Apple: Απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτοντας στοιχεία

, Apple: Απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτοντας στοιχεία

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, το FBI ζήτησε από την Apple να ξεκλειδώσει δύο iPhone τα οποία ανήκαν στον δράση ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Pensacola Naval Air Station. Ο Αμερικανικός κολοσσός ωστόσο αρνήθηκε να σπάσει την κρυπτογράφηση των iPhone 5 και iPhone 7 με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να επιτίθεται στην Apple για αυτήν την στάση.

Η Apple εχθές κυκλοφόρησε μία αναφορά η οποία περιέχει εκατοντάδες αιτήματα που έγιναν από τις κυβερνήσεις για δεδομένα χρηστών. Η αναφορά περιέχει στοιχεία από την 1η Ιανουαρίου του 2019 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η Apple αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις έκαναν συνολικά 31.788 αιτήσεις για συσκευές ενώ σε σύγκριση με το 2018 αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά 500 περίπου. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό κολοσσό, οι αιτήσεις αυτές αναφέρονταν σε 195.000 συσκευές της εταιρείας. Η Apple ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό (82%) και παρείχε στις κυβερνήσεις τα δεδομένα των συσκευών. Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν από την Γερμανία (13.500) ενώ στην δεύτερη θέση έρχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με 4.796 αιτήσεις.

Οι κυβερνήσεις ζητούσαν δεδομένα σχετικά με τους πελάτες που συνδέονται με τις συσκευές αυτές ενώ πολλές φορές οι αιτήσεις αφορούσαν δεδομένα χαμένων ή κλεμμένων συσκευών. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις ζητούσαν δεδομένα από τους λογαριασμούς του iCloud και του iTunes. Για αυτά τα δεδομένα, η Apple αναφέρει ότι δέχτηκε 6.480 αιτήσεις σε έξι μήνες εκ των οποίων οι 3.619 έγιναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αναφορά της Αμερικάνικης εταιρείας περιέχει δεδομένα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, η Apple αναφέρει ότι έλαβε από 0 έως 499 αιτήματα Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) για δεδομένα που σχετίζονται με πληροφορίες συναλλαγών και συνδρομητών. Το ίδιο πολλά ήταν και τα αιτήματα που έλαβε η εταιρεία για φωτογραφίες, email, αλλά και iOS backups, επαφές και ημερολόγια.

Την πλήρη αναφορά της Apple μπορείτε να την διαβάσετε από την ιστοσελίδα της.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.