Apple A13 Bionic: Έχει τη γρηγορότερη CPU και GPU που υπήρξε σε smartphone

Apple A13 Bionic, Apple A13 Bionic: Έχει τη γρηγορότερη CPU και GPU που υπήρξε σε smartphone

Σήμερα η Apple αποκάλυψε τα νέα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, τα οποία είναι εξοπλισμένα με έναν ολοκαίνουριο πανίσχυρο επεξεργαστή, τον A13 Bionic.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Apple A13 Bionic προσφέρει στις συσκευές τις ταχύτερες επιδόσεις CPU και GPU που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Επίσης, κατά την παρουσίαση πρόβαλε δύο γραφήματα τα οποία σύγκριναν τις επιδόσεις του A13 Bionic με τον A12 Bionic, τον Snapdragon 855, τον Snapdragon 845 και τον Kirin 980.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max: Διαθεσιμότητα και τιμή από 800 ευρώ και έως 1650 ευρώ

Ενδιαφέρον είναι ότι η Apple αποφάσισε να μην αναφέρει ακριβή στατιστικά στοιχεία. Οπότε, το νέο chip θα μπορούσε να είναι 1% ή 100% καλύτερο από τα υπόλοιπα της αγοράς. Γι’ αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα benchmarks που θα μας αποκαλύψουν όλη την αλήθεια.

Apple A13 Bionic, Apple A13 Bionic: Έχει τη γρηγορότερη CPU και GPU που υπήρξε σε smartphone

Στην παρουσίαση η εταιρεία αναφέρθηκε σε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Apple A13 Bionic και κάποια στατιστικά στοιχεία, σε σύγκριση με τον παλιό της επεξεργαστή. Συγκεκριμένα, η Apple ισχυρίστηκε ότι το chip είναι κατά 40% καλύτερο σε θέμα ενεργειακών επιδόσεων σε σύγκριση με το A12.

Apple A13 Bionic, Apple A13 Bionic: Έχει τη γρηγορότερη CPU και GPU που υπήρξε σε smartphone

Το Apple A13 Bionic έχει 8,5 δις 7nm transistors τα οποία βελτιώνουν την απόδοση των iPhones 11 κατά 20%. Συγκριτικά το A12 είχε 6,9 δις και το A11 4,3 δις transistors. Επίσης, το chip προσφέρει βελτιωμένο machine learning, σύμφωνα με την Apple το καλύτερο που υπάρχει σε smartphone, χάρη στην neural engine, τη CPU και τη GPU.

Apple A13 Bionic, Apple A13 Bionic: Έχει τη γρηγορότερη CPU και GPU που υπήρξε σε smartphone

Το A13 Bionic έχει machine learning accelerators οι οποίοι μπορούν να επεξεργαστούν δεδομένα 6 φορές πιο γρήγορα από το προηγούμενο chip και επιτρέπουν στη CPU να κάνει 1 τρις διεργασίες το δευτερόλεπτο.

Τέλος, το Apple A13 Bionic θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία, βελτιωμένες επιδόσεις και σταθερό ρυθμό απόδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στον Apple R1 coprocessor που συνοδεύει τον επεξεργαστή.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.