Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple άνοιξε ένα μυστικό εργαστήριο στην Ταϊβάν όπου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για οθόνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 50 μηχανικούς και διάφορους άλλους υπαλλήλους που εργάζονται για την δημιουργία οθονών για iPhone και iPad. Αυτή τη στιγμή η Apple βασίζεται σε τρίτους κατασκευαστές […]
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple άνοιξε ένα μυστικό εργαστήριο στην Ταϊβάν όπου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για οθόνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 50 μηχανικούς και διάφορους άλλους υπαλλήλους που εργάζονται για την δημιουργία οθονών για iPhone και iPad.
Αυτή τη στιγμή η Apple βασίζεται σε τρίτους κατασκευαστές που δημιουργούν τις οθόνες της, όπως Samsung, Sharp και Japan Display. Δεδομένου του ότι η Apple θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα κομμάτια των προϊόντων που λανσάρει, μια τέτοια κίνηση δεν θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη.
Η Apple έχει πάρει υπαλλήλους από ανταγωνιστές όπως AU Optronics και Qualcomm. Το εργαστήριο άνοιξε μέσα στο 2015 με την προοπτική να δημιουργηθούν πιο λεπτές, φωτεινές και ενεργειακά πιο αποδοτικές οθόνες σε σύγκριση με αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Για να το πετύχει αυτό, η Apple λέγεται ότι στράφηκε σε οργανικές διόδους εκπομπής φωτός, οι οποίες είναι πιο λεπτές και δεν απαιτούν backlight.
Πρόσφατες πληροφορίες έλεγαν ότι από το 2018 η Apple σκέφτεται να κάνει την αλλαγή από LCD σε OLED οθόνες και υπάρχουν υποθέσεις ότι εργάζεται επάνω σε αυτές τις οθόνες. Παράλληλα, Samsung και άλλα μεγάλα ονόματα του συγκεκριμένου τομέα, ζητούν να κλείσουν το χρυσό συμβόλαιο με την Apple.
Η Cisco διοργανώνει στις 12 Νοεμβρίου το Cisco Connect 2026 Greece στο InterContinental Athenaeum Athens, με επίκεντρο τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στη Google για παραβιάσεις DMA στην Αναζήτηση και το Play Store, με 60 ημέρες προθεσμία συμμόρφωσης.
Σχόλια