Apple: Έκλεισε συμφωνία με την Qualcomm, θα χρησιμοποιήσει τα 5G chip στα iPhone 2020

Apple, Apple: Έκλεισε συμφωνία με την Qualcomm, θα χρησιμοποιήσει τα 5G chip στα iPhone 2020

Εχθές, στο δικαστήριο του San Diego, πραγματοποιήθηκε η δική μεταξύ της Apple και της Qualcomm. Αφότου ο επικεφαλής δικηγόρος της Qualcomm τελείωσε τις εισαγωγικές παρατηρήσεις, η δίκη έληξε και οι δύο εταιρείες δημοσίευσαν ένα κοινό δελτίο τύπου. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε μία συμφωνία ώστε να θέσουν ένα τέλος σε όλες τις νομικές διαφωνίες μεταξύ τους. Σύμφωνα με μία αναφορά, η Apple και η Qualcomm διαπραγματεύονταν τον διακανονισμό για εβδομάδες πριν καταλήξουν στην σημερινή συμφωνία.

Όσο οι συνομιλίες διευθέτησης προχωρούσαν, η Apple άρχισε να δοκιμάζει τα 5G μόντεμ της Qualcomm και ζήτησε από τους προμηθευτές της να κάνουν το ίδιο. Αν και είναι πλέον πολύ αργά για την Apple να προσθέσει τα μόντεμ της Qualcomm στη σειρά των iPhone 2019, σύμφωνα με μια σημερινή αναφορά τα iPhones 2020 θα διαθέτουν τα μόντεμ Qualcomm μαζί με τα 5G chip.

Κατά τη διάρκεια της νομική μάχης, αναφορές έδειχναν ότι η Apple θα βασιστεί στην Intel για τα 5G μόντεμ των iPhone. Ωστόσο, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Intel δεν κατάφερε να ετοιμάσει τα 5G μόντεμ όταν το ήθελε η Apple, ενώ δεν είναι καν σαφές αν θα τα έχουν διαθέσιμα εγκαίρως για τα iPhones 2020.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης, η Apple έκανε μία μη ανακοινωθείσα πληρωμή στην Qualcomm, η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι του ύψους των 7,5 δις δολαρίων. Επιπλέον, ο διακανονισμός περιλαμβάνει μία εξαετή άδεια εκμετάλλευσης μεταξύ των δύο εταιρειών, μία διετή επιλογή επέκτασης της άδειας και μία πολυετή συμφωνία εφοδιασμού με chipset.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Haha hahahahahahahaha! Ήθελε η huawei να πουλήσει τις μπουφες της χαχαχαχαχαχα

John Real

Μια εταιρεία που δεν βγάζει απολύτως τίποτα και τα κινητά της τα συναρμολογει η Hon Hai precision στην Κινα με κομμάτια από 20 διαφορετικούς προμηθευτές θα έπρεπε να ονομαχεται iLego και όχι iPhone.

NikosAr

Είπε ο μέγας αναλυτής Γιάννης ο αληθινοσ του καναπεως … γράφοντας αυτές τις γραμμές από το υπέρ ηχητικό τηλέφωνο του , πριν διακτινιστει στο διάστημα :/

Chris_BMW

Για πες μας Γιάννη ; Να μάθουμε και εμείς που δεν έχουμε Samsung.Τι δικό της έχει στα κινητά της εκτός από τις οθόνες της και τις αμφιβόλου ποιότητας μπαταρίες της ;;

Γιατί το i phone έχει και δικό του επεξεργαστή αλλά και λειτουργικό .
Και σύντομα θα έχει και δική της οθόνη Micro led ..

John Real

Αν και δεν έχω Samsung το οτιδήποτε μπορεί να έχει μέσα ένα κινητό το φτιάχνει η Samsung , δηλαδή επεξεργαστές , οθόνες , μνήμες , κάμερες κτλ κτλ
Όσο για τις “αμφιβόλου ποιότητας μπαταρίας” επειδή δεν ξέρεις προφανώς οι μπαταρίες του Iphone φτιάχνονταν μέχρι το iphone 8 από μια εταιρεία στην Μαλαισία ενώ στα νέας γενιάς XS , XS MAX είναι Κινέζικες.
Αν έχεις κάποια άλλη απορία στην διάθεση σου.
ΥΓ. Για τις microled ήταν φήμες , δεν έχει γίνει τίποτα.

NikosAr

Να σε ρωτήσω κάτι , τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για τον τελικό χρήστη (όχι εταιρεία ): να φτιάχνει τα πάντα όπως λες επεξεργαστές, οθόνες , τσιπ κλπ κλπ και να μην μπορεί να τα σετάρει σωστά λογο ότι δανείζεται το συμπαντικότερο κομμάτι που είναι το software και βλέπεις ότι μόνο για να είναι ανοιχτή η οθόνη χρειάζεται το 70% της μνήμης …. ή φτιάχνεις ΜΟΝΟ για τον εαυτό σου αυτό που θέλεις ( σε τρίτες εταιρείες ) και το τρέχεις με το δικό σου λειτουργικό κλειδωμένο και πολύ καλύτερα σεταρισμένο από οτιδήποτε κυκλοφορεί ; Ελπίζω να σκεφτείς λίγο πριν απαντήσεις …

NikosAr

…. όπως ξέρουμε τα περιφερειακά επικοινωνούν στη γλώσσα τους μέσω software

mixtri

Όσο χαίρομαι όταν έχω δίκιο. Έτσι έλεγες και στο άλλο νήμα, ότι η Apple έχει ανάγκη την Huawei και τέτοια. Όπως βλέπεις η Apple ουδεμία ανάγκη δεν έχει τη Huawei. Τώρα φυσικά κάτι που δεν λες να καταλάβεις είναι ότι το software είναι το πιο ακριβό κομμάτι της συσκευής σου και το πιο σημαντικό. Και αυτό η Apple το κάνει μόνη της με τα ανάλογα αποτελέσματα.
Είμαι κάτοχος 2 Android συσκευών μεγάλων εταιρειών. Αλλά τουλάχιστον παραδέχομαι ότι στο θέμα λογισμικού είμαστε ακόμη πίσω. Πολύ πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.