Ο Τραμπ κατηγορεί την Apple επειδή αρνείται να ξεκλειδώσει iPhone εγκληματιών

, Ο Τραμπ κατηγορεί την Apple επειδή αρνείται να ξεκλειδώσει iPhone εγκληματιών

Το FBI έλαβε στα χέρια του δύο iPhone τα οποία ανήκαν στον δράστη ο οποίος ευθυνόταν για την επίθεση στο Pensacola Naval Air Station ωστόσο η Apple αρνήθηκε να ξεκλειδώσει τα δύο smartphone τα οποία είχε στην κατοχή του ο δράστης. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε γρήγορα δράση και με δημοσίευση του στο Twitter δήλωσε ότι:

Βοηθάμε την Apple καθ’ όλη την διάρκεια στο ΕΜΠΟΡΙΟ και σε πολλά άλλα ζητήματα, και ακόμη αρνούνται να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν οι δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι εγκληματίες. Πρέπει να κάνουν ένα παραπάνω βήμα για να βοηθήσουν την μεγάλη μας χώρα, ΤΩΡΑ! MAKE AMERICA GREAT AGAIN.

Πιο συγκεκριμένα, το FBI ζήτησε από την Apple να σπάσει την κρυπτογράφηση των iPhone την οποία μπορούν ήδη να σπάσουν third-party εταιρείες. Το FBI αναφερόταν σε ένα iPhone 5 και ένα iPhone 7 τα οποία βρίσκονται αρκετά χρόνια στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον τόσο ασφαλή.

Στην πραγματικότητα, το FBI έχει καταφέρει να ξεκλειδώσει ένα iPhone το οποίο ανήκε στον San Bernardino με την χρήση ενός exploit ωστόσο ζήτησε από την Apple να τους δώσει πρόσβαση στα δεδομένα. Η Apple από την μεριά της δήλωσε ότι έχει βοηθήσει πολλές φορές το FBI παρέχοντας του πληροφορίες πολλών gigabyte ενώ ταυτόχρονα μένει πιστή σε μία παλαιότερη δήλωση της ότι δεν θα δώσει κανένα backdoor στο iOS ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί μόνο από τους “καλούς”.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Και φανερά βλέπουμε όλοι τι έκανε ο Τραμπ για να βοηθήσει το εμπόριο της apple χτυπώντας τη HUAWEI για δήθεν λόγους ασφάλειας. Α ρε κατακαημένε jobs άργησα να μπω στο στρατόπεδό σου αλλά σου έχουν κάνει την εταιρεία μαντάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.