Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει δικές της οθόνες πιο λεπτές και φωτεινές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple άνοιξε ένα μυστικό εργαστήριο στην Ταϊβάν όπου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για οθόνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 50 μηχανικούς και διάφορους άλλους υπαλλήλους που εργάζονται για την δημιουργία οθονών για iPhone και iPad.

Αυτή τη στιγμή η Apple βασίζεται σε τρίτους κατασκευαστές που δημιουργούν τις οθόνες της, όπως Samsung, Sharp και Japan Display. Δεδομένου του ότι η Apple θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα κομμάτια των προϊόντων που λανσάρει, μια τέτοια κίνηση δεν θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη.

Η Apple έχει πάρει υπαλλήλους από ανταγωνιστές όπως AU Optronics και Qualcomm. Το εργαστήριο άνοιξε μέσα στο 2015 με την προοπτική να δημιουργηθούν πιο λεπτές, φωτεινές και ενεργειακά πιο αποδοτικές οθόνες σε σύγκριση με αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Για να το πετύχει αυτό, η Apple λέγεται ότι στράφηκε σε οργανικές διόδους εκπομπής φωτός, οι οποίες είναι πιο λεπτές και δεν απαιτούν backlight.

Πρόσφατες πληροφορίες έλεγαν ότι από το 2018 η Apple σκέφτεται να κάνει την αλλαγή από LCD σε OLED οθόνες και υπάρχουν υποθέσεις ότι εργάζεται επάνω σε αυτές τις οθόνες. Παράλληλα, Samsung και άλλα μεγάλα ονόματα του συγκεκριμένου τομέα, ζητούν να κλείσουν το χρυσό συμβόλαιο με την Apple.

apple thinner brighter displays, Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει δικές της οθόνες πιο λεπτές και φωτεινές

apple thinner brighter displays, Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει δικές της οθόνες πιο λεπτές και φωτεινές

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.