Apple εναντίον Samsung, Οι επίσημες δηλώσεις μετά τη δικαστική απόφαση

Η Samsung έχει αντιγράψει την Apple και τα προϊόντα iPhone και iPad έκρινε αμερικάνικο δικαστήριο στο Λος Άντζελες εκδικάζοντας στον κορεάτη κατασκευαστή να καταβάλει πανω από 1 δισ. δολλάρια στην Apple ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Μετά τη δίκη η Samsung ανακοίνωσε ότι θα κάνει έφεση κατά της απόφασης και το σήριαλ συνεχίζεται…

Apple: Οι αντιγραφές της Samsung είχαν περισσότερο βάθος από όσο πιστεύαμε. Κατασκευάζουμε τα καλύτερα προϊόντα του πλανήτη. Όλοι πήραν το μήνυμα, η κλεψιά δεν είναι σωστή.

Samsung: Χαμένος είναι ο αμερικανός καταναλωτής. Οι μακρόστενες συσκευές με τις στρογγυλεμένες γωνίες δεν μπορούν να είναι πατέντα. Δεν είπαμε την τελευταία μας κουβέντα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις (στα αγγλικά) των δύο εταιρειών μετά το πέρας της δίκης.
, Apple εναντίον Samsung, Οι επίσημες δηλώσεις μετά τη δικαστική απόφαση

Apple:
“We are grateful to the jury for their service and for investing the time to listen to our story and we were thrilled to be able to finally tell it. The mountain of evidence presented during the trail showed that Samsung’s copying went far deeper than even we knew. The lawsuits between Apple and Samsung were about much more than patents or money. They were about values. At Apple, we value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. We make these products to delight our customers, not for our competitors to flagrantly copy. We applaud the court for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right.”

Samsung:
“Today’s verdict should not be viewed as a win for Apple, but as a loss for the American consumer. It will lead to fewer choices, less innovation, and potentially higher prices. It is unfortunate that patent law can be manipulated to give one company a monopoly over rectangles with rounded corners, or technology that is being improved every day by Samsung and other companies. Consumers have the right to choices, and they know what they are buying when they purchase Samsung products. This is not the final word in this case or in battles being waged in courts and tribunals around the world, some of which have already rejected many of Apple’s claims. Samsung will continue to innovate and offer choices for the consumer.”

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

63 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

Μισο λεπτο να φερω τα ποπκορν…

ΟΚ ξεκινηστε 😛

tolken

Αν και δεν υποστηριζω apple (μιας και τωρα για διαφορους λογους με εχει ξενερωσει) απο πλευρα της samsung εχουν πεσει οι αντιγραφαρες. Αρα Νικητής ειναι η Microsoft. Εχει πλακα που λενε αυτο ξενα sites. Apple VS Samsung = Microsoft.

Μεγαλη ηττα για samsung. Ας βγαλει κανα καλο κινητο με windows phone 8 επιτελους. Πηξαμε σε android

Στελιος

Λοιπον η γνωμη μου ειναι πως οι τυποι ειναι τελειως ακυροι… Δεν υποστηριζω καποια συγκεκριμενη εταιρια εχω και apple και samsung κινιτο μπορω να πω πως πολλες πατεντες εχουν αντιγραφει πχ. το Samsung Galaxy S ειναι σχεδον ιδιο με το iPhone 3g. Το uiτου Samsung οπως εχει πει και σε review ο Κωστας ειναι iPhone style. Το pinch to zoom και το duble tap to zoom ειναι πατεντες της apple τις οποιες ολες οι εταιριες την εχουν κλεψει αλλα δεν εχουν φαει μυνησεις… Ευχαριστω οποιον εκατσε να το διαβασει και θελω να μου πειτε κι εσεις την γνωμη σας…

Giorgos

Αχ αυτή η apple. Η μετριοφροσυνη της τρέχει από παντού.

Παναγιώτης Λ.

@akis +1…μα καλά κάθονται και συγκρίνουν αυτές τις δύο εταιρίες.??ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ….?Η Apple έχει δίκιο…..ό,τι έγινε από μέρους της Samsung δεν ήταν σωστό……

Παναγιώτης Λ.

@Στέλιος έχεις απόλυτο δίκιο αλλά η Samsung από ότι φένεται δεν έχει αντιγράψει μόνο αυτά….είναι κι άλλα που δεν τα βγάζουν στη φόρα αλλά τέλος πάντων…..συμφωνείς?

Στελιος

Το ξερω μερικα παραδειγματα εδωσα που τα βλεπω με τα ματια μου λοιπον εννοειτε πως συμφωνω… Φαινεται πως η apple εχει δικιο αλλα επρεπε να κανει μυνησεις και στις υπολοιπες εταιριες που εχουν κλεψει.αυτες τις πατεντες…

lampros

@ΠΑΝΑΤΙΩΤΗ Λ. δεν ειναι οτι εχει αντιγραψει και αλλα και δεν τα λενε…
Απλα η SAMSUNG ειναι η ΜΟΝΗ εταιρια που περασε την APPLE ΣΕ πωλησεις για αυτο τα κανει ολα αυτα ειναι πολυ απλω…
Τη να της κανει η LG και η SONY που εχουν το 15% της αγορας????
Οπωτε πιανει και μυνηει την SAMSUNG που εχει το 50% της αγορα(το αλλο 50% ειναι ολες οι εταιριες μαζι) δεν θελει και πολυ σκεψη νομιζω…..
Περα απο ολα αυτα καταφερε και πολλα η APPLE εγω νομιζω…. Εξαλου απο πισω θα αγοραση οθονες και επεξεργαστη για το “νεο” iphone οποτε τζαμπα φωναζουμαι εμεις…..
Αυτα απο εμενα….

Αποστολης

Δικαστηριο του Λος Αντζελες, ποια αλλη αποφαση μπορουσε να βγαλει;
Θα ειχε ενδιαφερον να γινοταν η εφεση στην Κορεα… 😉

azriel84

Ώπα μη λέμε ότι θέλουμε. Η Samsung ξεπέρασε σε πωλήσεις την Apple γιατί υπολογίζει στις πωλήσεις της και τα φθηνά της κινητά. Σε επίπεδο high end δηλαδή με τα Note και τα Galaxy S έχει ακόμα. Τώρα στο θέμα, απ’την στιγμή που ακόμα και η Google είπε στην Samsung να μην αντιγράφει τόσο εξώφθαλμα την Apple, ότι και να λέμε εμείς είναι περιττό. Τουλάχιστον με το SIII έβγαλε κάτι πραγματικά πρωτότυπο και όμορφο.

μιχαλης

φιλε λαμπρο συμφωνω απολυτα μαζι σου γιατι αν εχει οντως αντιγραψει η samsung την apple τοτε γιατι συνεχιζει η apple να περνει οθονες απο την samsung και η apple μετα την κυκλοφορια του iphone 5 θα πεσει στα πολυ χαμηλα και εκει ειναι που θα βρει τα δυσκολα!!!!

Johny88

“Κατασκευάζουμε τα καλύτερα προϊόντα του πλανήτη”
Ευτυχως που δεν ειναι αλαζονες! Δεν λενε ετσι αυθαιρετα για Αρη, Πλουτωνα, Κρονο…. Αλλα στην Γη που το χουν ψαξει ειναι οι καλυτεροι!

Kyriakos

Απορώ γιατί η Samsung εξακολουθει να προμηθεύει την Apple με οθόνες και επεξεργαστές.Η Samsung θα δώσει γερό χτύπημα αν ακυρώσει τις συναλλαγές τους:p

Kyriakos

Και αν όντως φτιάχνουν τα καλύτερα προιόντα στον κόσμο γιατί ανταγωνίζονται τη Samsung?Τι έχουν να φοβηθούν?

Nero55

Μην ξεχνάτε η Samsung θα κάνει έφεση και άμα κερδίσει θα πάρει περισσότερα απο 1δις….

Panagiotis

Αν ακυρώσει η Samsung τις πωλήσεις εξαρτημάτων στην Apple τότε πιθανότατα ο τζίρος της θα μειωθεί δραματικά άμεσα! Για να ξέρουμε τι λέμε…δεν είναι κορόϊδα, απλά έχασαν μια μάχη (που στο βάθος το ήξεραν ότι θα χάσουν). Και όσο αφορά αλαζονεία, εγώ προσωπικά (που είμαι και Apple fan) περισσότερη βλέπω από πλευράς Samsung (λογικό ε;). Αν δεν είχε εμφανιστεί το 1o iPhone η Samsung ακόμα θα έβγαζε κινητά με πληκτρολόγια…λίγος σεβασμός στον πρωτοπώρο δεν βλάπτει!

Βασιλης

χελοου!
Εμενα προσωπικα ποιος αντιγραφει ποιον στα (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) μου….το θεμα ειναι να εχουμε φθηνα κινητα και καλης ποιοτητας,τωρα αν το design ειναι κλεμμένο δεν με ενδιαφερει καθολου και θα ηταν χαζομαρα αν καποιος επιλεξει κινητο με βαση αυτα τα κριτηρια και οχι τι τον συμφερει…
~~~φιλικα παντα

vasilis

Ελα ενταξει…μια υπερτιμολογηση θα κανει η Samsung στα προιοντα που προμηθευει την Apple και θα τα βγαλει τα σπασμενα.. που ποια σπασμενα με τετοια διαφημιστικα τρικ εχουν βγαλει τα σπασμενα και οι δυο εταιρειες!

Βασιλης

πρωτοπώρος η apple στ touchscreen?αληθεια??

Teo

@Βασιλης +1
Αλλα έχει καταντήσει αηδία το όλο θέμα

Christos

Πρωτοπόρος what???? Έτσι για την ιστορία,όχι οτι έχω κάτι με την apple, το πρώτο Smartphone Touch ήταν το IBM Simon που ανακοινώθηκε το 1992 και ήρθε στην κυκλοφορία το 1994. Η apple είχε απλά ένα Apple phone το οποίο ήταν design concept που σχεδιάστηκε απο τον Marc Esslinger.
Φιλικά,
Χρήστος

Apostolos Vlahopoulos

Εκ πρώτης όψεως τα κινητά μπορεί να φαίνονται ίδια….Άλλα η πατέντα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες γωνίες πάνω στην οποία πάτησε η Apple ακούγεται κάπως γελοία…Ας μην ξεχνάμε πως δικαστήριο ευρωπαϊκό έχει ήδη απορρίψει την αντίστοιχη κατηγορία της Apple για το G tab έστω και με την αιτιολογία ότι το G tab δεν είναι cool άρα δεν μπορεί κανείς να το μπερδέψει…το αμερικάνικο τις διαφορές δεν τις είδε…

Technewz

Η απόφαση υπέρ της Apple θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση.

Αναρωτιέστε πως αφού ένα παραλληλόγραμμο με στρογγυλεμένες γωνιές είναι πατέντα της Apple ε τότε όλες οι εταιρείες που έχουν προϊόντα σε γνωστά σχήματα τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλο κλπ θα πρέπει να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα αφού όλοι η γεωμετρία ξεκινήσει από εμάς….

ton

Apple=το μεγαλύτερο τεχνολογικά νομικό μονοπώλιο
Samsung=το μεγαλύτερο τεχνολογικά παραγωγικό μονοπώλιο
Apple+Samsung=τιμεςX2 για τον καταναλωτή
Για πόσο ακόμα να έχουμε λεφτά να πληρώνουμε στο διπλάσιο το χόμπι μας γιατί εκεί πατανε και θα πέσουν σε κενό με τέτοια κρίση…

Eaglos

Το δίδαγμα της ιστορίας είναι το πόσο καταστροφικές και γελοίες
είναι οι πατέντες και η λογική τους. Μοναδικός λόγος ύπαρξης
είναι ο οικονομικός αφανισμός των άλλων.

Για το φίλο που παραξενεύτηκε για την πατέντα των σχημάτων,
να του πω ότι έχω δει πατέντα στο χρώμα “μπλε” σε εταιρία
ποδηλατικών εργαλείων… Είναι αισχρό το σύστημα αυτό,
καθώς πλέον όποιος έχει λεφτά καταχυρώνει ό,τι θέλει
και αφανίζει όποιον θέλει να τον ανταγωνιστεί.

Panagiotis

Sorry που επανέρχομαι, αλλά όταν είπα την λέξη πρωτοπώρος εννοούσα το πακέτο “λειτουργικό-app store-εφαρμογές-cloud”. Διότι, αν θυμάμαι καλά, τα games πριν το iPhone ήταν κάτι java ελεεινά σε στυλ φιδάκι και η καλύτερη εφαρμογή ήταν το world time στα Nokia.
Και για να κλείσω, να πω ότι δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Λογικό μερικοί να θέλουν το ένα, μερικοί το άλλο και μερικοί κάτι τρίτο. Απλά εγώ προτιμώ Apple για έναν και μόνο λόγο: το android έχει την ίδια “ασθένεια” με τα windows. Όσο φορτώνεις “πράγμα” στη συσκευή σου, τόσο αυτή αργεί και laggάρει. Και αυτό το καταφέρνει η apple λόγω της συμπεριφοράς της, που πολλοί μισούν, να περνάει από κόσκινο ό,τι υπάρχει στο AppStore ώστε να ταιριάζει γάντι με τις συσκευές της (και όχι μόνο με το λειτουργικό).

Technewz

@Eaglos Πόσο δίκιο έχεις και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά διακρίσεις ακόμα και στα φάρμακα που σώζουν ζωές υπάρχουν “πατέντες” και “πνευματικά” δικαιώματα.

Παναγιωτης

@ Στέλιος είναι πολύ σωστό αυτό που λες αλλά σου δίνω ως παράδειγμα αυτό που λέει ο @lampros…..Η Samsung είναι η μόνη από όλες αυτές που την έχουν αντιγράψει η οποία έχει το μεγαλύτερο όφελος και κέρδος από τις συσκευές της….

petros

ναι ρε παιδια…..η apple εφτιαξε το πρωτο κινητο με οθονη αφης…το lg prada απλα προυπηρχε…

Γρηγορης

Προσωπικα θεωρω αυτο το “παιχνιδι” καθαρα μαρκετιστικο!! Γινονται απλα ολα για να βγουν λεφτα. Τοσο απο την αγορα νεων συσκευων οσο κ απο την χρηματιστηριακη αγορα. Ειναι απλα ενα παιχνιδι. 29 ατομα διαφωνουν για το πια συσκευη ειναι το ενα ειναι το αλλο κ πια αντεγραψε την αλλη. Πιστευω θα ηταν καλυτερο αν ο ενας βοηθουσε τον αλλον για τα πλεονεκτηματα μιας συσκευη κ την αγορα της γτ θεωρω ασκοπη την επιχειρηματολογια που γινεται παραπανω κ που στο κατω κατω ζητημα 4 ατομα να εχουν γνωση επι του θεματος. Κ παιδια ας μην γελιομαστε αν κοιταξετε τα μεγεθη των εταιριων απο αποψη προιοντων θα γελατε με την apple.
Φιλικα Γρηγορης

Tony Cool

Δεν θα σχολιασω αν η apple εκανε σωστα που ξεκινησε την ολη διαδικασια με τις μηνυσεις,ουτε αν εκανε καλα το δικαστηριο που τη δικαιωσε.Ας πουμε κιολας πως η samsung οντως την εχει αντιγραψει τρελα.Εγω θα σταθω μονο σε αυτους που πανηγυριζουν (!) με τη δικαιωση της apple!H ειναι μετοχοι της εταιριας (οποτε δικαιως χαιρονται) η ειναι διανοητικα καθυστερημενοι.Γιατι οποιος δεν καταλαβαινει πως τετοιες αποφασεις ΜΟΝΟ κακο μπορει να κανουν σε εμας τους απλους καταναλωτες και πως αν ηταν στο χερι της apple το φτηνοτερο τηλεφωνο θα εκανε 1500 ευρω,τοτε κατι δεν παει καλα με την παρτη του.Οχι πως η samsung και οι υπολοιπες εταιριες ειναι οι φυλακες αγγελοι μας που νοιαζονται για το καλο μας,μην τρελαθουμε!Αλλα μονο και μονο που μας προσφερουν λυσεις οικονομικες που πλεον μπορουν να κανουν παπαδες ενω τα παλληκαρια απο το america θελουν να μας πλασαρουν τηλεφωνα με τις μισες δυνατοτητες και πενταπλασια τιμη και να εξαφανισουν οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει στην αγορα,ε δεν ειναι και δυσκολο να διαλεξεις πλευρα!Αν βεβαια υπαρχει στο λεξικο σου ο ορος κοινη λογικη…

Panos7GR

@Technews: +100 Χαχαχαχαχα γέλασα πολύ με την “άλλη” οπτική γωνία που είδες το θέμα!! Ας τολμήσει καμμία εταιρία να βγάλει τριγωνικό tablet… Θα επικαλεστούμε τα θεωρήματα του Θαλή όπως: θεώρημα τριών γωνιών του τριγώνου, θεώρημα ισότητας και ομοιότητας τριγωνων κτλ. Καλά και αν κανένας προσπαθήσει να το παίξει πρωτοπόρος και βγάλει σε ορθογώνιο τρίγωνο θα του βαρεσουμε στο κεφάλι ένα Πυθαγόρειο Θεώρημα που θα το θυμάται για αιώνες! Και κανένα κινητακι ή tablet με σχήμα κύκλου, θα τους πούμε το “Μη μου τους κύκλους ταρατε” του Αρχιμήδη και θα πάρουν τα… αρχι-(μη)-δια! Απ’όλα έχει ο μπαξές!!! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Apple! Κάντε μια λάθος κίνηση και ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ! 😛 Πέρα από την πλάκα, να μου το θυμηθείτε πως αυτή η διαμάχη Apple VS Samsung θα λήξει κοινή συναίνεση. Στο τέλος θα δουν ότι δεν βγάζει πουθενά και θα το λήξουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αφότου συγχωρέθηκε ο Jobs, η Apple αντί να συνεχίσει το έργο του και να μιλάει επί του πρακτέου με τις πωλήσεις και τις “καινοτομίες” για το ποιός είναι το αφεντικό στην αγορά, το έριξε στις μηνύσεις και στις διαμάχες στα δικαστήρια. Κρίμα! Γιατί και η Apple σε θέμα πατεντών δεν… Συνέχεια »

Κωνσταντίνος

Παιδιά η Samsung εντάξει αντέγραψε τα iPhone αλλά μόνο εξωτερικά. Και όπως είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο του Techblog που σχετίζονταν με την δίκη η Apple κατηγόρησε την Samsung επειδή είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της αλλιως το Μήλο θα είχε στείλει σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες στα δικαστήρια. Αν ήταν να κατηγορούμε τον καθένα επειδή μας είχε αντιγράψει σε κάτι τότε και η Ελλάδα θα κατηγορούσε όλα τα έθνη του κόσμου που μας αντέγραψαν την Δημοκρατία. Τότε εμείς θα είχαμε βγει από την κρίση.

azriel84

Πέρα απ’την απίστευτη δωρεάν διαφήμιση και για τις 2 εταιρίες, εγώ απλά έχω να προσθέσω κάποια πράγματα. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που είχε ένας φίλος 3GS και ένας άλλος το Galaxy S και παίζαμε “βρες τη διαφορά” σαν να ήταν κινέζικη απομίμηση το Galaxy S. Τις προάλλες έβαλα το 4S δίπλα σε S III. Όση σχέση έχουν σχεδιαστικά αυτά τα δύο smartphones άλλη τόση σχέση έχω και εγώ με εξωγήινους. Και ο νόων νοείτω. Απλά πήρε 3 χρόνια στην Sammy να ακούσει τισ παρατηρήσεις της Google. Αυτά όσον αφορά το σχεδιαστικό clopy. Οι πατέντες στο software είναι πολύ πιο λεπτό θέμα και διαφορετικό. Για την ιστορία, η Apple κινήθηκε κατά της Samsung αρκετά πριν η σειρά Galaxy S γνωρίσει μεγάλη επιτυχία οπότε το επιχείρημα ότι θέλει να χτυπήσει το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της δεν ισχύει και τόσο. Επίσης με συμφωνία ύψους 11δις $ τα επόμενα χρόνια για προμήθεια εξαρτημάτων, θεωρώ πως μόνο η Samsung θα χάσει. Κάτι μου λέει πως η Apple δεν θα δυσκολευτεί να βρει άλλο προμηθευτή. Όσον αφορά τις λέξεις “καινοτομία” “πρωτοπορία”, fanboys και μη, έλεος μην ψαρώνεται ακόμα απ’το marketing της Apple. Όλα αυτά τα χρησιμοποιεί σαν κράχτες η Apple για να προσδιορίσει το άλμα που έγινε… Συνέχεια »

Vasilis_G

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ……
ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!

Ante_geia

Είναι και αυτό που ειπε ο φίλος μας ο Λαμπρός πιο πάνω … Ότι η Samsung είναι πρώτη σε πωλησεις … Αλά επίσης από πίσω μάγκες παίζετε κάτι άλλο … Όταν αυτές η αρτηρίες κάνουν δικαστήρια και μπούρδες είναι γιατί στα προϊόντα τους πέφτει ο φόρος …!!! .Και τώρα στη Samsung που θα δώσει τα λεφτά θα πέσει ο φόρος της … ΧΕΧΕΧΕ ΕΜΕΙΣ βλέπουμε ότι τσακώνεται και ΜΠΟΎΡΔΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ενώ από πίσω πίνουν καφέ … Εννοείτε ότι δεν είναι μόνο ο φόρος αλά αυτό που σας λέω είναι από έγκυρη πηγή … Ψάξτε το λίγο και θα δείτε ότι όλα αυτα είναι για τα συμφεροντα αυτών των εταιριών !!! 😉

Θανασης

@Panagiotis “Όσο φορτώνεις «πράγμα» στη συσκευή σου, τόσο αυτή αργεί και laggάρει.”

Παναγιώτη αυτο που λεες δεν ισχυει γιατι αν κανεις συγκριση ενα android με ενα iphone στην ιδια τιμη θα δεις την υπεροχή του android. Λογικα εσυ κανεις συγκριση iphone 4s με ενα android που εχουν ολοι μεχρι 250 ευρω ενω το iphone κανει 600+. Εγω ειχα iphone 3gs και πλεον με το htc evo 3d ειμαι υπερευχαριστημενος και δεν το εχω για παιχνιδακια αλλα για εφαρμογες πανω στις σπουδες μου ( ηλεκτρολογος μηχανικος μηχανικων υπολογιστων ) και για να δοκιμαζω δικες μου εφαρμογες και δεν σκεφτομαι να γυρισω ποτε ξανα στα iOS .

Φιλικα Θανασης 🙂

xperias

παντος κανεις εδω μεσα δεν ειπε απο που πηρε το design η Apple για το 1 iphone!!!

Technewz

Φίλε Panos7GR με μια τέτοια εταιρεία μονο τέτοια επιχειρήματα πρέπει να έχεις.

Αν θες όμως δεις την σοβαρή πλευρά της ιστορίας μιλάμε για μια εταιρεία με μεγάλο θράσος που έχει κατακλέψει και έχει στηριχθεί σε άλλους για αυτά που έχει φτιάξει και ζητάει και τα ρέστα.

Δεν αναφέρομε μόνο για το πρωτότυπο της Sony που θέλει να πει ο φίλος xperias αλλα σε κάτι πιο τρανταχτό.

Ότι είναι σήμερα η apple το οφειλή στο Mac OS και στο iOS που βασίζονται στην C και τα Unix ου είναι “παιδιά” του Dennis Ritchie αλλα αυτός φτάει που ήταν χαζός τη κατάλαβε έδωσε τις βάσεις για όλα σχεδόν τα σημερινά λειτουργικά σταθερά και φορητά δωρεάν γιατί πίστευε στην ελευθερία της καινοτομίας και της επιστήμης και ο θάνατος του πέρασε στα ψιλά λόγο του θανάτου του “ΜΕΓΑΛΟΥ” steve jobs….

stavros

Ηταν σιγουρο οτι θα δικαιωθει η apple αλλα αυτα που λεει η samsung ειναι βλακειες, το αντιθετο μαλιστα, μονο καλο μπορει να κανει στον ανταγωνισμο. Ας σταματησει αυτη και η google να κοιτανε τι κανει η apple και ας στρωθουν να φτιαξουν και αυτοι κατι δικο τους οπως εκανε και η microsoft με την palm. Aλλα αμα δεν το χεις πες….

keysmith

χωρίς να λέω οτι η samsung δεν αντέγραψε τπτ, η apple θα μας τρελάνει με τις “χαζομάρες” πατέντες της. Οσο για το tap to zoom δεν είναι της apple. Σε υπολογιστές η “εννοια” προυπάρχει με διπλό κλικ πχ να ζουμάρεις σε μια φώτο, ένα χάρτη. Τώρα αν η apple το “έδεσε” στο θέμα της καμερας σαν δικιά της πατέντα τι να πω είναι αφελές. Πολλές ιδέες προυπήρχαν απλά η apple τις πατένταρε. Γιατί ο πρώτος που κάνεις τις διαδικασίες το κατοχειρώνει και αυτό που το σκέφτηκε όχι. Αυτά είναι μ…κιες.

Παρα πολλά εχει κλέψει ΚΑΙ η apple. Ας ανοιξει το κώδικα του λειτουργικού της (όπως το android) να δούμε πόσο καθαρή είναι.

Πως θα πάμε μπροστά αν η ford ελεγε το 1900 μονο εγώ μπορώ να έχω κιβώτιο με συμπλέκτη στο πόδι (τότε ήταν στο χέρι σαν τα μηχανάκια).

Δε λέω ότι οτι θελει κανει καποιος και καρααντιγράφει τον άλλο, απλά η αππλε τα θέλει ολα δικά της χωρίς να είναι..

Takis

Τέλος.Απο δω και πέρα ή Nokia με symbian ή κινέζικο τούμπανο android με το πολύ 200-250€ απο internet.

George

Kαλά οτι θες διαβάζεις.
Πρώτον φυσικά η Samsung θα συνεχίσει να προμηθεύει την Apple γιατί βγάζει ενα σκασμό λεφτά. Δεύτερον ΟΧΙ δεν θα αυξήσει ξαφνικά τις τιμές γιατί υπάρχει κάτι που λέγεται συμβόλαιο και αν η Apple πάει σε άλλους προμηθευτές χάνουν και οι δυο. Η Apple χάνει το γεγονός πως κανένας άλλος δεν φτιάχνει τα πάντα οπως η Smasung και θα πρέπει να κάνει συμφωνίες με 200 εταιρείες η Samsung χάνει ενα πελάτη που πουλάει 70.000.000 συσκευές.
Τρίτον είναι τεράστια ζημιά για την Samsung που είναι παντού πρώτη εκτός απο την Αμερικάνικη αγορά την οποία είχε αρχίσει να κατακτά με τα S2/S3. Τ0 1 δις μπορεί να μην μοιάζει τιτάνιο ποσό για μια εταιρεία με εσοδα τριμήνου στο mobile κομάτι της 6 δις αλλά στα μάτια των σοβινιστών αμερικάνων είναι ο κορεάτης που αντιγράφει τον αμερικάνο.
Το μόνο καλό (σε ενα μέλλον που πλέον μοιάζει ζοφερό για την τεχνολογία) είναι να καταφέρει η Samsung να βγάλει καλές συσκευές χωρίς να είναι ακριβές.

Kostas

Καλά σοβαροί είμαστε? ΕΝΟΡΚΟΙ βγάζουν την απόφαση?

Δεν έχει νόημα. Σαφώς και σε μια αντιδικία Αμερικάνικής με Κορεάτικη εταιρεία το αποτέλεσμα είναι προφανές. Και αν γίνονταν στην Κορέα η δίκη, θα είχαμε το αντίστροφο

Ελπίζω σε ανώτερο βαθμό να είναι τα δικαστήριο από τακτικούς δικαστές.

Τέλος, περιμένω αίτημα να ανοίξη ο κώδικας της apple να δούμε τι έχει κλέψει και τι οχι. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

GiannisWST

Τραγικα πραγματα! Η καινοτομια μετατραπηκε σε δικτατορια. Το καρτελ τη τεχνολογιας (μαζι και η σαμσουνγκ) θα αποφασιζει απο εδω και περα. Απλως να ξερετε οτι αυτο δεν ειναι το τελος ειναι η αρχη, θα γινει πολυ χειροτερα εξαιτιας της apple. Υπαρχει το 2ο μερος της δικης οπου και η apple καταπατα πατεντες της samsung και δεν εχουν μιλησει για αυτο και μετα υπαρχει το motorola/google vs apple. Απλως με αυτη τη κατασταση θα μπουμε σε μια μεταβατικη περιοδο οπου η εξελιξη της κινητης θα προχωραει με βηματα χελωνας, θα κοιτανε τα σχεδια αρκετες φορες, και ακομα και το iphone δε θα αποκταει μεγαλυτερη οθονη, notification bar κλπ εξαιτιας του ανταγωνισμου, αλλα θα ειναι το ιδιο και οι μονες ουσιαστικες αλλαγες θα συμβαινουν καθε 10 χρονια που θα ανανεωνουν τις πατεντες. Η σονι επιασε το “τετραγωνισμενο” σχημα και οσοι θελαν τετραγωνισμενο iphone να το ξεχασουν για τα επομενα χρονια. Η lg ανανεωσε την πατεντα για το 3d και πλεον ολα τα κινητα 3δ οσο διαφορετικης υλοποιησης και αν ειναι θα πρεπει να τα ελεγχει πρωτα και να περνει μεριδιο απο τις πωλησεις αν καποιο υπερβει τις προσδοκιες τους. Επειτα οι κυρτες οθονες αποκλειστικοτητα της samsung. Γιατι μη μου πειτε οτι οι… Συνέχεια »

George Kemkas

Να κάνει η Apple συμβατά τα κινητά της με flash και να δέχονται κάρτες μνήμης.

Να τοποθετήσει η Apple στα ipad usb για σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου και να είναι συμβατά με flash.

Αν τα κάνει αυτά τότε να αγοράσουμε Apple !!

Όλες οι εταιρίες σε μικρό η μεγάλο βαθμό αντιγράφουν η μια την άλλη !!

Αποστολης

Ποια δικαιωση ρε παιδια… Εδω μιλαμε για δικαστηριο του Λος Αντζελες.
Ειναι σαν να παιζει ο γαυρος με διαιτητη τον Αλεφαντο και εποπτες τους Θοδωριδη και Μητροπουλο.
Στοιχηματιζω πως ο δικαστης θα μιλησε στο siri του να του υπενθυμισει να παρει τη γυναικα του τηλεφωνο για να της πει πως θα αργησει για φαγητο το μεσημερι.
Ε μη τρελαθουμε τωρα που μιλανε καποιοι για δικαιωση στις γελοιοτητες της Aplle… (και αγαπω εξισου την Apple εχοντας και προιοντα της.)

Καποιος...

Παιδια πρεπει να μαστε καταστεναχωρημενοι που η αγαπημενη μας εταιρια εχασε 1 δις….Εγω φιλοι μου απο τοτε που το εμαθα εχω κλειστει στιο σπιτι και κλαιω…ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ….
Ρε μπορει να μου εξηγησει καποιος…που τα βρισκετε τα λεφτα..(εστω εσεις οι 50 που ειστε ενθερμοι..και κανατε σχολια…100 γραμμες…γραψατε βιβλιο υποστηριξης-κλαψας-παρηγοριας..για την αγαπημενη σας εταιρια..- πολλοι μου θυμιζετε Νικο Ξανθοπουλο να μιλαει για τη μανα του….. -)?
Εδω η Ελλαδα βουλιαζει…σε λιγο δε θα χουμε να φαμε…και καθεστε και υποστηριζεται τη SIRI…τη σαμσουνγκ..το μηλο…και το κολυμπιθροξυλο!!!

Fil

pinch to zoom και το duble tap to zoom είναι πατέντες τις Mitsubishi υπάρχει βίντεο στο YouTube που το δείχνει χρονιά πριν βγει το μαπαphone,απλά δεν τις κατοχύρωσε οπως κανει η apple.
Δλδ εαν ο πρωτος κατασκευαστής προφυλακτικών κατοχύρωνε το σχήμα οι άλλες εταιρίες τι θα έκαναν τρυγόνα και τετράγωνα προφυλακτικά?! :\
Το θέμα ειναι οτι η apple δεν ξερει να χανει και βρίσκει χίλιους δυο ύπουλους τρόπους για να το αλλάξει.

Ps δεν είμαι fan boy καμιάς από τις δυο Microsoft FTW XD

Δημήτρης

Κάποιος @post#48 όταν το 2008 είπα τότε ότι η οικονομία μας έχει προδιαγεγραμμένη πορεία και ότι από τότε έπρεπε να είχαμε επιστρέψει στην δραχμή, πολλοί γελούσαν!!! Σήμερα απλά βλέπουν τι έλεγα τότε. Για το θέμα τώρα: https://www.zdnet.com/mutually-assured-destruction-googlemotorola-vs-apple-7000002887/ και δείτε και αυτό (έγινε κάποια αναφορά με ποδοσφαιρικούς όρους σε προηγούμενο ποστ και ο φίλτατος έχει απόλυτο δίκιο) https://www.zdnet.com/samsungs-leaked-evidence-makes-judge-livid-7000001968/ Συμπληρωματικά θα έλεγα ότι πλέον είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι πατέντες και το copyright δεν προστατεύουν τους δημιουργούς προκειμένου να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από την εφευρετικότητα/δημιουργικότητά τους (προκειμένου να συνεχίζουν να δημιουργούν οπότε και κερδισμένο να είναι το ευρύτερο σύνολο) αλλά τις εταιρίες/εκδότες και λοιπούς παρατρεχάμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πατέντες και το copyright ως μέσα προστασίας του μονοπωλίου τους εις βάρος τόσο των δημιουργών όσο και του ευρύτερου συνόλου. Ξαφνικά μετά από κάποια χιλιάδες χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας της ανθρωπότητας κάποιοι πονηροί ξύπνησαν και θεώρησαν καλό να ιδιωτικοποιήσουν τον ευρύτερο πολιτισμό θεωρώντας βέβαια ότι υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή κοινό κεκτημένο ενώ όσα πήγαζαν από αυτή την προηγούμενη γνώση (όλα έχουν μία λογική και φυσική συνέχεια) μπορούσαν πολύ απλά να τα ιδιωτικοποιήσουν και όντως αυτό έπραξαν και τώρα απλά θα μάθουν και ποια ήταν η αρχαία έννοια της λέξης ιδιώτης (ηλίθιος)!!! Αλλά… Συνέχεια »

vasilis

@Δημητρης… φιλε μου μπραβο σου ωραιο post. Ανεβαζεις επιπεδο.
Καποιος πρεπει να κανει κατι για το συστημα κατοχυρωσης των πατεντων. Η εννοια της πατεντας ειναι να προστατευει τους αδυναμους απο τα συμφεροντα μεγαλων εταιριων και οχι το μονοπωλιακο καθεστος.

Κωνσταντίνος

Ρε παιδιά ο Βλαχάκης πως και δεν εμφανίστηκε στη συζήτηση για να θυμήσει του όρους των σχολίων?

Λευτερης Γρηγοριαδης

Για ακομα μια φορα το μηλο δειχνει οτι ειναι μονο μια κερδοφορα εταιρια.Τους περασε η σαμ σε πωλησεις κ βρηκανε την ευκαιρια να βγαλουν λεφτα.Καλα κανανε αλλα στα ματια του απλου καταναλωτη δε πιστευω να υπαρξη διαφορα.Οι δυο τους εχουνε αρνητικα και καλα θα ειναι να τα διορθωσουν.Πανακριβα τηλ η μια και απο την αλλη τηλεφωνα κουμουτσες κ παντοφλοειδη.

azriel84

Παιδιά, στην τελική διαμάχες και λαλακίες…ενώ εμείς εδώ συζητάμε, η Samsung μαζί με άλλους, άρχισε την κατασκευή των Retina οθονών για το 13″ MacBook Pro. Και τα $$ ρέουν άφθονα…

ΠΑΝΟΣ

Γειά σε όλους που συμμετέχουν.Και εγώ δεν δηλώνω fan καμίας από τις 2 αν και έχω και από τις 2 προιόντα γιατί η κάθε μία έχει να προσφέρει πολλά στην τεχνολογία και σε όλους εμας. Η δική μου άποψη είναι κοινή με πολλούς από εσάς.Εχουμε μία δίκη στην Αμερική. APPLE = AMEΡΙΚΗ. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε ποτέ να πάρει την δίκη η SAMSUNG? ίσωα… Ας κάνανε την δίκη σε ουδέτερο έδαφος! Από ότι φαίνεται η Apple έχασε λίγο καιρό!!! για την κυκλοφορία του IPHONE5 και με την μεγάλη επιτυχία του S3(που είναι ο βασικός ανταγωνισμός τους στα smarphones) έχασε και σε κερδοφορία!! Δυστυχώς το S3 τους τσίγλισε μάλλον!! λίγο και είναι και ένα τηλέφωνο που από ότι φαίνεται δεν έχει να κάνει με τίποτα σχετικά με την δίκη και δεν μπορούν να το αγγίξουν.Σίγουρα παίζουν μεγάλα πράγματα -συμφέροντα από πίσω όπως είπατε όλοι π.χ ανταλαγη ανταλακτικών,οθονών κ.λ.π.που ποτέ δεν θα μάθουμε , γιατί τέτοιες τεράστιες εταιρείες με τέτοια νούμερα έχουν άλλους στόχους .Αλί σε εμάς που ,εύχομαι όχι, θα χρειαστεί να χρυσοπληρώνουμε τα καλά κινητά για όσους αρέσει η τεχνολογία. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το ποιά και για ποιους λόγους αντέγραψε-έκλεψε πατέντες …..τι να πω μετά απο… Συνέχεια »

ΠΑΝΟΣ

Για να είμαι σωστός σε σχέση με αυτό που ανέφερα πιο πάνω “Και αν δούμε λίγα μεγέθη η Apple έχει 14 προιόντα και η Samsung 804!!! ανφέρομαι μόνο σε κινητά ή tablets.

ΠΑΝΟΣ

Aς αναμένουμε την συνέχεια με τις δίκες τους. Η Ελλαδάρα μας μπορεί να κερδίσει λίγα δις!!! για να ξεχρεώσουμε ???? αντι να τα δίνουν στις δίκες δεν μας τα δίνουν εμάς??!!

ΘΕΩΠΟΥΛΑ 1821

Η προγιαγια τις προγιαγιας μου ειχειιι ζουγραφισειιι την παντεντα σε ενα χαρτουκι..ενα ορθουγονιο με στρογκλες γουνιες.Παω να κανου μυμηση στην απλλλ να μη δοσει το κομποδεμα με το 1δις. ε ρε μητσου θα τα δοσουμε τα γιδια κι θα παμε στο λουτρακι στα υματατικα μπανια!

nicholas

@tolkien ναι γιατί δεν είχαμε αρκετά λεφτά να δίνουμε σε υπολογιστές με windows, θα πρέπει να τα πληρώνουμε και στα κινητά

ΘΕΩΠΟΥΛΑ 1821

1.Αντε παλι τα ιδια…να ξαναπουμε παιδια πως οι εταιριες δεν ειναι φιλανθρωπικες οργανωσοις για να ανησυχουνε για το προρτοφολισας..και επισεις το μαρκετινγ της απλ στοχευει σε πελατια με οικονομικη ανεση για να κραταει ψηλα τα πρωιοντα της οποτε μην εχετε ελπιδες να δειτε φθηνα μοντελα..με εξερεση τα στοκ κοματια οπος 3gs iphone 4 κτλ..
2. οι δυο εταιριες αυτες οτι διαφορα και να εχουν θα την βολεψουν δινοντας η μια κατι στην αλλη τα αλλα ολα ειναι κορωιδια.
3.υπαρχουν κι αλλες εταιριες με εξισου καλα κινητα και λαπτοπ και σε ποικιλια τιμων και ποιοτητας…οποτε καντε ενα καλο ψαξιμο αντι να κλεγεστε για το ποσο πουλαει τι η καθε εταιρια και ριχτε και καμια ιδιεα αν βρειτε τπτ καλο και στους υποληπους στο μπλογκ.

Δημήτρης

Θεωπούλα σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ, αντίθετα συμφωνώ με τα γραφόμενά σου ιδίως ως προς το κατά πόσο οι περισσότερες εταιρίες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ή και οργανώσεις ή κατά πόσο λειτουργούν απάνθρωπα, αλλά ως προς το μάρκετινγκ και σε ποιο κόσμο απευθύνεται η apple και η κάθε apple βλέποντας περιστατικά όπως πώληση νεφρών για ένα iphone/ipad και γενικότερα φοιτητές ή υπάλληλοι του ιδιωτικού ή δημόσιο τομέα που ο μισθός τους είναι μικρότερος από το ποσό της συσκευής, εκεί προφανώς και το μάρκετινγκ έχει πετύχει και οι αξίες των ανθρώπων είναι αυτές οι οποίες επιτρέπουν/επιβάλλουν την απόκτηση μίας συσκευής της αυτής τιμής (η αξία είναι άλλο πράγμα) όσο και η παραμονή πχ έξω από το κατάστημα για 1-2 μέρες μέχρι να ανοίξει και να πάρουν πρώτοι την συσκευή!!! Για το πρόστιμο τώρα, ούτε ρέστα δεν είναι από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει, δεν είναι αυτό το θέμα όσο το επικοινωνιακό δλδ να έχουν τα fanboys (και funboys περιπαιχτικά LOL) κάτι να ασχολούνται όσο και επίδειξη ισχύος και δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και ουσίας ως προς το τι θα πάθει όποια μικρότερη εταιρία μπει στον χώρο και τολμήσει να σηκώσει κεφάλι για αυτό και έγινε το προηγούμενο ποστ μου και σε αυτό στάθηκα.… Συνέχεια »

ΘΕΩΠΟΥΛΑ 1821

Δμητρη χερωμαι που υπαρχουν ακομα ατομα σαν εσενα..με υπερκαληψες με οσα ειπες τα ιδια ηθελα να γραψω κι εγω αλλα λεω …ο βλασακης θα μου πει μην γραφεις εκθεση..χαχαχαχα
Αν και ηταν μεγαλο το κειμενο το διαβασα ολο και πυστευω να το διαβασουν τα φανμποις και να μπουνε σε σκεψεις για το τι υποστηριζουν με τοσο παθος και να παψουν να ειναι προβατα.
οσο για τα παραδηγματα που εφερες τα βλεπουμε στην ελλαδα με τα ματακια μας..τα λαμογια αλονιζουν και και κουνανε το μεσεο δακτυλο…γνωμη μου ειναι πως πρεπει ο κοσμος να προσπαθησει να αλαξει ο νομος περι υπουργων και μια σειρα αλλων νομον προς οφελος της κοινονιας και οχι τον λιγων και μετα θα παρει τον δρομο του αυτο και θα προχωρησει σε ολη την κοινωνια. καλο κουραγιο κι ολας γιατι μας περιμενει ζορικος χειμωνας. ;p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.