Apple: Στην πρώτη θέση στην Κίνα, ακολουθούν OPPO και Vivo

Η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά από την οποία όλοι θέλουν να πάρουν μερίδιο, αλλά παράλληλα έχει τεράστιο ανταγωνισμό από τοπικούς κατασκευαστές. Η Apple κατάφερε να πετύχει και εκεί τον στόχο της. Σύμφωνα με τα στοιχεία offline πωλήσεων, η Apple κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην συγκεκριμένη αγορά (αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπουμε κάπου την Xiaomi).

H Apple έχει το 13.6% της κινέζικης αγοράς για τον μήνα Οκτώβριο, ακολουθεί η OPPO στην δεύτερη θέση και η Vivo στην τρίτη με 11.2% και 10.5% της αγοράς, αντίστοιχα. Ο λόγος που η Apple τα πηγαίνει τόσο καλά είναι ότι τα νέα iPhones συνεχίζουν τα κάνουν καλές πωλήσεις, ενώ παράλληλα πέφτουν οι τιμές στα παλιότερα μοντέλα. Για πρώτη φορά φέτος η Apple αποφάσισε να συμπεριλάβει την Κίνα στις πρώτες αγορές που κυκλοφορεί το iPhone και το αποτέλεσμα ήταν να πουλήσει 13 εκατ. συσκευές μόνο τις 3 πρώτες μέρες.

H OPPO συνεχίζει για τέταρτο συνεχόμενο μήνo να παραμένει στην δεύτερη θέση, το ότι επικεντρώθηκε στις offline πωλήσεις, τη βοήθησε σε αυτό. Η Huawei, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο (Q2 2015) βρίσκεται στην 4η θέση με ποσοστό 7.2%, ενώ το sub-brand Honor πήρε το 5.2% της αγοράς.

Samsung και Lenovo περιορίζονται στην 5η και 6η θέση με 7.2% και 5.2% της αγοράς. H Samsung γίνεται πιο επιθετική λανσάροντας συσκευές όπως Samsung Galaxy On5 και Samsung Galaxy On7 μαζί με Samsung Galaxy J5 και J7 στην Κίνα. Αν και είχε καλές πωλήσεις στα high-end Galaxy S και Galaxy Note, έχασε τη μάχη στα entry-level και mid-range smartphones από τους Κινέζους.

apple first in china, Apple: Στην πρώτη θέση στην Κίνα, ακολουθούν OPPO και Vivo

apple first in china, Apple: Στην πρώτη θέση στην Κίνα, ακολουθούν OPPO και Vivo

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Αποκλείεται…εξάλου όλοι οι κινέζοι είναι ανόητοι και η μηλιά διαστρεβλώνει τα νούμερα σε όλα.

gpapa

Λογικό είναι να υποστηρίζουν τοπικές εταιρείες (Apple , Huawei , Xiaomi κτλ) οι Κινέζοι.
ΥΓ. Όλα τα Apple τα φτιάχνει η HonHai Precision για όποιον δεν ξέρει.

Gvirginia

@gpapa Οι περισσότερες συσκευές κατασκευάζονται στην Κίνα…

Fertis

Καλα οι Κινεζοι τρωνε σκυλους, να ψωνισουν iphone θα κολωσουν.. τοσο τους κόβει

NLS

1) Οι Κινέζοι είναι δισεκατομμύρια.

2) Μάλλον δεν αξιολογεί κανείς σας (ούτε το άρθρο) το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό “others”, τα οποία είναι μικρότεροι ντόπιοι OEM. Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι είναι κατά 95% Android τηλέφωνα αυτό το others (και εννοείται 0% IOS), εντάξει παρωπίδες και δεν έχει τίποτα να συζητήσουμε.

3) Μεγάλο κόλλημα το τζαμένιο Apple store στη γωνία του Central Park όποτε κάποιο άρθρο μιλάει για Apple. Δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό από κοντά (εξάλλου είναι απλά μια είσοδος και όλο το μαγαζί είναι υπόγειο), αλλά ναι, έχει φωτογένεια… 🙂

viel

@gpapa στη foxconn φτιαχνονται τα iphone

viel

edit διαβασα και εψαξα την ονομασια που εγραψες και στην ουσια ειναι η foxconn χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.