Apple: Η ζημιά από τον Coronavirus είναι μικρή και προσωρινή

Apple, Apple: Η ζημιά από τον Coronavirus είναι μικρή και προσωρινή

Ο Coronavirus έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αρκετές εταιρείες τεχνολογίας. Η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της έχουν μειωθεί αισθητά. Ωστόσο, οι αναλυτές που ασχολούνται διεξοδικά με την εταιρεία φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Πότε θα ανακάμψει ο τεχνολογικός κολοσσός

Εχθές, η μετοχή της Apple έπεσε κατά 3,2% κάτι που ανησύχησε εν μέρη τους επενδυτές. Το Business Insider δημοσίευσε τις αναφορές τεσσάρων επενδυτικών εταιρειών, οι οποίες στάλθηκαν στους μετόχους. Κατά κύριο λόγο οι επενδυτικές εταιρείες και οι αναλυτές τους παρουσιάζονται βέβαιοι ότι ο Coronavirus δεν θα επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της Apple.

Η εταιρεία επενδύσεων JPMorgan θεωρεί ότι το απόθεμα των Apple συσκευών θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό το δεύτερο, και ίσως ακόμη και το τρίτο, τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Cupertino φέτος θεωρείται “χρυσωρυχείο” χάρη στα 5G iPhones που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας του Coronavirus θα έχουν εξαλειφθεί και η εταιρεία θα έχει επανέλθει.

Η Wedbush, μία ακόμη εταιρεία επενδύσεων, και οι αναλυτές της Dan Ives και Strecker Backe, θεωρούν ότι η πτώση στη μετοχή της Apple είναι μία απότομη αντίδραση. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επίδραση του Coronavirus στην εταιρεία είναι στιγμιαία και πως ο τεχνολογικός κολοσσός θα ανεβάσει ρυθμούς το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Από την άλλη η RBC Capital Market και ο αναλυτής της Robert Muller, θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη ζήτηση για προϊόντα Apple η οποία απλά μετακινήθηκε από το δεύτερο τρίμηνο στο τρίτο. Με άλλα λόγια, οι αναλυτές θεωρούν ότι όσες πωλήσεις δεν γίνουν στο Q2, θα γίνουν στο Q3. Ωστόσο, η RBC Capital Market δεν γνωρίζει ποια θα είναι η πραγματική επίδραση του Coronavirus στην εταιρεία.

Τέλος, η Canaccord Genuity και οι αναλυτές της Michael Walkley και Anthony Nemoto, θεωρούν ότι χάρη στις υπηρεσίες που προσφέρει η Apple και τις υψηλές πωλήσεις των Mac και iPad, η κατασκευάστρια θα επηρεαστεί ελάχιστα από τον Coronavirus.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Πολύ σωστό το άρθρο. Βασικά, το μεγάλο πρόβλημα της Apple με το iPhone δεν είναι ο ιός. Το πρόβλημα είναι το ΠΩΣ θα πείθει από εδώ και πέρα τους καταναλωτές της να συνεχίζουν να αγοράζουν τα (πανάκριβα) προϊόντα της, όταν ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε μέχρι σήμερα είναι ότι ΔΕΝ έχουν κάτι καινοτόμο να προτείνουν (σύμφωνα το dxomark, το κορυφαίο αυτή την στιγμή iPhone, το iPhone 11 Pro Max, βρίσκεται ήδη αρκετές θέσεις προς τα κάτω στην απόδοση της κάμερας από άλλα τηλέφωνα της Xiaomi, Huawei, Samsung κτλ). Επίσης ο ανταγωνισμός από τις άλλες εταιρείες, που πλέον προσφέρουν κινητά σε πολύ χαμηλές τιμές με κορυφαία κάμερα και λοιπά χαρακτηριστικά, είναι αδυσώπητος. Πιστεύω ότι στην κατηγορία των high end συσκευών, ειδικά πρόσφατα με την παρουσίαση τον νέου κορυφαίου Samsung που προσφέρεται στην ίδια ακριβώς τιμή (περίπου 1.300 ευρώ) με το ήδη υπάρχον iPhone 11 Pro Max, αλλά με ασύγκριτα ανώτερα χαρακτηριστικά από την πλευρά της Samsung (σίγουρα πολύ ανώτερη κάμερα, η καλύτερη οθόνη κινητού στον κόσμο αυτή την στιγμή βραβευμένη από το displaymate κτλ) αλλά και με την κυκλοφορία του Xiaomi 10 pro, το οποίο βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή του dxomark και μάλιστα με κόστος σχεδόν το… μισό σε σχέση… Συνέχεια »

Enzo

George σε αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις. Πάρε iphone και θα καταλάβεις για ποιο λόγο είναι το νο1 κινητό στον κόσμο και με διαφορά. Σε περίπτωση που δεν θες να δώσεις πολλά, το Xs (με 730€) και το 8άρι (με 590€) εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές επιλογές και ειδικά σε σχέση με τα κινέζικα που λες.

Αν πάλι γουστάρεις τα κινεζιές, δικαίωμά σου.

George

“Αν πάλι γουστάρεις κινεζιές, δικαίωμά σου” Μάλιστα. Ποιά είναι είπαμε εκείνη η εταιρεία που παρόλο που έχει το 100% της παραγωγής της στην Κίνα, πιστεύει ότι δεν θα επηρεαστεί από τον ιό;;??!! Γιατί όταν μιλάμε για “κινέζικα”, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Apple και iPhone.

R.

Οικοσύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.