Apple και Google: Οι πιο καινοτόμες του 2015

Από το 2005 η Boston Consulting Group δημιουργεί μια λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες και την δίνει στη δημοσιότητα. Φέτος στην πρώτη θέση φιγουράρει η Apple, στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Google και την τριάδα συμπληρώνει ως νέα είσοδος η Tesla του Elon Musk, η οποία πράγματι μας απασχόλησε αρκετά φέτος.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Microsoft, ακριβώς πίσω της στην πέμπτη θέση είναι η Samsung. Πέρσι η Samsung είχε βρεθεί στην τρίτη θέση, αλλά την εκτόπισε η Tesla. Στη συνέχεια ακολουθούν ονόματα όπως Toyota, BMW, Gilead Sciences, Amazon και Daimle. Το Facebook είναι στην 28η θέση ενώ και η Lenovo μπήκε στους top 50.

Κατά τα άλλα, δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές, η Apple συνεχίζει για 11η χρονιά να φιγουράρει στην κορυφή, ενώ η Google έρχεται στη δεύτερη θέση για δυο συνεχόμενα χρόνια, αν και η Microsoft έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις φέτος όπως το νέο Microsoft Surface Book και Microsoft Surface Pro 4. Και η Samsung έφερε τις κυρτές οθόνες με τα Samsung Galaxy S6 Edge και Samsung Galaxy S6 Edge Plus, αλλά δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν στην τρίτη θέση.

google apple innovative companies, Apple και Google: Οι πιο καινοτόμες του 2015

google apple innovative companies, Apple και Google: Οι πιο καινοτόμες του 2015

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Πως ακριβως ειναι στην κορυφη ? Με το 3d touch η με το ” apple pencil its not a simple stylus “. Τα προηγουμενα χρονια ηταν οντως καινοτομα ειδικα στα πρωτα χρονια του iphone πλεον προσωπικα πιστευω πως πλατιαζει επικυνδυνα.

rose

Φετος το αξιζε η microsoft. Τα αποτελεσματα μου φενονται καπως πειραγμενα…

edd

Ποια ακριβώς είναι τα κριτήρια; Η Microsoft φέτος έβγαλε το hololens. Η Samsung βελτιώνει τις τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρονικών. Η Apple τι καινοτόμο έκανε; Ξανανακαλυψε το τροχό; Τι ακριβώς έβγαλαν οι άλλες εταιρίες; Εκτός αν μετράνε τον αριθμό των πατεντών, άσχετα με το πόσο μικρές ή άχρηστες είναι.

Gvirginia

@edd Αν πας στην πηγή της πηγής (2) θα σε πάει στο pdf. Ίσως σου λύσει κάποιες απορίες, πάντως ούτε εγώ καταλαβαίνω πώς είναι και αυτή τη χρονιά πρώτη.

Theo

ρε παιδιά μην λέτε μ******ς. η apple αξίζει και με το παραπάνω αυτή την διάκριση. εκεί που οι άλλοι καινοτομούν σε διαφορές τεχνολογίες έρχεται η apple για ακόμα μια χρονιά και καινοτομεί με το marketing. παίρνει τις καινοτομίες των άλλων, αλλάζει το όνομα, τις πατεντάρει και πείθει όλο τον κόσμο ότι είναι δικές τις. ποιο μεγάλη καινοτομία από το να πουλάς ξένο προϊόν σαν δικό σου, και να το πιστεύουν ο κόσμος ότι είναι δικό σου, δεν υπάρχει. πιο μεγάλη καινοτομία από την συνεχόμενο υπνωτισμό, για χρόνια, του κόσμου δεν υπάρχει. οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά στο να κρατούν τεχνολογίες στο συρτάρι για μελλοντική χρήση, στο να πουλούν σχεδόν το ίδιο προϊόν με ελάχιστες αλλαγές και να ξεπουλά σαν ζεστό ψωμί, στο να πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

Αλέξανδρος Γ.

Γελάνε και οι πέτρες για την Apple!
Αν καινοτομία είναι τα iphone τι να πω!
#iSpeeps 4 ever

Gvirginia

Διαβάστε το pdf της πηγής… Σελίδα 23:

“BCG’s rankings of the most innovative companies are base on a survey of 1,500 senior executives representing a wide variety of industries in every region…..”

Δεν είναι έρευνα καταναλωτών.

Chris _BMW

Τι έγινε ρε παιδιά ;; Πρώτη η Apple ; Μα καλά αυτοί δεν βγάζουν κινητά με τεχνολογία τριετίας ; Μπα… Στημένο κ πληρωμένο κ αυτό από την Apple θα είναι …Αλλα ούτως η άλλος ότι βγάζει πρώτη την Apple στημένο είναι .. Από την άλλη ότι την βγάζει στη δέκατη θέση πχ όσον αφορά την κάμερα είναι πάντα αντικειμενικά !!!!

Θανασης

Η apple πρωτη????
Χαχαχαχαχαχα με επιασε νευρικο γελιο….!!!!

Παναγιώτης

Boston Consulting Group είσαι απλά τραγι-κη… ακου η Apple Νο1 καινοτόμα εταιρεία…
Πόσα να της έδωσε άραγε η Apple?

Γιώργος

Αχαχα , το πιο σύντομο ανέκδοτο , Apple πρώτη σε innovation ενώ δεν έχει εφεύρει ποτέ τίποτα.

edd

@Gvirginia, αν κατάλαβα καλά από το pdf, έχουν κάνει 4 ερωτήσεις σε στελέχη διάφορων εταιρειών και ανάλογα με τις απαντήσεις που έδωσαν, έφτιαξαν την λίστα.
π.χ. από το 1 μέχρι το 10 που κατατάσσει η εταιρεία τη σημαντικότητα της καινοτομίας.
Μπορεί να κάνω λάθος, δε κατάλαβα ακριβώς τι έκαναν.
Αν ισχύει, μιλάμε για κάτι αντίστοιχο καφενείο όπου αντί να μιλάει ένας πολιτικός που τα λέει ωραία, μιλάνε στελέχη εταιρειών που τα λένε ωραία. Από αυτό τα λεγόμενά τους οι “ερευνητές/κριτές”, βγάζουν συμπεράσματα για τις πράξεις τους, βαφτίζουν την αμπελοφιλοσοφία “έρευνα”, κολλάνε και ένα pdf με γραφήματα για να φαίνεται επιστημονικό, σοβαρό, αμερόληπτο και όλα έτοιμα για αναπαραγωγή και κατανάλωση…

Gvirginia

@edd Ναι κάπως έτσι φαίνεται, αλλά στο τέλος (appendix) γράφει ότι για το γράφημα (που έχει το άρθρο πάνω), αλλάξανε τα κριτήρια για τις θέσεις. Πριν το 2008 οι θέσεις βασίζονταν στις απαντήσεις των στελεχών. Από το 2008 και μετά πρόσθεσαν και οικονομικά κριτήρια (μετοχές, έσοδα, κέρδη κλπ). Άρα ίσως έτσι βγήκε-βγαίνει η Apple πρώτη, μιας και έχει τεράστια κέρδη κλπ.

Έτσι όπως το έκαναν δε μοιάζει ως έρευνα για την πιο καινοτόμο εταιρεία αλλά για την πιο “υγιή”…

Panos7GR

Ό,τι να’ναι!!! Εδώ η πεθαμένη Yahoo! είναι 16η στη λίστα, τι λέμε τώρα…

Στην κορυφή για φέτος ήταν μακράν η Microsoft.
-Ενοποιημένα Windows 10 σε PCs, smartphones, Xbox
-Surface Book
-Surface Pro 4 με νέο Surface Pen
-Band 2 που φοράει της Παναγιάς τα μάτια από αισθητήρες. Τον καλύτερο wearable της αγοράς με διαφορά
-HoloLens. Τι να πρωτοπεις… Η επαυξημένη πραγματικότητα στα καλύτερά της. Δυστυχώς ακόμα σε περιορισμένο αριθμό για developers.

Agnostos13

@Panos7GR
Η ενοποιηση στα Windows εμεινε στα λογια…
Εγω οταν το πρωτοακουσα περιμενα το xbox να γινει πραγματικος υπολογιστης. Τελικα απλα πηρε ενα θεμα στο στυλ των Windows 10!

petros

Που ακριβως καινοτομει η apple; Οτι με δυπηρυνο επεξεργαστη ξεφτιλιζει ολα τα οκταπηρυνακια εκει εξω…εκει υπερτερει και οποιος καταλαβε καταλαβε. Και ειλικρινα, δεν εχω iPhone.

Katsantour

Λογικο ειναι δεν χρειαζεται να αναφερουμε τα αυτονοητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.