Apple και Qualcomm συνεχίζουν μαζί για ακόμη έναν χρόνο

Apple Qualcomm, Apple και Qualcomm συνεχίζουν μαζί για ακόμη έναν χρόνο

O “πικρός γάμος” ανάμεσα σε Apple και Qualcomm αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο, καθώς η εταιρία παραγωγής ημιαγωγών αποκάλυψε ότι θα παρέχει τη συντριπτική πλειονότητα των μόντεμ 5G μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, όταν θα κυκλοφορήσει η σειρά iPhone 15.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατασκευής chip ανέφερε: “Αναμένεται να διατηρήσουμε την τρέχουσα θέση μας, σύμφωνα με σχόλια που συνόδευαν την έκθεση κερδών. Η δήλωση επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα προχωρήσει στον δικό της σχεδιασμό μόντεμ για τα μοντέλα του επόμενου έτους”. Αυτό σημαίνει ότι η Apple εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολύ πιθανά μεγάλα εμπόδια με το εσωτερικό μόντεμ 5G της. Η εταιρία από το Κουπερτίνο αναμενόταν να έχει το δικό του μόντεμ 5G έτοιμο εγκαίρως για τη σειρά iPhone 14, αλλά δεν αποδείχθηκε αλήθεια, καθώς χρησιμοποιήθηκε τσιπ Qualcomm. Όλα δείχνουν ότι το μόντεμ της Apple δεν θα ήταν έτοιμο εγκαίρως ούτε για το iPhone 15 και ο “πικρός γάμος” μεταξύ των δύο εταιρειών θα συνεχιστεί για ακόμη έναν χρόνο.

Η Apple θα μπορούσε να είναι έτοιμη με το δικό της τσιπ 5G έως το 2024, εκτός εάν αποφασίσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα τσιπ 5G της Qualcomm στο μέλλον.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.