Στην Apple το 79.2% των κερδών από την αγορά των smartphones

To 2016, όπως και όλα τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν εκατοντάδες νέα μοντέλα από δεκάδες εταιρείες ανά τον κόσμο. Αυτή όμως που κατάφερε να πάρει την μερίδα του λέοντος ήταν η Apple, όσον αφορά στα κέρδη.

Ο αμερικάνικος κολοσσός πήρε τα 44.9 δισ. δολάρια από τα 53.7 δισ. δολάρια, που ήταν ο αριθμός παγκοσμίως.

Η Apple έφτιαξε το πρώτο της αδιάβροχο iPhone, αύξησε την τιμή και φαίνεται πως αυτό απέδωσε καρπούς. Κατάφερε να έχει μέσα στο 2016, 44.9 δισ. δολάρια σε λειτουργικά κέρδη, πολύ πιο μπροστά από τη Samsung, που ακολουθεί με 8.3 δισ. δολάρια. Σίγουρα οι αριθμοί της Samsung θα ήταν μεγαλύτεροι, αλλά είχε την ατυχία του Samsung Galaxy Note 7.

Στο top 5 φιγουράρουν τρεις κινέζικες εταιρείες – Huawei, Oppo, Vivo με μικρά ποσοστά 1.6%, 1.5% και 1.4%, επί των παγκόσμιων κερδών.

apple smartphone profits, Στην Apple το 79.2% των κερδών από την αγορά των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

67 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex.vi.ii

Να το διαβαζουν αυτοι που λένε ότι θα καταρευσεί σύντομα..

ChristosT

@alex.vi.ii
[Να το διαβαζουν αυτοι που λένε ότι θα καταρευσεί σύντομα..]
Και αυτοί που θεωρούνε τους άλλους βλάκες και τυφλούς επειδή αγοράζουν κινητά με ips ξεθωριασμένες κάμερες και οθόνες και κλειδωμένα λειτουργικα…
Δεν πειράζει…θα το κάνουν γαργάρα και θα τους περάσει.

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

Το iPhone είναι το καλύτερο smartphone παγκοσμίως όπως και να το κάνουμε παρόλες τις προσπάθειες που κάνουν οι άλλες εταιρίες και το ξέρουν όλοι αυτό, ακόμα και αυτοί που δεν το παραδέχονται…!!!

VasiliS7edge

Άριστα στην Apple και Samsung και κάτω από την βάση στις κινεζικές εταιρείες που με τόσο μεγάλο μερίδιο βγάζουν τόσα μικρά κερδη. Η Huawei πήγε κάτι να κάνει και έκανε μια από τα ίδια. Μεγάλωσε το μερίδιο μειωσε τα κέρδη και μειωμενα κέρδη φέρνουν μειωμενο budget για R&D.

Giannis

Για να έχουν αυξημένα κέρδη οι Κινεζικές εταιρίες πρέπει να αυξήσουν και τις τιμές τους. Αν αποφασίσουν να το κάνουν οι ναυαρχίδες θα είναι χαλαρά στ 800+.

Katsantour

Για αλλη μια φορα τα αποτελεσματα ειναι αναμενομενα για την κορυφαια κατασκευαστρια smartphones και τεχνολογιας, τα κινεζικα απο την αλλη ειναι λογικο να ειναι ψηλα λογω του αριθμου των πωλησεων βεβαια αν η τιμη τους ηταν υψηλη λογω ζητησης πιστευω δεν θα ηταν καν στην πρωτη πενταδα, για την samsung δε σχολιαζω κατι αλλο περα του οτι θα πρεπει να προσπαθησει περισσοτερο

techgeek

Το να πουλάς τα περισσότερα premium κινητά εδώ και μια δεκαετία σχεδόν νομίζω λέει πολλά για την Apple και τα iPhones. Δεν είναι μια φούσκα που έσκασε σε 2-3 χρονια. Ακόμη και η Nokia ποτε της δεν έβγαζε τέτοια κέρδη όταν ήταν στην κορυφή. Φυσικά αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν οι οικονομολόγοι και οι ειδικοί του καναπέ και των comments εδώ είναι ότι το iPhone δεν είναι απλά ένα κινητό, έχει από πίσω το καλύτερο support που μπορεί να έχει ένα κινητό. Αν ζεις σε χωρα με Apple store το να έχεις iPhone είναι ότι το καλύτερο. Το να έχεις ένα καλο κινητό, βλέπε S7 edge δεν είναι αρκετό, οι χρηστες θέλουν και υποστήριξη και εγγύηση και όλα. Κάτι που μοναχα η Apple προσφέρει σε τέτοιο επίπεδο.

Αγοράζεις Apple care, κάτι παθαίνει το κινητό σου, πας σε Apple store, σε 2 λεπτά σου δίνουνε άλλο κινητό και τέλος. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προσφέρει κάτι τέτοιο και μάλιστα ανά το παγκόσμιο αφού πλέον έχει καλύψει παρα πολλές χώρες.

Kostas

@ alex.vi.ii και κάθεσαι και του ακούς? από το 1998 το λένε αυτό.

John

@Katsantour
Κορυφαία στην τεχνολογία η Apple από πότε; Εκτός και εννοείς κάτι macbook που τρέχουν παιχνίδια στα 3 fps και κάτι ipad pro με 1 θύρα…lol…

Katsantour

Κανενας δεν αγοραζει apple για παιχνιδια ολοι το γνωριζουν αυτο και επισης το ipad pro ποσες θυρες θα επρεπε να εχει κατα την γνωμη σου, τελος αν βασιζεις σε αυτα τα δυο την αποψη σου οτι η apple δεν ειναι κορυφαια κατασκευαστρια αυτο ειναι τουλαχιστον αστειο

George

Σαν Android user να πω ότι πράγματι το iPhone είναι ενα τερας επιδόσεων, εχει εναν υπεργρηγορο εσωτερικό δίσκο εναν επεξεργαστή δικιας της φιλοσοφιας μονταρισμενο πανω στο ios ο οποιος είναι πριόνι αλλα μέχρι εκεί.
Δυστυχως η Apple εχει τραβήξει ολες τις τιμες στα επώνυμα android κινητά προς τα πάνω κ το οτι λειτουργεί με τέτοια υπερκερδη θέτει το ερώτημα κατά ποσο πρέπει να ακολουθούμε αυτη την τάση. Ισχύει για ολους που ζητάνε αυτά τα λεφτά.

Γιώργος Κ.

Ας του πατήσει κάποιος το pause ή ας του μολύνει την ip με λογική μπας και πάρει μπροστά αυτό το τρολ που έφαγε τα άκυρά του σε άλλο θέμα κι έρχεται και το συνεχίζει εδώ μπας και πάρει καμία νίκη από εμάς τους σχετικούς!

Να πούμε ότι η αγαπημένη εταιρία μερικών πήρε αυτό το μερίδιο γιατί έβαλε στα κινητά της χαρακτηριστικά που είχαν από καιρό άλλες εταιρίες. Και καλά έκανε γιατί το 7 είναι το πιο ολοκληρωμένο iphone ever. Μακάρι στο 8 να πάρει (και δεν είπα αντιγράψει, μη βιάζεστε) κι άλλα χαρακτηριστικά από άλλες android (κυρίως) ναυαρχίδες και να μπορεί να δικαιολογείται καλύτερα το δίδυμο τιμή/χαρακτηριστικά.

ChristosT

2,8% Nougat στα σαπάκια και μερικοί ακόμη μιλάνε…το Iphone είχε και έχει πάντα το πιό ισορροπημένο hardware…
Και ένα δυνατό σημείο που λέγεται IOS.
Οι υπόλοιποι άς παίζουν με τις amoled (υπερκορεσμένες) και τα 20πύρηνα σαπάκια των 6 και 8 ram.
Θα τρώτε τάπες και φάπες μέχρι να γίνετε ένα με το έδαφος…για άνθρωποι…δεν ξέρω.

Τα πολλαπλά προφίλς-τρόλλς παρακαλούνται να το βουλώνουν.
Και δεν έχουν ιδέα και το παίζουν σχετικοί.

Ιωάννης jb

Κρίση έχουμε κ η apple με τα λεφτά που βγάζει σε 2 χρόνια άνετα ξεπληρώνει τα χρέη της χώρας μας….

Σχεδόν ολοκληρωμένο το iphone 7…
Το συγκεκριμένο smartphone..
Δεν έχει στέρεο ηχεία κλασικά δεν έχει micro sd κ φυσικά δεν έχει την υποδοχή για τα ακουστικά..
Τη στιγμή που μπορώ να τα έχω στο x performance συν ανοιχτό λογισμικό κ κάποια ακόμη γιατί να δώσω σχεδόν 300 ευρώ παραπάνω? Μου περισσεύουν? Όχι φυσικά!!!
Χαζος δεν είμαι να τους τα δώσω για λίγο καλύτερες ταχύτητες κ ένα μήλο στο πίσω μέρος..
Την υποστήριξη λογισμικού δε τη θέλω διότι δεν το προτιμώ ούτως ή άλλως κ στη τελική άμα θέλω με τα λεφτά που μου μένουν στο τρίτο χρόνο παίρνω κ καινούργια συσκευή

Γιώργος Κ.

Ναι, ολόκληρη στρατιά techblogers είναι εναντίον σου κι εμείς είμαστε οι άσχετοι ενώ εσύ ο ένας και μοναδικός είσαι σχετικός! Σε ποια ζωή υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτή η πιθανότητα;; Πάρε και δοκίμασε όλα τα λογισμικά όπως κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε μερικοί από μας και όχι όπως (και καλά) λες ότι είχες samsung και απογοητεύτηκες και μετά ίσως να σε πούμε σχετικό. Με τις παρωπίδες που έχεις στα μάτια σου όμως και το φανμποιλίκι που είναι από άλλο κόσμο και διάχυτο όπου γράφεις μόνο σχετικός/αντικειμενικός δε λέγεσαι

Γιώργος Κ.

@Ιωάννης jb
Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν είπα ότι είναι πιο ολοκληρωμένο πχ σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες. Απλά από όλα τα προηγούμενα μήλα αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένο. Συμφωνώ σε όσα λες πως άλλες ναυαρχίδες και ειδικά η νέα σειρά της sony έχει περισσότερα χαρακτηριστικά από iphones και μάλιστα σε μικρότερη τιμή, αλλά στα μήλα πληρώνεις και image/ γόητρο.

John

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια σύγχυση και αδυναμία κατανόησης που οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα και πανηγυρισμούς που εκθέτουν τον δείκτη νοημοσύνης κάποιων θα το κάνω λιανά , τα iphone κοστίζουν λίγο (το iphone 7 έχει κόστος για την Apple γύρω στα 220$ σύμφωνα με ειδικούς) και πωλούνται πολύ ακριβά , με λίγα λόγια τα κέρδη της Apple οφείλονται σε αυτό που λέμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Πανηγυρίζουν κάποιοι με λίγα λόγια γιατί πλήρωσαν πανάκριβα κάτι που έχει το 1/3 έως 1/4 του κόστους που φτάνει στα καταστήματα αντι του σωστού που θα ήταν να αισθάνονται ότι τους έπιασαν κορόιδα.

ChristosT

Δήλωση σόκ…
Υπάρχουν εδώ μέσα άτομα που δοκιμάσανε όλα τα λειτουργικά και έχουν άποψη, ενώ όλοι άλλοι πεταλώνανε τζιτζίκια…
Το τερματίσανε ή μου φαίνεται;
Και μάλιστα προτείνουν κιόλας να τα δοκιμάσουμε…ε, ναί…αυτούς περιμέναμε…να μην πώ οτι θα μας δώσουν και χρήματα επιδοτήσεως να το κάνουμε.
Το καλάμι πόσο πάει;
Με το μέτρο ή με την βλακεία;

Το οπαδιλίκη το τερματίσανε.

Ιωάννης jb

ChristosT.. Φτάνει αγόρι μου!!
Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα κ χαίρεσαι χωρίς να υπάρχει λόγος το android το έχουν 100 το ios 1..
Αυτοί οι εκατό βγάζουν 50 συσκευές το χρόνο!!!!
Δεν είναι δυνατόν να έχει μεγαλύτερο ποσοστό το nougat.. Κ πάλι καλά που πλησιάζει το 3% να λέμε!!!
Μερικές εταιρίες που δεν είναι του πεταματου όπως η sony το έχει δώσει σε πολλές συσκευές….
Κ στη τελική ακόμα κ κιτ κατ να έχει κανείς μιά χαρά πράγματα μπορεί κ κάνει!!! Σιγά τη παραπάνω κανείς εσύ με το τελευταίο ios κ σιγά τη παραπάνω κάνω εγώ με το τελευταίο android.. Πολύ αξία δίνεις για κάτι που δεν την έχει..
Αντε τωρα ηρθε η ώρα να ηρεμήσεις πάρε ένα ηρεμιστικό κ αύριο πάλι μας τα ξαναλες!!

Γιώργο.. Δεν αναφέρθηκα σε σένα

ChristosT

@John οι υπόλοιπες ναυαρχίδες androids πόσο κοστολογούνται και πουλιούνται;
samsung, Pixel, Lumia, HP (elite x3 980 τιμή skroutz) κλπ…
Δεν μπορεί αυτά να λεγονται απο σοβαρά άτομα επειδή αυτές οι ναυαρχίδες ΑΠΛΑ δεν προτιμώνται απο την πλειοψηφία.
Και αυτοί πληρώνουν το 1/3 του κόστους.
Το πρόβλημά σου δεν κατάλαβα…
Τέλος ξεχνάς οτι ένα Iphone θα το πάρεις 700-800-900 αλλά θα διατηρεί πάντα υψηλή τιμή μεταπώλησης. Συνεπώς λιγότερη ζημία σε βάθος χρόνου όταν τα androids στην αρχή τα κορόιδα υα πληρωνουν το ίδιο και σε ένα χρόνο δεν έχουν ούτε μισή τιμή.
Αυτά τα συνυπολογίζεις;

ChristosT

[Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα]…
Ανόμοια στο τί;
Το ότι η Google βγάζει ένα λειτουργικό και οι υπόλοιποι το διαθέτουν σε 8 και 10 μήνες;
Λειτουργικό το ένα λειτουργικό και το άλλο.
Μπερδέυεις την διάθεση ενός λειτουργικού με την Sony όπως πάντα. Όλα με την Sony σου θα πρέπει να έχουν σχέση ΠΑΝΤΑ.
Τα Nexus γιατί πέρνανε στην ώρα τους τις αναβαθμίσεις;
Απλά φοβάσαι να παραδεχτείς οτι το Android διασύρεται απο την πλειοψηφία των κατασκευαστών.
Αυτό σαφέστατα είναι ο No1 Λόγος να χαίρεται ένας ios χρήστης αφού τα χρήματά του πιάνουν τόπο.
Ε, ναι…και στην τελική και με Windows XP κάνουμε την δουλειά μας…
Να μην σου πώ με Milenium ακόμη καλύτερα.
Πάρε πρώτα το δικό σου ηρεμηστικό, διότι με τόσα !!!!!!!!…δεν σε βλέπω καλά.

james

Εγω παντα ημουν κατα των iphone. Πολυ κακο για το τιποτα τα θεωρουσα. Οταν ομως ο ChristosT αρχισε να γραφει σχολια αρχισα να προβληματιζομαι. Σκεφτηκα οτι αν μαζεψουμε ολα τα εγκωμιαστικα σχολια του, μπορουμε ανετα να τυπωσουμε ενα βιβλιο 200-300 σελιδων. Δε μπορει, λεω, για να πληρωσε ο τυπος 500 ευρω για περσινο τηλεφωνο και μετα να ενιωσε την αναγκη να πληκτρολογησει τοσα κειμενα εγκωμιαζοντας το, καλο θα ειναι.

Τελικα Χρηστο για πες μας, ειναι οντως τοσο καλο οσο λες;

Engineer

@Γιώργος Κ. Το πιο ολοκληρωμενο iPhone ever? Κλαιω με τη παρτη σου. Δηλαδη τι περίμενες ακριβώς; κτ χειροτερο απο τα προηγουμενα μοντέλα; η μηπως επειδη εβαλε αντίσταση στο νερο καυλωσες τη ζωαρα σου κ νομιζεις οτι ειναι καμια καινοτομια; οταν καταλαβετε οτι τα φραγκα για το iPhone τα δινετε κυριως για το ios που παρεχει (το οποιο ειναι εξαιρετικο,επειδη ειναι μη παραμετροποίησιμο ) και επειδη η εταιρεια σας κοροιδευει φουλ ον τοτε θα ναι αργά. Σας πουλαει τεχνολογια του 14 σε τιμες χρυσάφι. Λολ. Σε εποχες Steve jobs γαζωνε μανες. Τρωει απλα παιρνει φραγκα απο το κοσμακη λογω καλου μάρκετινγκ.

Γιώργος Κ.

@Engineer δε με κατάλαβες, αυτό που εννοώ είναι ότι τα προηγούμενα μήλα ήταν ελλιπέστατα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Στο 7 όμως προσπάθησε να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό και το έκανε αξιοπρεπώς. Έκανε καλύτερη τη μπαταρία, το έκανε αδιάβροχο, του έβαλε μια από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς (η καλύτερη βιντεοκάμερα θεωρητικά), αύξησε τη χωρητικότητα και πόσα άλλα. Θάβω την apple μου τη λέτε, την υποστηρίζω πάλι μου τη λέτε. Τι θέλε πχιιιαα από μένα;;; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

vcasilist

Λογικό είναι με την υπερτιμολόγηση που κάνει στα iphone, και δεν το βλέπω και κακό αυτό απο την στιγμή που ο κόσμος τα αγοράζει…
Εχει πολύ καλό μάρκετινγκ η apple και μπράβο της, την παραδέχομαι σε αυτό τον τομέα και τα τηλέφωνα της είναι πολύ καλά και κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά είναι εκπληκτικό το ότι έχει περάσει στην κοινή γνώμη ότι το 1 δεν είναι 1 αλλά 1,5 και πρέπει να πληρώσεις για το φανταστικό 0,5 και πάλι μπράβο της και δεν το λέω ειρωνικά μιλάμε για πολύ advanced μάρκετινγκ που φτάνει στα επίπεδα πλύσης εγκεφάλου.
Κάτοχος iphone, 3gs και 5s που ακόμα κατέχω, το έχω δώσει στην γυναίκα μου το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμα.

wave

Απίστευτο ποσοστό κοντα στο 80% των κερδων παγκοσμίως από τα κινητά πάει στην apple. Παρά τον ανταγωνισμό και τα κινητά του κιλού. Μπράβο της. Το ποσοστό είναι τόσο συντριπτικό που δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Το λειτουργικό, η υποστήριξη, οι αναβαθμίσεις, η ποιότητα κλήσης και κατασκευής, αναγνωρίζονται από τον κόσμο.

ChristosT

@james για να είχα χρόνια Android και τώρα ios εσύ τί λές;
Τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα γιατί ξέρεις οτι θα πάρεις και ανάλογη απάντηση και δεν θέλω να ανοίξω vs συζήτηση.
Άν την θελήσεις όμως, μπορείς να την έχεις. (εσύ επιλέγεις).
Infinity Display λεμεεεεε…

Rizo

Λοιπόν θα ξεκινήσω επι του θέματος. Η Apple όπως λέει και ο @John στο σχόλιο .17 πουλάει “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Αντε δεν πουλάει φύκια, πουλάει δερμάτινες κορδέλες για μεταξωτές. Όποιος τα βάλει κάτω θα δει οτι δεν μιλάμε για έσοδα, αλλά για ΚΕΡΔΗ. Τι σημαίνει αυτό ακομα και για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και δεν μας νοιάζει? Οτι ΥΠΕΡκοστολογεί τα προιόντα της. Βέβαια αυτό θα έκανε ο καθένας στην θέση της γιατί έχει μονοπώλιο στα προιόντα της, μιας και αυτή μόνο έχει το λογισμικό. Δεν πάυει όμως να σημαίνει οτι πληρώνεις παραπάνω απο αυτό που παίρνεις. Επίσης για πολλές εταιρίες είναι μικτά τα αποτελέσματα γιατί παρόλο που πουλάνε καλά, τα ποσοστά κέρδους είναι μικρά και ίσως και αρνητικά για τις πολύ οικονομικές συσκευές. Δηλαδή η Samsung ας πούμε βγάζει καλά ποσοστά απο το S7, αλλά απο το J3 μπορεί και να “μπαίνει μέσα” αν υπολογιστεί και το κόστος ανάπτυξης και διαφήμισης. Και ακόμα χειρότερα για περσινά μοντέλα που πωλούνται ακόμη.. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για μερικούς. Χαίρονται που τα τσεπώνει η εταιρία τους. Σαν την κυβέρνησή μας χαίρεται που ξεπέρασε τους στόχους, δηλαδή έβαλε επιπλέον μέτρα.. ΑΛΛΑ εμείς θα έπρεπε να κλάιμε και οχι να γελάμε! Για το… Συνέχεια »

Chris_BMW

Μάλιστα.. σχεδόν το 80% της παγκόσμιας – το ξανά γράφω της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αγοράς το έχει η Apple και οφείλεται στο marketing…
Άντε να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε στα καταπληκτικά σχόλια αυτού του σάιτ .
Εγώ δηλαδή που είχα 4s μετά πήρα 5s κ τωρα είμαι κάτοχος του 6s και ενω με ταλαιπωρούν αφάνταστα θα ΞΑΝΑ πάρω I phone γιατι ; Γιατι έχει καλο marketing… Εγώ και οοοολοι οι υπόλοιποι χρήστες iOS …….

Agnostos13

Γραφει ενας…
“τα iphone κοστιζουν λιγο (το iphone εχει κοστος για την Apple γυρω στα 220$ σύμφωνα με ειδικους και πωλουνται πολυ ακριβα, με λιγα λογια τα κερδη της Apple οφειλονται σε αυτο που λεμε φυκια για μεταξωτες κορδελες”
Μαλλον ο φιλος νομιζει οτι η Apple παιρνει το iOS ετοιμο και τσαμπα οπως κανουν οι κατασκευαστες android συσκευων. Επισης μαλλον νομιζει οτι το support, τα καταστηματα, ο premium χαρακτηρας και οι υπηρεσιες δεν κοστιζουν. Μιλαμε για κορυφαια οικονομολογικη αναλυση…οχι αστεια!

ChristosT

H Αpple δίνει πολυετής αναβάθμιση. Δείτε τα μοντέλα της και μετρήστε. Έχει δικό της λειτουργικό (και όχι άρπα κόλα google για εκ συσκευές), τα διαφημηστικά της, το σχεδιαστικό τμήμα κλπ…ώς κάθε εταιρεία κοστολογεί όπως αυτή κρίνει για να είναι βιώσιμη. Έχει δικό της οικοσύστημα και χε….. τί θα κάνουν οι άλλοι άν δώσουν drivers για exynos (ποτέ δηλαδή και μένουν στο ράφι) ή άν θα έχουν snapdragon και πάρουν 1 χρόνο custom παραπάνω αναβάθμιση. Έγινε η συσκευή σου 5-6 ετών αποφασίζεις άν θα την αλλάξεις ή άν θα μείνεις με αυτήν. Κανείς δεν εκβιάζει κανέναν. Ή την αγοράζεις ή ΟΧΙ. Αυτό με την ΥΠΕΡκοστολόγηση είναι καινούριο; Εδώ οι κινέζικες ρημάζουν πλέον και χώρια για την sammy, Sony, LG κλπ…τοHP Elite X3 έχει 1000 ευρουλάκια. Για εκεί δεν θα πέιτε κάτι; Ο καθένας εκεί που τα δίνει ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ώστε να δικαιολογήσει την επιλογή του. Καλή και η Xiaomi, καλή και η Huawei καλή και η LG καλές και όλες… Βάλτε το χέρι στο τσέπη και πάρτε οτι σας συμφέρει. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Δεν σας είπε στο κάτω κάτω κανείς να πάρετε φετεινό μοντέλο. Πάρτε περσινό…και αναγκάστε τους να διορθώσουν τις τιμές. Το κάνετε; ΟΧΙ… Τί κλαίγεστε τότε λές και… Συνέχεια »

Rizo

Ρε παιδια, καλά τα λέτε κι εσείς, αλλά όταν έχει τόσο τεράστια κέρδη, όσο και να κοστίζει η ανάπυξη του λογισμικού, όσο και να κοστίζει η διαφήμιση, όσο και να κοστίζει και το support, όταν το κέρδη είναι τόσο ΥΨΗΛΑ και το ξαναλέω, σημαίνει οτι ΥΠΕΡκοστολογεί. Πολύ ή λίγο δεν ξέρω. Γιατί σας πειράζει εσάς?? Αφού έτσι είναι. Και στα ρούχα γίνεται, και στα ρολόγια και στα αμάξια και παντού. Όταν ακόμα και 3 ετών κινητών το πουλάει 500€ με τα ανταλακτικά του επίσης να κοστίζουν ακριβά πως να μην έχει τρελά κέρδη. Τα έχει βγάλει τα έξοδά του προ πολλού. Επίσης η τακτική να μην έχουν SD και να δίνουν συσκευή με 16GB και αμέσως μετά 64GB, οπου με τα 16GB δεν πάς πουθενά, οπότε έμεσα σε αναγκάζει η εταιρία να πληρώσεις περισσότερο αυξάνει τα κέρδη. Μιας και τα 100€ που κοστίζει το ένα κινητό απο το άλλο στον αγοραστή, για την εταιρία κοστίζει 20€, δηλαδή άλλα 80€ καθαρά. Αυτό κάποιοι το θεωρούν επιτυχία και κάποιοι κοροιδία. Όπως το βλέπει κανείς. Είπαμε, αυτή φτιάχνει τα Chip, αυτή και τα λογισμικά, οπότε τα αναβαθμίζει όλα. Αλλά το θεωρείτε εσείς τεράστια επιτυχία ή πλεονέκτημα σε σχέση με μια κοπέλα ας πούμε… Συνέχεια »

Apple

Έχουμε το 15% της αγοράς και το 80% των κερδών. 15 δικοί μας πελάτες πληρώνουν όσο 80 πελάτες των άλλων. Σας ευχαριστούμε, είστε μοναδικοί!

ChristosT

@Rizo θα στο πώ ευγενικά αλλά…χρειάζεσαι γιατρό. Ποιού είδους…ξέρεις.
Το 4s δεν πωλείται πλέον(προσέχουμε τι λέμε άν θέλουμε να ελιμαστε λιγότερο ψεύτες απο τους άλλους), και η Infinity Display κοντά είναι. (κοινώς marketing αλλά Apple αλλά δεν σας βολεύει εδώ).
Τα κινέζικα δεν έχουν ποιοτικές κάμερες και οθόνες (εσείς μας πρήζετε), και ΑΝ κάνεις πώς δεν κατάλαβες ΟΛΑ ΑΥΤΑ που είπαν οι παραπάνω χρήστες καλό είναι να μξην ασχολείσαι με το θέμα ΥΠΕΡκοστολόγηση διότι λές ΠΑΤΑΤΕΣ και τα δικά σου ψεύδη ξεχειλίζουν.
Έχεις λεφτά για S8 και λοιπά Android-ειδή;
Έχεις και για Iphone! Aπλό…ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.
Δεν έχεις;
Πάρε ένα Xiaomi και Huawei των 250 και τέλος.
Τα υπόλοιπα μόνο κομπλεξισμό και κράξιμο (ala θαυμασμό) τα βλέπω.
H Apple ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ στο θέμα ios.
Όταν το Android γίνει ios στην υποστήριξη τα ξαναλέμε…όπως και στην ταχύτητα και την Εμπειρία χρήσης.

Ρωτάω…ΕΣΈΝΑ Rizo…
HP Elite X3 1000 ευρώ.
Pixel XL 900.
S8 μία απο τα ίδια 900+!

Αυτά δεν είναι ΥΠΕΡκοστολόγηση; Έχουν το ίδιο κόστος κατασκευής με ξένο ΤΣΑΜΠΑ λειτουργικό! Συνεπώς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ.
Ποιός ψεύδεται ακριβώς;
Καταλαβαίνεις οτι λές ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ;

ChristosT

Ελεύθερη αγορά ονομάζεται και ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν εκβιάζει κανέναν, να αγοράσει κάτι που δεν θέλει…
Σε τεχνικό επίπεδο να συζητήσουμε ΑΛΛΑ το θέμα τιμή είναι προσωπική επιλογή του καθενός.
Άλλος έχει Fiat άλλος wv, άλλος Opel άλλος Nissan…άλλος Mercendes άλλος Audi…άλλος Ηonda άλλος Μitsubishi…
Όλα αυτοκίνητα με την βασική λειτουργία. (Βοηθάνε στην μετακίνηση του ανθρώπου).
Η επιλογή τιμής ΚΑΘΑΡΑ θέμα γούστου και Αισθητικής!
Διαφορετικά όλοι θα είχαμε Zastava…

ChristosT

Nα μην πώ και τις ίδιες…γυναίκες, πουκάμισα, σπίτια, κάλτσες, PC, tablet, δίσκους, tv, φούρνους, ψυγεία…κλπ…
Και θα τρώγαμε και το ίδιο φαγητό κάθε μέρα.
Σε αυτά δεν υπάρχει ΥΠΕΡκοστολόγηση;
Ή δεν υπάρχει ΥΠΕΡκοστολόγηση στα κινέζικα;

ChristosT

Εννοέιτε οτι οι [γυναίκες] δεν περιλαμβάνονται στο ερώτημα μου περί ΥΠΕΡκοστολόγησης, Ok;
Για το θέμα γούστου αναφέρθηκα όπως και αυτές απέναντι σε εμάς.

Mike

Μερικοί εδώ μέσα δε πάτε καλά, αντί να υποστηρίζετε τις εταιρείες που δεν βάζουν το κέρδος πάνω από όλα αλλά μας προσφέρουν αξιοπρεπή κινητά σε λογικές τιμές, χαίρεστε για τα κέρδη της apple και samsung.

Chris_BMW

Εγώ θα προσθέσω οτι 15 πελάτες Porsche πληρώνουν όσο 80 των υπολοίπων …
Άλλοι χαζοί και αυτοί …….

Rizo

Φίλε τελικά σίγουρα έχεις κάποιο πρόβλημα. Να το κοιτάξεις. Πρώτος εγω σου είπα για τα ρούχα για τα ρολόγια και για τα αυτοκίνητα και ρωτας εμένα? Αν δεν κατανοείς αυτό που διαβάζεις να το δείχνεις σε κανέναν γύρο σου πρώτα γιατί γίνεσαι ρεζίλι. Επίσης για την “Infinity Display” Χρηστάκο μιλάω για την οθόνη σαν τεχνολογία και όχι σαν ονομασία. Άσχετε που κρίνεις χωρίς κανείς μας να έχει δει. Και ήδη θεωρείς εσυ μια απο τα ίδια το S8 την στιγμή που το iPhone βγαίνει για 3η χρονιά στο ίδιο σχέδιο!!! Ρεζίλι μην μιλάς καλύτερα. Για τα 200€ δεν υπάρχει 4s αλλά κατα διαστήματα βγαίνουν κάτι σάπια refurbished μόνο απο την Apple. Αυτά μάλλον δεν τα ξέρεις. Αλλά και καινούργιο το 5s κάνει 270€. Ε, τα redmi και Α είναι καλύτερα. Και μένουν και ρέστα για σουβλάκια. Γιατί καλύτερη κάμερα έχουν απο το 5. Και την 4άρα οθόνη του που δεν έιναι για πουθενά. Απο τα κινητά που λες άκυρο και το pixel και το hp ειδικά για τον ίδιο λόγο που πουλάει και η apple ακριβά. Για το κέρδος. Την είδανε και αυτοί κάπως. Και ναι σε κράζω γιατί είσαι για πολύ κράξιμο. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και… Συνέχεια »

Rizo

@EDITΔεν ξέρω γιατί δεν μπήκε στο κείμενο.
Σαν την apple το καλύτερο παράδειγμα αυτή τη στιγμή είναι η Intel.
Επειδή και αυτή έχει μονοπώλιο (μέχρι τώρα που βγήκαν οι ryzen) την έχει δει και αυτή κάπως και τους έχει πανάκριβα τους επεξεργαστές.
Και εγω intel έχω αλλά την κράζω και εγω και άλλοι γιατί φαίνεται οτι υπερκοστολογεί.
Όπως και με τις οθόνες που λέγαμε στο άλλο θέμα έτσι και εδω έχεις ένα πρόβλημα να παραδεχτείς μερικά πράγματα.
Οι ιντέλ είναι φοβεροί επεξεργαστές αλλά είναι πανάκριβοι για αυτό που δίνουν.
Τα iphone είναι φοβερα κινητά αλλά είναι πανάκριβα για αυτά που δίνουν.

Δεν είναι κακό να το αποδεχτείς. Πραγματικά ψάξτο. Δεν είναι κακό….

ChristosT

@Rizo στον Γιατρό να τελειώνουμε.
ΆΝ δεν καταλαβαίνεις τόσο απλά λόγια…έχεις πρόβλημα σοβαρό.
Κοίταξε τό…Please.

Agnostos13

@Rizo: Η Intel “υπερκοστολογει” γιατι και εσυ που την κραζεις και οι αλλοι παιρνουν Intel!
Γιατι δεν παιρνεις AMD αφου ειναι το ιδιο και σε πιο λογικη τιμη; Θες η δεν θες vfm?

ΥΓ: Ας μην συγκρινουμε τωρα καμερες iphone με xiaomi…να ειμαστε στοιχειωδως σοβαροι!
ΥΓ2: Οταν αγοραζεις premium συσκευη ξερεις οτι δεν την πληρωνεις κοστος! Premium σε τιμες κοστους δεν υπαρχουν! Διαλεγεις θες premium συκσευη, premium υποστηριξη, premium υπηρεσιες με αντιστοιχο κοστος ή συσκευη της προσφορας και οσο αντεξει;

Ιωάννης jb

Rizo.. Αστο χαζομαρες λες..!!
Αν δεν αξίζει κάτι δε πουλάει απλά τα πράγματα!!!
Το iPhone ακόμα κ ακριβότερο να ήταν θα πουλούσε!!!
Intel κ apple δεν έχουν καμία σχέση!!!!
Η Apple έχει αξία κοντά ένα τρις δολάρια!!!!
Η Intel μερικές δεκάδες δις.. Αν θυμάμαι καλά μόνο 85..
Μιλάμε για τεράστια διαφορά!!!!
Αφού έχουν κ οι δύο μονοπώλιο κ είναι ακριβές γιατί να έχουν τέτοια διαφορά??
Ξέρεις γιατί??
Γιατί δεν έχουν μονοπώλιο..
Γιατί… Γιατί… Γιατί….
Αστο δε θα σου κάνω μάθημα ώρες τα μόνος σου

Apple

Αγαπητέ πελάτη μας Chris_BMW χαιρετίζουμε τον ορθό τρόπο σκέψης σας, αλλά πιστεύουμε ότι ο παραλληλισμός των προϊόντων μας με προϊόντα της porsche είναι άδικη για εμάς. Προτείνουμε στο μέλλον να παραλληλίζετε τα προϊόντα μας με με πυραύλους της SpaceX και τα προϊόντα των ανταγωνιστών μας με Toyota Yaris.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Chris_BMW

Μα δεν παραλλήλισα κάτι !
Απλή αναφορά έκανα στο τι συμβαίνει στα αυτοκίνητα κ ποσο χαζοί ειναι αυτοί που αγοράζουν Porsche κ δεν αγοράζουν καμία δεκαριά Yaris Πολυαγαπημένη μου εταιρεία !!!

Apple

Αγαπητέ πελάτη μας Chris_BMW, έχετε απόλυτο δίκιο. Από την πλευρά μας ευελπιστούμε με το επόμενο μοντέλο μας να σας προσφέρουμε την χαρά και την ικανοποίηση ότι έχετε πληρώσει ακόμα περισσότερα.

Chris_BMW

Οταν τσουβαλιάζεις στο 80% όλη τι”σαβούρα” του Android γιατι το ποσοστό αυτό το συμπληρώνουν ΚΥΡΙΩΣ κινητά απο 70-170€ θα περνεις και ανάλογες απαντήσεις ..
Και η Samsung και η κάθε Samsung αν πουλούσε ΜΟΝΟ ναυαρχίδες στην ποσότητα που πουλάει η Apple αυτά τα κέρδη θα είχε .. Αλλα δεν πουλάει .. για κάποιο λόγο ΔΕΝ πουλάει .. Ναυαρχίδες εννοείτε καθότι midrange και κάτω όχι απλα πουλάει παρα πουλάει θα έλεγα .. Απο την άλλη η Apple για κάποιο λόγο πουλάει … ξερω ξερω… marketing ειναι όλο αυτό……

aptaliko

Το λέμε τόσο καιρό και έπρεπε να έρθει και αυτό το άρθρο για να το καταλάβουν κάποιοι οπαδοί της μηλοεταιρίας. Τα iphone είναι υπερτιμημένα, τα λεφτά που δίνει κάποιος δεν πάνε σε αυτό που αγοράζει. Χαίρομαι που από τα λεφτά που δίνω εγώ για το Galaxy τα περισσότερα πάνε στο ίδιο το τηλέφωνο και ελάχιστα πάνε στην τσέπη της Σάμυ. Πανηγυρίστε τώρα.

Rizo

@Agnostos13 Είπα μονοπώλιο γιατί αν θές κάτι δυνατό δεν έχει η AMD να σου δώσει. Ελπίζω να το ξέρεις. Οπότε αν δεν έχει να σου δώσει κάποιος άλλος κάτι δυνατό παίζεις μόνος σου. Μονοπώλιο. Υ.Γ σου. Να συγκρίνουμε κάμερες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι όχι? Οταν ακούς iphone τι σκέφτεσαι? το 7? Xiaomi redmi 4 με iPhone 5. Kαι απο έξω μπορώ να σου φέρω και Mi5 με 200€. Ποιο iphone θα κοντράρει το mi5 με 200€??? Που συγκρίνεται ακόμα και με το 6s? Υ.Γ.2 σου. Αυτό που λές δεν ισχύει. Και το Edge ας πούμε και το P9 και το Htc 10 είναι premium. Αλλά μετά απο 2 μήνες απο οταν βγήκαν έπεσε η τιμή τους. Το αποτέλεσμα ποιο είναι. οτι βρίσκεις premium σε καλή τιμή. Οι άλλοι το κάνουν. @Ιωάννης jb Αυτό που λές για την αξία τους είναι άκυρο φίλε. Καμία σχέση όμως. Τι μάθημα να κάνεις? Λέω ότι υπερκοστολογούν. Για να κάνω σίγκριση πρέπει έχουν και την ίδια αξία 2 εταιρίες? Έχουν μονοπώλιο η κάθε μια στον τομέα της και με βάση του budget. Και η ελλάδα έχει μονοπώλιο την φέτα ας πούμε, γιατί δεν έχει δις θα λέμε? Και σας εξηγώ ξανά. Η intel παίζει… Συνέχεια »

Agnostos13

@Rizo: Αρα λοιπον αν δεν εχεις κατι αντιστοιχο να το συγκρινεις πως κρινεις οτι ειναι υπερκοστολογημενο; Εκτος αν σαν υπερκοστολογημενο εννοεις οτι ειναι ακριβο για τα γουστα σου!

ΥΓ. Το mi5 στην καμερα συγκρινεται με iphone 5…το 5S ξεφευγει! Ποιο 6S μου λες;
Συσκευη που σε ενα 6μηνο εχει πεσει 50% η τιμη της δεν ειναι premium! Επειδη εχει αρχικη οσο το iPhone νομιζεις οτι ειναι!

Rizo

@Agnostos13
Πως δεν έχω να συγκρίνω? Σε επίπεδο hw υπαρχουν πολλές premium επιλογές.
HTC 10: 438€
P9: 389€
S7: 439€
i7: 611 αλλά επειδή έχει μόνο 32gb και είναι και το μόνο χωρίς sd σε οδηγεί στα 707€

Όποιο και να δεις και να δουλέψεις απο αυτά είναι premium. Και με φοβερές κάμερες.

Για το Mi5 το έψαξα καλύτερα και τελικά δεν είναι το τόσο καλή η καμερά του όσο το 6s αλλά είναι στα επίπεδα το 6. Σίγουρα καλύτερη απο του 5s πάντως.

Αλλά εκεί πατάει η apple και έχει υψηλές τιμές. Στο λειτουργικό. Ειναι απλό, ελαφρύ και το κυριότερο για εμένα, έχει άψογη συνεργασία με το osx και μπορεί να γίνει πολύ παραγωγικό. Εκεί αξίζει για μένα κάπως, να έχεις και desktop με osx.
αλλιώς το ios όσο ελαφρύ και να είναι και καθόλου κολλήματα να μην έχει δεν έχει για ένα μέσο χρήστη διαφορά με το google. πλέον to hw είναι τόσο δυνατό που ούτε τα google κολλάνε.

ChristosT

Μιλάνε για Υπερκοστολόγηση άτομα που δώσανε 1000 ευρώ για οθόνη και άλλοι που αλλάζουν Android συσκευές κάθε χρόνο για ένα απλό και ξερό hardware. Αυτό με ξεπερνά… Αυτό θα πέι να είσαι συμφεροντολόγος αναλογως του κάθε οπαδιλίκη που κουβαλά. Τετράγωνη λογική…δεν μπορείς να πείς πάντως. Το s7 είναι Μάρτιος του 2016 και χάλια υποστήριξη στο software.(σάπια και υποτιμητική). Και το i7 είναι τον Σεπτέμβριο του 2016 και πολυετή υποστήριξη. Τί επιδόσεις έχει το ένα και τί το άλλο. Τί ποιότητα το ένα και τί το άλλο. Τί αναβαθμίσεις το ένα και τί το άλλο. Τί λειτουργικό και εμπειρία χρήσης το ένα και τί το άλλο. Τί τιμή μεταπώλησης το ένα και τί το άλλο! … Μάθετε να ξεχωρίζετε Μήλα απο Πορτοκάλια πρώτα…και ελάτε μετά να μιλήσετε για Υπερκοστολόγηση. Στο κάτω κάτω κανείς δεν σας εξαναγκάζει να αγοράσετε κάτι. υγ: Θέλω να μάθω στα πλυντήρια, ψυγεία, θερμοσίφωνες, κατσαρόλες κλπ…κάνετε τις ίδιες συγκρίσεις στα blogs; Μιλάνε για Υπερκοστολόγηση αυτοί που αγοράζουν Intel αντί για Amd και Nvidia αντί για Amd… Πείτε οτι γουστάρετε Apple και Iphones αλλά σας μαλώνει ο μπαμπούλας (εαυτό σας) ή δεν έχετε να το πάρετε και αφήστε τις ανόητες δικαιολογίες κατά μέρος. Android= WV… IOS=Mercedes. Αποδεχτείτε το…και τέλος.… Συνέχεια »

vasilist

Ρε iphone knights μην τσιμπάτε με την κάθε λέξη που λέει ο καθένας για την apple.
Αγοράζετε iphone γιατί το γουστάρετε και σας αρέσει σας αρέσει και το ios που είναι πολύ καλό λειτουργικό έχει αξιοπρεπή κάμερα και είναι και γρήγορο, τώρα μην κάνετε πόλεμο με τον καθένα που στραβώνει γιατί είναι ακριβά τα iphones.
Ούτε εσείς πρέπει να εκθειάζετε το iphone γιατί έχει χάσει την κορώνα έδώ και καιρό σε κάμερα οθόνη κτλ κτλ αλλά ούτε και οι android fans να βγάζουν το iphone άχρηστο γιατί είναι απο τα πιο γρήγορα τηλέφωνα και πάντα είναι κοντά στην κορηφή, τώρα η τιμή του όντως είναι ένα θέμα για αυτά που προσφέρει σαν συκευή αλλ΄΄α εδώ παίζει και ρόλο το prestige δηλαδή η μούρη.
Γιατί ο καθένας γράφει ότι νάνε οι μεν λένε ότι το iphone είναι το καλύτερο τηλέφωνο και οι δε ότι είναι άχρηστο απο την μια υπερβολή στην άλλη.

ChristosT

[Ούτε εσείς πρέπει να εκθειάζετε το iphone γιατί έχει χάσει την κορώνα έδώ και καιρό σε κάμερα οθόνη ].
Άποψη σου…όχι γεγονός.

[Γιατί ο καθένας γράφει ότι νάνε οι μεν λένε ότι το iphone είναι το καλύτερο τηλέφωνο και οι δε ότι είναι άχρηστο απο την μια υπερβολή στην άλλη.]
Δεν είναι το καλύτερο…είναι το ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ με τον δικό του χαρακτήρα.

[τώρα η τιμή του όντως είναι ένα θέμα για αυτά που προσφέρει σαν συκευή αλλ΄΄α εδώ παίζει και ρόλο το prestige δηλαδή η μούρη.]
Όποιος το παίρνει για την μούρη, έχει ψυχολογικά. Εκεί στον ανάλογο Επιστήμονα.
Τα χρήματα είναι όπως λέχθηκε ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενικό και ισχύει ΠΑΝΤΟΥ.

Rizo

Οπότε μιλάς χαλάς την συζήτηση. Δεν κάνει να πω άλλη λέξη εδώ. Ανούσια πράγματα. Ότι να ναι… S7 χάλια software και υποστήριξη λέει. Μια χαρά είναι και παίρνει και updates. Κιαλλο ψέμα. Τι εμπειρία χρήσης λέει ο άλλος. Μάλλον εξυνες την επιφάνεια του android τόσα χρόνια. Που έχει το ios την τρελή εμπειρία και το android είναι άχρηστο. Ανάλογα τι βολεύει τον καθένα. Απλά εισαι επιφανειακος εσυ. Γιατί και το ios είναι για απλά πράγματα. Απλά ψέματα παντού. Έχω 2 φίλους. Ο ένας όπως είπα είχε το 6plus και πήρε το Edge. Πολύ απαιτητικός σε μερικά πράγματα και τελικά Εντυπωσιασμενος. Του έλεγα σήμερα για εσένα και γελαγε!! Έχουν περάσει 2 iPhones από τα χέρια του και έχει και macbook. Ο άλλος είχε se, το πούλησε και πήρε S7. Τα ίδια. Φυσικά και δεν είχαν κανένα κόλλημα και κάνανε την αλλαγή. Και τους βγήκε σε καλό. Δεν περίμεναν τον δικό σου λόγο. Άλλοι μπορεί να έχουν κάνει το αντίθετο. Γούστα είναι αυτά. Αλλά σίγουρα δεν τους νοιάζει η πρόβατοαποψη σου που σε ότι λες σταζει ψέμα και αηδία. Όπως με την Intel που απορεις γιατί κάποιος που ψάχνει επιδόσεις παίρνει Intel ενώ την κατηγορεί. Άκυρο στο άκυρο. @vasilist Επιτέλους μια πολύ… Συνέχεια »

ChristosT

Σας χαλάμε το γλυκό σας επειδή δεν συμφωνούμε με τις απόψεις σας…λογικό. Οι φίλοι και οι φίλοι, και ο φίλος έχει τα γούστα του. ΔΕΝ στοιχειωθετούνε καταστάσεις αλλά προτιμ΄σηεις. Μάθε το επιτέλους και σταμάτα να προσπαθείς να περάσεις όπως εσύ λές συνεχώς τις απόψεις σου στους άλλους. Και εγώ έχω φίλους που είχαν S7 το πετάξανε και λυτρωθήκανε αφού καταλάβανε την κοροιδία της Samsung. Οκ…τί πρέπει να καταλάβουμε απο αυτό τώρα; Υπάρχουν άτομα που γουστάρουν να πληρώνουν πυρήνες και hardware άχρηστο. Κανένας δεν περιμένει τον δικό σου λόγο για το άν ένας φίλος σου, που είχε έναν φίλο, και του είπε του φίλου οτι δεν…του φίλου… Σου τα είπαμε όλα αναλυτικά και συνεχίζεις τα ξυσίματα και τις αλοιφές. Όλοι είστε “pro” και οι άλλοι με τους οποίους δεν συμφωνείτε νουμπάδες…τίποτε άλλο βολικό; Το ios είναι για όποιον του χρειάζεται. Άν δεν του χρειάzεται παίρνει κατσίκες και τις αρμέγει. Δεν κατηγόρησα ποτέ κανέναν οτι λέει άσχημα πράγματα. Απόψεις λένε όπως και η δική σου. Αλλά κάνε τον κόπο να διαβάσεις τι λές και μετά άσκησε κριτική στον καθένα. [Απλά ψέματα παντού.] Ενώ εσύ αλήθειες…και μετά ξύπνησες. O μέγας Παντογνώστης. [Οπότε μιλάς χαλάς την συζήτηση.]. Ενώ εσύ την φτιάχνεις… [Δεν κάνει να… Συνέχεια »

Rizo

Εγω δεν προσπαθώ να περάσω καμία “άποψη” όπως λές.
Τα γεγονότα λέω. Και με βάση το άρθρο.
Κόστος κατασκευής iphone 7 219$. Κόστος πώλησης ~650$

Νούμερο 1 σε κέρδη. Μάντεψε που πάνε τα χρήματα.
Με βάση το άρθρο μιλάω.
Απλά και θα κλείσω ετσι, μην νομίζεις οτι έχεις το καλύτερο κινητό. Απλός έχεις το ποιο ακριβό.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!!!
Και το 6s 64άρι (γιατί με το 32άρι δεν πάς πουθενά) κοστίζει 600€. Και μιλάμε για κινητά 720p οθόνη… Και περσινό κινητό.
iPhone 6 64άρι. 530€. 2 χρονών κινητό.
Για τον κατασκευαστή είναι καλό. Για τον τελικό χρήστη όμως, γιατί να δώσει 530€ για παλιό hw? Απλώς για να το πουλήσει πάλι ακριβά 1-2 χρόνια πιο μετά (χωρίς φθορές).
Δηλαδή όσο πιο πίσω κοιτάμε τόσο χειρότερα..

ChristosT

@Rizo εδω μέσα τελικά έχουμε να κάνουμε με να μην πώ τί νοημοσύνης…
Λές ρε γραφικε.

[Κόστος κατασκευής iphone 7 219$. Κόστος πώλησης ~650$].
Το κόστος κατασκευής του s7 (υπάρχει και άρθρο εδώ μέσα) είναι 255.
Πουλιόταν 750 ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ. Έχει και κάτι μήνες.

Τί μα ςτσαμπουνάς τώρα λές και μιλάς στο υπερπέραν;
ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ,ΤΟΣΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΝΑYAΡΧΙΔΕΣ.
Έπεσες απο τα σύννεφα πότε;
Εχθές το έμαθες;

Πόσο κοστίζει το HP Elite X3 και πόσο το πουλάνε; 1000 ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ.
Ποσο κοστίζει το PIxel XL και πόσο το πουλάνε; 900!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και το S8 250 θα έχει 900+ θα το πουλάει!!!!!!!!!

Καλά…βλ….. είσαι; Μας έχεις σκάσει…
Διάβασε ότι σου είπαμε παραπάνω Λέξη λέξη…
Άν δεν θέλεις Iphone ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
ΜΗΝ ΠΑΙ-ΡΝΕΙΣ…σου έβαλε κανείς θηλιά στο λαιμό;
Tί προσπαθείς να μας πείς που το αντιλαμβάνεται το 99,99999999% του Παγκόσμιου Πληθυσμου της Γής;
Μόνο εσύ έμεινες απέξω…δεν το κατάλαβες;

Rizo

Χρήστο ηρέμησε καταρχήν. Θα πάθεις και τίποτα.
Τα στοιχεία για το IPhone 7 τα πήρα καταρχήν απο αξιόπιστο site. και η τιμή εξαρτημάτων και πώλησης που έβαλα αφορούσε την ίδια χρονική περίοδο.

businessinsider.com/iphone-7-ihs-teardown-list-of-component-prices-2016-9

Επίσης σου είπα και αλλού και μην με ξαναπρήξεις με τις ίδιες ερωτήσεις οτι και η Google την έχει δει κάπως, γιαυτό πάει άπατο το pixel, κι ας ήταν ίσως και η καλύτερη συσκευή εκεί έξω.
Το HP που λες δεν το κοιτάω κάν. Άκυρο έτσι κι αλλιώς απο μία εταιρία που το 08 που δούλευα σε μεγάλη εταιρία ήταν νούμερο 1 σε βλάβες στα λάπτοπ. Το έχει καβαλήσει το καλάμι κι αυτή.
Γιαυτό και δεν πουλάνε άλλωστε αυτές οι συσκευές. Το ΧΖ τα πάει καλυτερα.
Το S8 που λές πάλι, μόλις ανακοινωθεί θα κοστίζει λογικά όσο λές, αλλά πολύ γρήγορα θα πέσει η τιμή όπως σε ΟΛΕΣ τις μάρκες και ΟΛΑ αυτά τα χρόνια (- Apple φυσικά!). Μιλάμε και τον ιούνιο να δούμε πόσο θα κάνει. 2 μηνάκια πάντως περιμένω. Να το δω να κάνει όσο το 6s και να γελάω. (και όσο το 7 να κάνει πάλι θα γελάω).

Στην τελευταία παράγραφο δεν θα απαντήσω καν. Απαξιώ.

vasilist

@christosT υπέρμαχος βλέπω χαχα πια αποψή μου και όχι γεγονός? πραματικά κοιτάζεις καθόλου reviews και συγκρίνεις η απλά ψηφίζεις φανατικά apple?
Ιντερνετ έχεις, ψάξε καλύτερη κάμερα σε smartphone και οθόνη και μάθε κάτι…
Οχι που του iphone δεν είναι καλλές αλλά την πρωτιά την έχει χάσει εδώ και χρόνια.

Agnostos13

@Rizo:
Στη συγκεκριμενη περιπτωση η συγκριση ηταν για τις cpu που γραφαμε παραπανω και οχι για τα smartphones…
Παντως απο οτι γραφεις φαινεται να συγχεεις το hi-end με το premium. Ειναι δυο διαφορετικες εννοιες!
Για την camera του mi5 (στοιχεια dxomark):
-iphone 5s 76
-xiaomi mi5 79
-iphone 6 82
φανταζομαι δεν εχει νοημα να παραθεσω νεοτερα…

ChristosT

[Χρήστο ηρέμησε καταρχήν. Θα πάθεις και τίποτα.] Aπο πού το κατάλαβες; Σπούδασες και Ιατρική; [Επίσης σου είπα και αλλού και μην με ξαναπρήξεις με τις ίδιες ερωτήσεις οτι και η Google την έχει δει κάπως, γιαυτό πάει άπατο το pixel, κι ας ήταν ίσως και η καλύτερη συσκευή εκεί έξω. Το HP που λες δεν το κοιτάω κάν. Άκυρο έτσι κι αλλιώς απο μία εταιρία που το 08 που δούλευα σε μεγάλη εταιρία ήταν νούμερο 1 σε βλάβες στα λάπτοπ. Το έχει καβαλήσει το καλάμι κι αυτή. Γιαυτό και δεν πουλάνε άλλωστε αυτές οι συσκευές. Το ΧΖ τα πάει καλυτερα.] Δεν σε πρήζουμε…ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ PREMIUM συσκευές και δυστυχώς συνεχίζεις να αποδεικνύεις τον Κανόνα…μην με ρωτήσεις ποιόν, δεν θα σου αρέσει. [Το S8 που λές πάλι, μόλις ανακοινωθεί θα κοστίζει λογικά όσο λές, αλλά πολύ γρήγορα θα πέσει η τιμή όπως σε ΟΛΕΣ τις μάρκες και ΟΛΑ αυτά τα χρόνια (- Apple φυσικά!). Μιλάμε και τον ιούνιο να δούμε πόσο θα κάνει. 2 μηνάκια πάντως περιμένω. Να το δω να κάνει όσο το 6s και να γελάω. (και όσο το 7 να κάνει πάλι θα γελάω).] Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις… ΤΟ IPHONE EINAI MONO TOY. (πολυετής ενημερώσεις, support, ξεχωριστό… Συνέχεια »

ChristosT

Αυτό με τους τεστερονικούς πύρήνες, την τεστερονική ram, τα τεστερονικά mp και όλα τα λοιπά…
Κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεραστεί…επειδή απλά ΔΕΝ σημαίνει οτι είναι και καλύτερο.

Rizo

@Agnostos13
Δεν συγχέω τίποτα. Είναι η top επιλογή της κάθε εταιρίας. Και οι 3 Χρησιμοποιούνε κορυφαία υλικά. Οπότε είναι premium. Το ότι έπεσε η τιμή βγάζει κερδισμένους εμάς, αλλά δεν σημαίνει οτι χάνεται ο premium χαρακτήρας.
Δηλαδή αν έβλεπες πριν 2 εβδομάδες έναν γνωστό σου να κρατάει το P9, τι θα σκεφτόσουν? Οτι κρατάει ένα κινητό (μονο…….) 390€ ή ότι κρατάει το καλύτερο κινητό της Huawei? ή της Htc ή της Samsung?

Και για τις κάμερες το ίδιο βλέπουμε.
Με μισή τιμή παίρνεις ένα κινητό απο μία εταιρία που λένε οτι αφού είναι κινέζικη δεν βγάζει καλές επιδόσεις, αλλά και s820 έχει και κάμερα καλύτερη απο 5s (και πολύ ποιοτικά υλικά). Σχεδόν φτάνει το 6. Με λιγότερο απο την μισή τιμή…
Τουλάχιστον αυτό το σκεπτικό είχα όταν ξεκίνησα να μιλάω για το mi5.

Agnostos13

@Rizo:
Την top επιλογη της καθε εταιρειας μπορεις να την πεις ναυαρχιδα (αν το hi-end σου ακουγεται πιο γενικο). Δεν σημαινει οτι ειναι και premium ομως. Ακομα και αν ειναι απο υλικα που παραπεμπουν σε premium (γυαλι, αλουμινιο κλπ)…

Rizo

@Agnostos13
Καθηστερημένα, αλλά μάλλον μπερδεύεις κάποια πράγματα..
Hi-end όπως λές θεωρούμε ναυαρχίδες σε επιδόσεις κυρίως.
Αλλά Premium μιλάμε για την ποιότητα κατασκευής. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τιμή. Όσα κινητά ανέφερα είναι premium γιατί κατασκευάζονται απο κορυφαία υλικά.
Και λέω δεν έχει σχέση με την τιμή γιατί και το P9 το βρήσκεις τώρα 380€ αλλά είναι premium κινητό. Και δεν το λέω εγω, αλλά η κατασκευή του.

Υ.Γ.
Βρήκα και αυτό απο παλιότερο άρθρο που λέει για το mi5.
https://techblog.gr/mobile/xiaomi-mi-5-vs-iphone-6s-plus-camera-ois-5537/
Και όπως είπαμε πιο πάνω, όχι οτι έχει καλύτερη κάμερα συνολικά, αλλά απο ois είναι δυνατό..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.