Η Apple εξαγόρασε το Shazam για 400 εκ. δολάρια

Apple Shazam επίσημη εξαγορά, Η Apple εξαγόρασε το Shazam για 400 εκ. δολάρια

Η Apple προσπαθεί συνεχώς, όπως όλοι οι κορυφαίοι κατασκευαστές, να επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και τις κατηγορίες της σύγχρονης τεχνολογίας των υπολογιστών. Ένας εκ των τρόπων που το επιτυγχάνει αυτό, είναι εξαγοράζοντας άλλες εταιρείες για να εκμεταλλευτεί την εξειδίκευση τους.

Η πιο πρόσφατη εξαγορά που έκανε η Apple φαίνεται να ήταν εκείνη της Vrvana, μιας startup εταιρείας που ασχολούνταν με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Βέβαια, πρόσφατες φήμες τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήθελαν τον Αμερικανό κολοσσό να συνάπτει συμφωνία με την Shazam, εξαγοράζοντας την για το… γενναιόδωρο ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πληροφορίες δεν είχαν επαληθευτεί από καμία μεριά, κάτι που όμως έγινε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση στελεχών τόσο της Apple, όσο και της Shazam στο The Verge, η πρώτη εξαγόρασε επισήμως την δεύτερη. Το φημολογούμενο ποσό των 400 εκατομμυρίων δεν επιβεβαιώνεται, μάλλον αυτό δεν θα γίνει ποτέ, αλλά η πλειοψηφία των αναφορών συμφωνούν στο προαναφερθέν οικονομικό deal. Ο άνθρωπος του Cupertino σημείωσε πως οι εκπρόσωποι της εταιρείας του είναι ενθουσιασμένοι για το γεγονός πως η ομάδα του Shazam θα ενωθεί με εκείνη της Apple. Τόνισε πως η ομώνυμη εφαρμογή της θυγατρικής πλέον εταιρείας με το Apple Music αποτελούν ένα “φυσικό ταίρι”, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η Apple έχει συναρπαστικά πλάνα για υλοποίηση μέσω της Shazam.

Apple Shazam επίσημη εξαγορά, Η Apple εξαγόρασε το Shazam για 400 εκ. δολάρια

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος της εξαγορασθείσας εταιρείας ανέφερε πως εκείνος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι είναι επίσης ενθουσιασμένοι για την ένωση με το Cupertino. Στάθηκε στην επιτυχία της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής (μια από τις λειτουργίες της) όλα αυτά τα χρόνια, κλείνοντας με την σιγουριά πως η Shazam δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σπίτι για να δώσει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να συνεχίσουν να καινοτομούν και να προσφέρουν μουσική στους χρήστες. Καμία περαιτέρω πληροφορία δεν γνωστοποιήθηκε από τις δύο εταιρείες. Αναμένουμε στο μέλλον για τα προαναφερθέντα “συναρπαστικά πλάνα” που κρύβει η Apple στο… μανίκι της.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Δυστυχώς θα απολυθεί πολύ κόσμος , σε αυτές τις περιπτώσεις αγοράζουν τις πατέντες και το brand και όχι το δυναμικό . Σε λίγο θα πάρουν όλοι πόδι ……

James

Μόλις του έριξα μια ωραία απεγκατάσταση.

Γιάννης

Δυστυχώς το integrated σύστημα με το spotify μετράει μέρες..

ΝΙΚΟΣ

To Spotify υπάρχει και θα πάει ακόμη καλύτερα , μιας κ υπάρχει στο Android του σχεδόν 90 % και σε εκατοντάδες εκατομμύρια (που συνεχώς θα αυξάνονται) συσκευές με W10.
Δεν θα αλλάξει κάτι. Έρχεται και το 2018 η αντίστοιχη υπηρεσία από Google και αναμένεται μάχη στο consumers entertainment

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.