Apple: Πουλάει τα iPhone στη χαμηλότερη δυνατή τιμή

Apple, Apple: Πουλάει τα iPhone στη χαμηλότερη δυνατή τιμή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, βρέθηκε στη Γερμανία και επισκέφτηκε τη startup Blinkist που έχει ως έδρα το Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Cook μίλησε στη γερμανική Stern για τα νέα iPhone 11 και την υπηρεσία Apple TV+.

Ο Tim Cook τόνισε ότι η Apple προσπαθεί πάντα να κρατά τις τιμές των προϊόντων της στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Εξαιτίας και μόνο αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία είναι σε θέση να τιμολογεί τα iPhone 11, με τη διπλή κάμερα και τον A13 Bionic, 50 δολάρια Αμερικής λιγότερο από το iPhone XR του περασμένου έτους.

Μιλώντας για την Apple TV+, ο Cook δήλωσε ότι η συνδρομή κοστίζει $5 τον μήνα, που είναι περίπου 40% φθηνότερη από τον βασικό πακέτο του Netflix το οποίο κοστίζει $8 και δεν περιλαμβάνει καν streaming HD.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι η Apple δεν φοβάται τον ανταγωνισμό διότι οι περισσότεροι πελάτες τείνουν να διατηρούν συνδρομή σε πάνω από μία υπηρεσίες, με στόχο να έχουν στη διάθεση τους μεγαλύτερο φάσμα περιεχομένου.

Ο Cook αναφέρθηκε και σε ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία του στο μέλλον. Επισημαίνει ότι η Elizabeth Warren, η οποία είναι υποψήφια για την αμερικανική προεδρία, θέλει να διαλύσει εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο και την Apple, η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις.

Αν και η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λόγω ισχυρισμών ότι έχει μονοπωλήσει το App Store, ο Cook υπερασπίστηκε την εταιρεία και είπε ότι περίπου το 86% όλων των εφαρμογών στο App Store είναι δωρεάν. Επίσης, τόνισε ότι το 30% που κρατά η εταιρεία από τα έσοδα των εφαρμογών εξασφαλίζει ότι όλα τα apps που είναι διαθέσιμα στο App Store ανταποκρίνονται στα πρότυπα που η ίδια έχει θέσει.

Παρόλο που μεγάλο μέρος των καταναλωτών φαίνεται να έχει θετική άποψη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Apple, η εταιρεία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να καλύψει το χάσμα που την χωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JR

Αχαχαχα, μπράβο Κουκ, δώσε και άλλο σανο.

Kosmas

Ψέματα… η τιμή είναι μόνο για το ios. Επίσης μου θυμίζει κάτι γκόμενες που ντύνονται λατέρνες για να βγουν στην αγορά ενώ και απλές να ήταν πάλι θα είχαν επιτυχία. Αυτό για την απόλυτα ασφαλή, αδιαπραγμάτευτη τεχνολογία faceid που κοστίζει ένα notch και δεν έχει κανένα νόημα για το μέσο χρήστη iphone

Christz

Με 400% κέρδος, τα δίνει όλα τζάμπα, κόστος μιλάμε… Τρέξτε !! Όποιος προλάβει χαχαχαχαχα χαχαχαχαχα

George

Τεράστια ψέματα. Το κόστος κατασκευής ακόμα και των ακριβότερων κινητών παγκοσμίος, σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 350 με 400 δολάρια maximum. Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα: Το iPhone 11 max με τα 64 Gb μνήμη πωλείται 1.200 ευρώ. Το iPhone 11 max με τα 512 Gb πωλείται στην τιμή των 1.600 ευρώ. Δηλαδή έχουμε δύο ΑΚΡΙΒΩΣ ολόιδια κινητά, με την μόνη διαφορά ότι το ένα έχει 448 Gb περισσότερη εσωτερική μνήμη από το άλλο. Η διαφορά στην τιμή για τα 448 Gb που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής είναι 400 ολόκληρα ευρώ!!! Κοστίζει στον κατασκευαστή η 448 Gb επιπλέον μνήμη 400 ευρώ;;;??!!! Με καμία δύναμη. Με καμία απολύτως πιθανότητα. Ξέρετε πόσο κοστίζει στον κατασκευαστή που ζητάει 400 ευρώ επιπλέον; Ψάξτε το λίγο και θα τραβάτε τα μαλλιά σας.

Alex

“Ο Tim Cook τόνισε ότι η Apple προσπαθεί πάντα να κρατά τις τιμές των προϊόντων της στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.” στο οποίο θα μπορέσει ένα στοχευμένο ποσοστό της αγοράς να τα αγοράσει. Γιατί αν τις ανεβάσει δεν θα παρουσιάσει τις πωλήσεις που θέλει. Επίσης, το ΧR πήγε άκλαφτο πέρυσι. Γι’αυτό το “απλό” 11 είναι 50 δολάρια φθηνότερο από το XR.

CJ

Ελεύθερη αγορά είναι, όποιος θέλει αγοράζει, όποιος δεν θέλει δεν αγοράζει.

George

Gsmarena: Ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα site αξιολόγησης κινητών τηλεφώνων παγκόσμιος. Εξαντλητικά, επιστημονικά τέστ αξιολόγησης για κάθε συσκευή και σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Αποτελέσματα λοιπόν: Xiaomi Redmi Note 8 pro, με κόστος περίπου 300 ευρώ. Συνολική βαθμολογία 82%. Εξαιρετικό. Πάμε και σε άλλο ένα καινούργιο μοντέλο: iPhone 11 Max Pro, με κόστος 1.200+++ ευρώ. Συνολική βαθμολογία 90%. Εξαιρετικό επίσης. Μόλις 8% συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία από το Xiaomi Redmi Note 8 pro. Αλλά και περισσότερο από 900 ευρώ ακριβότερο, για μόλις 8% επιπλέον. Ακριβώς όπως το είπε ο CJ. Ελεύθερη αγορά. Η επιλογή είναι προφανέστατη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.