Business

Apple: Προβαίνει σε νομικές ενέργειες κατά εταιρείας επειδή έχει λογότυπο ένα αχλάδι

Η Apple προβαίνει σε νομικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας Prepear, η οποία έχει την ομώνυμη εφαρμογή και υπηρεσία μαγειρικής. Ο λόγος της εν λόγω καταγγελίας είναι πως το λογότυπο της Prepear είναι σε σχήμα αχλαδιού, με την Apple να υποστηρίζει ότι μοιάζει αρκετά με το δικό της λογότυπο.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Prepear η Apple αντιτίθεται στην αίτηση του εμπορικού σήματος της εταιρείας και απαιτεί να αλλάξει το λογότυπο της. Οι ίδιοι τονίζουν πως είναι μία πολύ μικρή εταιρεία με μόνο πέντε άτομα για προσωπικό. Ο νομικός αγώνας εναντίον της Apple ήδη κοστίζει “πολλές χιλιάδες δολάρια”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απολυθεί ήδη ένα μέλος λόγω των οικονομικών εξόδων που έχει αυτή η διαμάχη.

Η εταιρεία λέει ότι αισθάνεται ηθικά υποχρεωμένη να λάβει θέση ενάντια στην επιθετική νομική δράση της Apple, επισημαίνοντας ότι η Apple έχει αντιταχθεί σε δεκάδες άλλες αιτήσεις εμπορικών σημάτων που κατατέθηκαν από μικρές επιχειρήσεις, επειδή είχαν λογότυπα που σχετίζονται με φρούτα. Η Prepear έχει ήδη δημιουργήσει ένα petition ώστε να “τερματίσει την επιθετική πολιτική της Apple στις επιχειρήσεις με λογότυπα φρούτων”.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 23:25

Σχόλια

  • Αχαχαχαχα , το βαρέλι δεν έχει πάτο για την πιο τραγική εταιρεία τεχνολογίας όλων των εποχών.

  • Απο τη στιγμή που ανήκουν στην ίδια συνοματαξία, λογικό ακούγεται.
    Πέρα από την πλάκα, διαφημιστικά, καλό φαίνεται να της κάνουν.

  • Δεν ξερω ποιο ειναι το πιο αστειο οτι η apple καταγγελει εταιρειες με σηματα φρουτων ή οτι θα πετυχουν κατι με υπογραφες στο change.org ...

  • Πραγματικά προσπαθώ να βρω πως στον κόρακα μπορεί κάποιος να συνδέσει αυτά τα δύο λογότυπα πέρα από το γεγονός οτι είναι και τα δύο φρούτα και δε βρίσκω. Επίσης το όνομα της εταιρείας κάνει και ωραίο λογοπαίγνιο με τη λέξη Prepear.
    Τι να πω τα έχουν παίξει εκεί στην Apple μάλλον νομίζουν οτι τους κυνηγάνε οι πάντες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.