Η Apple μπορεί να ξοδέψει 4,75 δισ. δολάρια σε διακομιστές AI το 2024

Apple AI, Η Apple μπορεί να ξοδέψει 4,75 δισ. δολάρια σε διακομιστές AI το 2024

Η Apple σκοπεύει να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια σε hardware για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης το 2024, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Όπως αναφέρει ο Kuo, η Apple θα ξοδέψει «τουλάχιστον» 620 εκατομμύρια δολάρια σε διακομιστές το 2023 και 4,75 δισεκατομμύρια δολάρια σε διακομιστές το 2024.

Η Apple θα μπορούσε να αγοράσει από 2.000 έως 3.000 διακομιστές φέτος και έως και 20.000 τον επόμενο χρόνο. Ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αγοράζει διακομιστές εξοπλισμένους με HGX H100 8-GPU της Nvidia για γενετική εκπαίδευση AI, με την εταιρεία να σχεδιάζει να αναβαθμίσει σε B100 το επόμενο έτος. Η Nvidia αποκαλεί το H100 της πλατφόρμα υπερυπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης και το καθένα κοστίζει περίπου 250.000 $.

O αναλυτής εικάζει ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης που αγοράζει και εγκαθιστά η ίδια για να εκπαιδεύει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Μάλιστα, αναφέρει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αναπτύξει τα δικά της τσιπ διακομιστή για να εξοικονομήσει το σχετικό κόστος. Ωστόσο, δεν έχει κανένα στοιχείο ότι αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν, η Apple θα πρέπει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Meta και η Google που έχουν ήδη κάνει βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Θα χρειαστεί να επενδύσει σε κόστος εργασίας, υποδομές, με πολλά δισεκατομμύρια ετησίως για να τους φτάσει. Ο Kuo ισχυρίζεται ότι «ανησυχεί πραγματικά» για το μέλλον της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην Apple, εάν αυτή ξοδεύει μόνο ένα δισ. δολάρια ετησίως, όπως υπονοεί ο Mark Gurman του Bloomberg.

Θυμίζουμε πως ο Gurman είπε ότι η Apple σχεδιάζει να δαπανά 1 δισ. δολάρια ετησίως στις προσπάθειές της για τεχνητή νοημοσύνη. Όπως αναφέρει, η εταιρεία εργάζεται σε μια νέα, πιο έξυπνη έκδοση του Siri και στοχεύει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλές εφαρμογές της.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Οι διακομιστές πρέπει να μας δώσουν τόσα για να έχουν την τιμή , την ευλογία να εξυπηρετούν premium δεδομένα authorized by Cuppertino . Και επειδή είναι τσίπηδες , ανώριμοι και κομπλεξικοί , δεν έχουμε την αντίστοιχη υποδομή με τους αηδιαστικούς κ σιχαμενους παραθυρακηδες κ γκουγκλακηδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.