Apple: Κατέθεσε αίτηση για πατέντα “Iris Engine”

Πριν από μερικά χρόνια η Apple έφερε τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων, οι οποίοι έγιναν το νέο trend, με τους κατασκευαστές να το υιοθετούν στην πλειοψηφία τους. Μεταξύ αυτών ήταν και Samsung, η οποία πλέον επιχειρεί να εδραιώσει το σκάνερ ίριδας.

Update: iPhone 7 & 7 Plus: Τιμή και διαθεσιμότητα – Ελλάδα 23 Σεπτεμβρίου

Update:
Ανακοινώθηκε το νέο iPhone 7 και είναι αδιάβροχο
iPhone 7 Plus: Επίσημα με διπλή κάμερα στην πλάτη

Το σκάνερ ίριδας ενσωματώθηκε στο Samsung Galaxy Note 7, ενώ εδώ και καιρό έχουν ακουστεί οι πληροφορίες ότι η Apple σκοπεύει να κάνει το ίδιο στα μελλοντικά iPhones.

Ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν θα φέρει το σκάνερ ίριδας, αλλά η αίτηση που κατέθεσε για κατοχύρωση πατέντας με τίτλο “Iris Engine” είναι ένα δείγμα που ενισχύει τις παραπάνω φήμες. Επιπλέον, δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η τεχνολογία της Apple, αλλά φαίνεται πως το σκάνερ ίριδας θα μπορούσε να γίνει η νέα τάση στην ασφάλεια των smartphones.

apple iris engine, Apple: Κατέθεσε αίτηση για πατέντα “Iris Engine”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

σκασίλα αν το βγάλει αυτό ΚΑΙ η μηλοεταιρεία… το θέμα είναι ότι πέρα από τη διαδικτυακή παρακολούθηση τώρα θα έχουν αυτές οι εταιρείες και τα αποτυπώματα μαζί με το σκανάρισμα των ματιών μας;;;

Και όλα αυτά και καλά για τη δήθεν ασφάλεια μας.. Από ποιον;;; από τη γυναίκα/φίλη/γκόμενα ή από όποιο πιάσει το κινητό μας και δε θέλουμε να δει κάτι εκεί;;; Επειδή το κράτος και οι εταιρείες που μας πουλάνε έτσι απλά στους διαφημιστές ΦΥΣΙΚΑ και έχουν πρόσβαση και πάντα θα έχουν..

Αντιαριστερος

Σανό σε όποιον νομίζει πως υπάρχει ασφάλεια πίσω από το βιομετρικό σκανάρισμα και γενικά πως υπάρχει ασφάλεια στα smartphones.

Jim

Manolis Υπάρχει ολόκληρο βιβλίο για το πως λειτουργεί το Touch ID του iPhone και πως ποτέ μα ποτέ το δαχτυλικό δεν φεύγει απο το δικό του chip. Ούτε καν το iPhone ως συσκευή δεν μπορεί να διαβάσει το δαχτυλικό πως ακριβώς είναι, το Touch ID απο μόνο του τα κάνει όλα.

Γιώργος Κ.

Δεν έφερε η Apple για πρώτη φορά το δακτυλικό αποτύπωμα στο χώρο των smartphones. Αυτο το έκανε πρώτη η μοροτολα με το Motorola atrix του οποίου ήμουν κάτοχος και το δακτυλικό αποτύπωμα σαν ιδέα εκει ήταν πολυ καλα θεμελιωμένη.

Πέτρος Π

Η Microsoft έχει ήδη το σκάνερ ίριδας στα 950 και 950 xl, εδώ και ένα χρόνο περίπου… Προς τα εκεί πηγαίνει η τεχνολογία, και γενικά νομίζω οτι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν οι συνωμοσιολόγοι… 🙂 Από τη στιγμή που έχεις κινητό τηλέφωνο, και γενικότερα laptop ή pc και χρησιμοποιείς mail πρέπει να το ξέρεις οτι μπορεί να “παρακολουθείσαι” αλλά και πάλι δεν τρέχει τίποτα… Δεν νομίζω οτι θα κάθεται η CIA να βλέπει ποιον έχω φίλο, τι μουσική ακούω και ποιο είναι το αγαπημένο μου σαμπουάν… Γενικά πολύς χαμός για το τίποτα…

james

Η ασφαλεια της συσκευης εχει να κανει περισσοτερο με τους ανθρωπους που ερχονται σε φυσικη επαφη μαζι της. Για εναν απλο ανθρωπο που δεν τον κυνηγανε κατασκοποι και χακερς, ειναι ηδη αρκετα ασφαλες το κλειδωμα ολων των συσκευων. Το δακτυλικο αποτυπωμα εγινε mainstream ως τροπος ξεκλειδωματος, γιατι δεν απαιτει να βαζεις κωδικους καθε λιγο. Μεχρι τοτε οι περισσοτεροι δεν κλειδωναν καν τη συσκευη τους, απο βαρεμαρα να γραφουν κωδικους. Η ασφαλεια των προσωπικων δεδομενων μας ειναι αλλο πραγμα, πολυ πιο δυσκολο, γιατι τα δεομενα μας δε μενουν μεσα στη συσκευη, αλλα κυκλοφορουν στο δικτυο, σε καλωδια, στον αερα, σε data centers κλπ. Ε, καπου θα γινει η στραβη και θα υποκλαπουν, ή καποιες εταιριες θα τα ανταλλαξουν με αλλες. Η καθε NSA και CIA, δεν καθεται με το ακουστικο στο αυτι για να μαθει τι φαγαμε σημερα και ποιον εχουμε φιλο. Ο σκοπος ειναι αλλος. Οι υπηρεσιες αυτες, οπως και οι εταιριες, καταγραφουν τις προτιμησεις μας, τις πεποιθησεις μας και ο,τι αλλο βρισκουν χρησιμο και μας κατηγοριοποιουν. Οι μεν εταιριες φτιαχνουν καταναλωτικα προφιλ ωστε να μας πουλησουν καλυτερα αγαθα και υπηρεσιες. Οι δε κυβερνητικες υπηρεσιες για να μπορουν οταν θελησουν να ξερουν την πολιτικη και οικονομικη κατασταση μιας περιοχης, ωστε… Συνέχεια »

Manolis

@jim ναι έχεις δίκιο αλλά μπορείς να έχεις 100% εμπιστοσύνη;

Άλε-xxx

Καινοτομία για άλλη μια φορά στα iphone βλέπω! Να σας υπενθυμίσω πως η μάικροσοφτ το έχει εδώ και ένα χρόνο και μόλις το είδαμε και στο note7 , και αυτή περιμένει να φτάσει 2017 για να το βάλει… φάτε σανό!
iseeps

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.