Apple: Το AR headset έρχεται νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις;

apple logo

Η Apple δεν μένει μόνο στην παρουσίαση νέων υπολογιστών, smartphones, tablets και μια σειρά από gadgets/αξεσουάρ. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Αμερικανού κολοσσού ασχολείται με τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως είναι η επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

Πριν από λίγες ημέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από αναφορές που υποστήριζαν πως η Apple εξαγόρασε μια startup εταιρεία που ασχολούνταν με το AR, ονόματι Vrvana. Αμέσως οι φήμες για την κυκλοφορία ενός AR headset από το Cupertino φούντωσαν, κάτι το αναμενόμενο, αφού η Vrvana είχε παρουσιάσει ένα, με ονομασία Totem. Φαίνεται μάλιστα πως παρά το γεγονός πως η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται ακόμα σε “ανώριμο” στάδιο, σύμφωνα με τον Tim Cook, ίσως η Apple κυκλοφορήσει ένα AR headset πολύ νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις οι οποίες θα μπορούσαν να υποδεικνύουν πως το Cupertino θα παρουσιάσει ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αρχικά, η Catcher, εταιρεία που προμηθεύει την Apple με μεταλλικά πλαίσια και εξαρτήματα για τα iPhones / iPads, έχει λάβει εντολή από τον Αμερικανό γίγαντα να κατασκευάσει σασί για ένα νέο προϊόν, διαφορετικό από τα υπάρχοντα. Την συγκεκριμένη πληροφορία δημοσίευσε ο CEO της Catcher, Allen Horng. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως το μυστηριώδες προϊόν θα είναι η νέα φουτουριστική συσκευή της Apple, δηλαδή ένα AR headset.

apple forests

Από μόνη της, η προαναφερθείσα θεωρία μοιάζει να μην έχει βάση. Όμως, άλλη μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Apple και ονομάζεται Quanta, αυτή την φορά για την κατασκευή των Apple Watch / Macbooks, έλαβε πριν από λίγες ημέρες άδεια για να παράγει εξαρτήματα για κάμερες επαυξημένης πραγματικότητας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν σημαίνει κατ’ανάγκιν πως η εταιρεία ετοιμάζει modules ενός AR headset για την Apple, αλλά είναι άλλη μια πληροφορία που θα μπορούσε να υποδεικνύει πως το Cupertino όντως ετοιμάζει κάτι φουτουριστικό και μεγάλο, δίνοντας ταυτόχρονα βάση στην θεωρία αυτή.

Ο συνδυασμός των δύο προαναφερθέντων δεδομένων, πως δηλαδή δύο εταιρείες που συνεργάζονται με την Apple ετοιμάζουν εξαρτήματα για ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν από τα ήδη υπάρχοντα του Cupertino (και μάλιστα η μια κατασκευάζει εξαρτήματα για AR κάμερες), θα μπορούσαν να σημαίνουν πως ο Αμερικανός κολοσσός θα κυκλοφορήσει ένα AR headset. Μάλιστα, αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και μέσα στο 2018. Κατά πάσα πιθανότητα, εντός των επόμενων δύο χρόνων θα γίνουμε μάρτυρες της νέας… επαναστατικής συσκευής της Apple, νωρίτερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για παρουσίαση του headset το 2020.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.