Apple: Βγάζει περισσότερα από τις υπηρεσίες παρά τις πωλήσεις Mac

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Apple, αυτή την στιγμή, έχουν φτάσει στο σημείο να παράγουν μεγαλύτερα έσοδα από τις πωλήσεις των Mac. Συγκέκριμένα τα έσοδα από υπηρεσίες όπως το iTunes, App Store κ.α, έχουν αυξηθεί κατά 20%, από έτος σε έτος.

Αυτή η ευχάριστη για την Apple αλλαγή, σημαίνει ότι μπορεί να έχει ένα σταθερό εισόδημα από τις υπάρχουσες συσκευές της, που έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης αυτής οφείλεται στην την αύξηση των εσόδων του App Store. Τα έσοδα του App Store αυξήθηκαν 35% από την περασμένη και το iCloud συνεχίζει να αναπτύσσεται. Επιπλέον ο CEO της Apple, Tim Cook, είπε ότι “το Apple Pay αναπτύσσεται με τρομερό ρυθμό”, σημειώνοντας ότι έχει 1 εκατομμύριο νέους χρήστες την εβδομάδα. Παρά την ανάπτυξη αυτή, ο CFO της Apple, Luca Maestri, αναφέρει ότι δεν συνεισφέρει οικονομικά αυτή την στιγμή. Η αλλαγή αυτή αφορά συνολικά τις υπηρεσίες που προσφέρει η Apple, οι οποίες έχουν ξεπεράσει σε έσοδα τα Mac και iPad, αλλά παραμένουν πίσω από τις πωλήσεις των iPhone.

Παρόλο που οι υπηρεσίες είναι μπροστά από τα έσοδα των Mac, αυτή την στιγμή, δεν σημαίνει ότι τα Mac αποτυγχάνουν. Το ποσοστό των πωλήσεων έπεσε 12% από την περασμένη χρονιά, πράγμα που έχει να κάνει με τις δυσκολίες που έχει συνολικά το κομμάτι αυτό, αυξάνοντας όμως το μερίδιο αγοράς της σε αυτό τον δύσκολο καιρό.

Είναι αρκετά νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις για το τι σημαίνει η αλλαγή αυτή για την Apple. Επιπλέον ίσως αυτό είναι παροδικό και τα έσοδα από τα Mac να επανέλθουν σύντομα στην δεύτερη θέση. Η Apple μόλις πρόσφατα έκανε κάποια μικρά updates στις σειρές MacBook και MacBook Air, αφήνοντας χώρο για μεγαλύτερες αλλαγές στα MacBook Pro.

Διαβάστε επίσης: Apple: Ανακοίνωσε την πρώτη πτώση πωλήσεων του iPhone

apple services mac, Apple: Βγάζει περισσότερα από τις υπηρεσίες παρά τις πωλήσεις Mac< Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.