Στέλεχος της Apple ζήτησε από τη Samsung να γίνει πιο επιθετική προς την Qualcomm;

qualcomm apple

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, πριν από δυο χρόνια (ανώνυμο) στέλεχος της Apple συναντήθηκε με ομόλογό του στη Samsung σε μια προσπάθεια οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές στη Νότια Κορέα να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Qualcomm.

Η Apple από τη μεγάλη κόντρα που έχει ανοίξει με την Qualcomm, ζητά από την δεύτερη να χαμηλώσει τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει για την αδειοδότηση πατεντών. H Qualcomm ως αποτέλεσμα έχει παρακρατήσει 1 δισ. δολάρια από την Apple, και οι δυο πλευρές υποβάλλουν μηνύσεις εκατέρωθεν.

Εκτός από την Apple, και οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την συναρμολόγηση iPhones και iPads σταμάτησαν να πληρώνουν την Qualcomm, έπειτα από απαίτηση της Apple. Μεταξύ αυτών είναι Compal Electronics Inc., Foxconn Technology Group, Pegatron Corp., Wistron Corp., και η Qualcomm απάντησε με ανάλογες μηνύσεις.

Η Qualcomm κατηγορήθηκε ότι δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο, επιδιώκοντας δικαιώματα σχετικά με τα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που είναι υπερβολικά υψηλά. Αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, που είναι απαραίτητα για τους κατασκευαστές smartphone, κατά την ίδια προσφέρονται με δίκαιους, εύλογους και αμερόληπτους όρους. Αντίθετα, άλλες εταιρείες τεχνολογίας λένε ότι η Qualcomm χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά για να απαιτήσει υψηλές πληρωμές δικαιωμάτων χρήσης.

Το στέλεχος της Apple φέρεται να είπε στον ομόλογό του, η Samsung να “γίνει πιο επιθετική”, προφανώς όσον αφορά στην Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας. Στη συνέχεια, ο ρυθμιστικός φορέας επέβαλε στην Qualcomm ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τις πρακτικές αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

“Δεν γνωρίζω περί τίνος συζήτησαν. Το να πει η Apple στην Samsung, ‘Εσείς είστε στην Κορέα και θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά αυτή την υπόθεση’, δεν μου φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από απλά το είδος της συνομιλίας που δυο διευθύνοντες σύμβουλοι θα μπορούσαν να έχουν”, δήλωσε ο -Bruce Sewell, γενικός σύμβουλος της Apple.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ανώνυμο στέλεχος της Apple, θα μπορούσε να είναι ο Tim Cook, και να είχε τη συνομιλία με τον Jay Y. Lee, της Samsung. Ο δεύτερος καταδικάστηκε τελικά για δωροδοκία του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας. Το σκάνδαλο έφτασε επίσης και στον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η Apple διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Qualcomm καθορίζει τις τιμές δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας βάσει ποσοστού της συνολικής τιμής ενός iPhone, παρόλο που η άδεια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας καλύπτει μόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα. Σύμφωνα με τη μέθοδο της Qualcomm, η Apple πληρώνει την Qualcomm περισσότερο για τηλέφωνα με υψηλότερη χωρητικότητα, παρόλο που το μόντεμ που καλύπτεται από την άδεια παραμένει το ίδιο, ανεξάρτητα από την χωρητικότητα αποθήκευσης. Ο γενικός σύμβουλος της Apple, Bruce Sewell, λέει ότι τα δικαιώματα που οφείλονται για κάθε iPhone δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 4 δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Ένα ανώνυμο στέλεχος, ίσως να είπε στην samsung…..με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Ούτε καν φήμη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.

Business Amazon

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη.

Business TSMC

TSMC: Η κρίση των επεξεργαστών θα συνεχιστεί και το 2022

Η οικονομική πορεία της TSMC εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της κρίσης στην αγορά των επεξεργαστών.