ειδοποιησεις κανονικα, εναλλακτικα μπαινεις απο browser(χωρις ειδοποιησεις ομως.. Λογικο) gmaps:απο browser κανονικα χωρις όμως ν μπορεις ν κρατησεις ιστορικο, απλα να βαλεις διευθυνση ν πας καπου. Αν θες ν εχεις ιστορικό δεν γινεται, αν απλα θες να πας καπου ολα αψογα. Που αποσκοπώ… Στο οτι ειναι αναλογα τη χρήση π κανει ο καθενας, ετσι αλλος δεν εχει κανενα… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by Γιωργος
Γιάννης

Το EMUI ειναι από τα καλύτερα λογισμικά και το πρώτο που ενσωμάτωσε τεχνητή νοημοσύνη σε προγραμματιστικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα αν κάποιος είναι troll και το έχει δει μόνο σε φωτογραφίες λογικό είναι να γράφει βλακείες.

Panos

Η huawei είναι η πρώτη κ παραμένει . Σε κάμερες σε λογισμικό κ ποιότητα.αυτο που δίνεις αυτό παίρνεις χωρίς να χρυσοπληρωνεις μηλαρακια κ ονόματα tv. χωριά που το google store το κατεβάζεις όποτε θες για πλάκα έχει κ το δικό της store.τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.dxmark κ άντε γεια

Nikola

Τα χαρίζουν

The Huawei Mate 40 Pro price is £1,099 / AU$1,999 (roughly $1,400), and that gets you 8GB RAM and 256GB storage. 
For some comparison, as we’ve mentioned, in the UK that’s the same price as the lowest-spec iPhone 12 Pro Max (undisclosed RAM, 128GB storage) or the top-spec Samsung Galaxy S20 Plus (12GB RAM, 512GB storage), while in Australia both those phones are at least AU$100 cheaper than the Mate 40 Pro.

SUPS 👨‍⚖️

ασε μην τους το χαλας το ονειρο

Vladimiros

Κριμα για την χαβαη…οτι συσκευη βγαζει προσωπικα μου ειναι αδιαφορα την χαντακωσαν δυστιχως..απο Xiaomi εχει καλυτερο λειτουργικο παντος και καμερες και ολα..

Jim

Και πως την έχουν δει; ότι θα μείνουν για πάντα; η για πάντα θα αγοράζουμε τις …… τους; και είχα μια σκασίλα

SUPS 👨‍⚖️

κριμα για την Huawei πολυ πληρεστερο λογισμικο απο xiaomi…αν δεν αλλαξει το θεμα με την Αμερικη θα αποσυρθει απο τις δυτικες αγορες…

Γεωργιάδης Ιωάννης

Καλημέρα, η πτώση των πωλήσεων της Huawei αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την άγνοια βασικών γνώσεων για το android από την πλειοψηφία των χρηστών κινητών τηλεφώνων. Δεν είμαι fan της Huawei, αλλά σε επίπεδο τεχνογνωσίας είναι έτη φωτός μπροστά από τους άλλους. Αυτή τη στιγμή το μόνο τηλέφωνο της Huawei που έχω είναι ένα p20 lite, καθώς και και τα gt2 και honor magic 2.
*** Από έναν fan της Xiaomi που μόλις χθες πέρασα στο τετραετίας mi5 μου pixel experience rom Android 10 με ενημέρωση ασφαλείας 5 Νοεμβρίου 2020!!!!!!!!! Το αναφέρω απλά για να γίνω κατανοητός γιατί είμαι fan της Xiaomi. Η ευκολία να κάνεις τη συσκευή σου ό,τι θέλεις χωρίς πολλά πολλά…
*** Όσο για το miui είναι το καλύτερο και το πληρέστερο skin, απλά αγοράστε συσκευή με 6 gb ram και πάνω, κάντε ένα καλό αρχικό σετάρισμα και καλή απόλαυση…

Γιωργος

Θα συμφωνησω στο οτι ειναι συσκευες που τις κανεις ο, τι θελεις κλπ κ αξιολογα τηλεφωνα (ειχα mi8 και note 5 pro)… Αλλα το λογισμικό απο την εμπειρία που ειχα (και ασχολούμαι αρκετα.. Πχ να βγαλω ολο το bloatware μεσω ADB κλπ) … Ηταν ο λογος π τα αλλαξα και τα δυο μετα απο λίγους μηνες. Bugs σε καθε update… Μπερδεμενα ολα στο μενου σε βαθμο να πρέπει ν γραφω στην αναζητηση πολλες φορες γ να βρω κατι..ειδοποιησεις στο mi8 λογω ασυμβατοτητας με το notch να μην τις βλεπω αν δν κατεβασω τη μπαρα… Κλπ. Εφτασα μεχρι miui 11. Λενε οτι τι το 12 ειναι κορυφαίο οποτε δεν έχω γνωμη για το τι συμβαινει τωρα. Τ mi8 τ χω δωσει σ φιλο μ κ πλεον μ πε εφτιαξε πολυ αν και με τα διαφορα effects ειναι καπως βαρυ. Παντως το emui π εχω τωρα (p30 pro) μ φαινεται πιο ωραιο και ευχρηστο. Αγαπημενο πανως… One ui απο s9+ και s10+ που ειχα ενα διαστημα διαδοχικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.