Apple Q4: Πούλησε 48 εκατ. iPhone με καθαρά κέρδη 11.1 δισ. δολάρια

H Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους και αυτό που περιμέναμε να ακούσουμε είναι ο αριθμός των iPhones που κατάφερε να πουλήσει. Πούλησε 48.04 εκατ. iPhone και παρουσίασε σημαντική αύξηση από τα 39.27 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρσι, αλλά δεν έφτασε τα 48.72 εκατ. που είχαν προβλέψει αναλυτές.

Σε αυτό μπορεί να φταίει το γεγονός ότι μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα, τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, ήταν διαθέσιμα μόνο 2 μέρες. Ο Tim Cook δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το 30% των νέων χρηστών iPhone προήλθε από το Android, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει δει ποτέ η Apple.

H Apple μέσα στο συγκεκριμένο τρίμηνο είχε καθαρά κέρδη 11.1 δισ. δολάρια από τα 51.5 δισ. που ήταν τα έσοδά της. Και οι δυο αριθμοί δείχνουν σημαντική αύξηση από τα 42.5 δισ. δολάρια (έσοδα) και τα 8.5 δισ. δολάρια (κέρδη) που ανακοίνωσε πέρσι. Τα καθαρά της κέρδη ανέβηκαν κατά ένα τέταρτο σχεδόν και το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν στο 39.9%.

Η Apple πούλησε 48 εκατ. iPhone, 9.8 εκατ. iPad και 5.7 εκατ. Mac, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για την ίδια.

Για το επόμενο τρίμηνο αναμένει έσοδα μεταξύ 75.5 δισ. δολαρίων και 77.5 δισ. Θα είναι πλήρως διαθέσιμα τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus και περιλαμβάνεται η περίοδος των γιορτών. Ο Cook ποντάρει επίσης στο ότι τα δυο τρίτα των κατόχων iPhone παραμένουν σε οθόνες κάτω των 4.7 ιντσών, οπότε θα θελήσουν να κάνουν την αλλαγή και θα ανέβουν οι πωλήσεις.

Apple Q4: Πούλησε 48 εκατ. iPhone με καθαρά κέρδη 11.1 δισ. δολάρια, Apple Q4: Πούλησε 48 εκατ. iPhone με καθαρά κέρδη 11.1 δισ. δολάρια

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
flash

Amazing!

ΚΝ

Λογικό ειναι, αφού το μπραντ Apple στην παρούσα φάση είναι το ισχυρότερο στα κινητά και αφού έβγαλε εως 5,5 ιντσες χτύπησε και την συγκεκριμένη κατηγορία . Μπορεί να μην έχει τα καλύτερα κινητά, αλλα προσφέρει καλή εμπειρία χρήσης και φυσικά την αίσθηση πολυτελείας και υπεροχής του ονόματο της. Δεν ειναι τυχαίο οτι πολλοι χωρις οικονομική δυνατότητα και ατομα που δεν ασχολούνται με τεχνολογια το αγοράζουν για να το επιδεικνύουν πρωτα και μετα να το χρησιμοποιούν.

vasilist

Μπράβο της και συγχαρητήρια στο τμήμα μάρκετινγκ.

DINOS

It is my future.

manost

Πρέπει να δείτε ότι στη Αμερική πωλείται με 200 δολάρια και όχι με 800 ευρώ …..και για αυτό έχει τρελές πωλήσεις , συγγενείς μου τους το δίνουν free με την verizon κάθε 2 χρόνια ανανέωση ….

Mark

Ή apple έχει καταφέρει το προϊόν της να αγοράζεται από διάφορες ηλικιακές ομαδες και κατηγοριες ανθρώπων … Επίσης μην ξεχνάμε πως είναι αμερικανική , δηλαδή οι περισσότεροι εκεί έχουν apple προϊόντα . Καλό marketing από την apple .

Darth

συγχαρητήρια στο τμήμα marketing πραγματικά άψογη δουλεία (και πάλι)

και συλλυπητήρια (ξέρετε σε ποιους… είναι άσπρα χνουδωτά :p )

@manost εδώ κάνεις ΧΑΟΤΙΚΌ λάθος… στην Αμερική το iphone 6s 16 gb το δίνουν ΧΩΡΙΣ το συμβόλαιο (2 χρόνια) στα $649.00 + VAT (δλδ φπα)

δλδ 592 ευρώ + 23% φπα (πχ Ελλάδα) μας κάνει………. ουαλα 728 euro…..
ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΕ.. πάω στο skroutz και βλέπω ότι κάνει 727 euro…

τώρα αν εσύ θεωρείς 1 ευρώ μεγάλη διαφορά πάω πάσο…

τώρα αν το πάρεις με 2 χρόνια συμβόλαιο sprint πχ (και συγκεκριμένα Sprint $70 Unlimited Plan, ) τότε δίνεις… 199 δολάρια + και κάθε μήνα δια δυο χρόνια σκας 70 δολάρια… και στο τέλος μένεις και μια κλειδωμένη συσκευή που δουλεύει ΜΟΝΟ στην sprint… και αν θέλει ξεκλείδωμα σκας και ένα σοβαρό πόσο)

so… πρώτα ερευνάμε μετά πετάμε κάτι…. αλλά τι να λέω και εγώ… με νεοέλληνες μιλάω…

Mary

manost μπορείς να μην μας υπενθυμίζεις ποσό θύματα είμαστε στην Ελλάδα; Μιλάμε βλέπω τις τιμές των κινητών όχι μονο της Apple στην Αμερική και τρελενομαι! Και εμείς εδω οι γνωστοί πλούσιοι έχουμε 300 ευρώ καπέλο! Για να μην θυμηθώ τις τρομερές επιδοτήσεις που μας δίνουν οι εταιρίες!

azriel84

8 χρόνια συγχαρητήρια στο marketing μιας εταιρίας που έχει μαζέψει προφανώς τα καλύτερα άτομα στην παρούσα χωροχρονική διάσταση στο δικό της τμήμα marketing ενώ άλλες μικρές εταιριούλες βλ. Samsung, LG, Microsoft κτλ δεν έχουν ιδέα από αυτό το πράγμα του διαβόλου…

Gvirginia

@manost Όπως είπε και ο Darth οι μικρές τιμές είναι με συμβόλαιο.
Στην Ελλάδα έχουμε παρόμοιο πράγμα (αν όχι ίδιο) από τη Vodafone, το λέει “Νέο smartphone κάθε χρόνο” όπου αν πας στην κατηγορία του iPhone (το 16άρι έχουν) δίνεις αρχικά 200€ και πληρώνεις 40€/μήνα για 2 χρόνια. Αλλά αυτό το ποσό είναι χωρίς το πάγιο για το πρόγραμμα ομιλίας.
Άρα αν βάλεις το πιο οικονομικό πρόγραμμα (νομίζω είναι στα 21,50€) τότε πας στα 61,50€/μήνα.

Εν τέλη πληρώνεις: 200€ + (61,50€ * 24) = 1676€ ή 838€/χρόνο. Αλλά “πήρες” iPhone με 200€…

σταυρος

~ 1/140 ανθρωπους ολου του πλανητη αγορασε iphone αυτο το τριμηνο.

manost

Gvirginia kai darth. Καταρχήν να πούμε ότι οι τιμές που αναφέρατε για το συμβόλαιο στην Ελλάδα αφορούν το iPhone 5 το οποίο είναι πλέον για ξεφόρτωμα , στο 6 δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές με συμβόλαιο . Όσο αφορά τα χρήματα τή υπηρεσίας είναι κάτι το οποίο υποτίθεται ότι χρειάζεσαι και πληρώνεις τα 65 ευρώ και όχι για να πάρεις το iPhone , στο πακέτο του ξαδέρφου στην Αμερική πρώτα από όλα δεν είναι παρά 45 δολάρια το μήνα και αφορά πακέτο με σταθερή τηλεφωνία και δεν έχει περιορισμό όσο αφορά την συσκευή που θα πάρει , και στο τέλος τέλος δεν υπάρχει σύγκριση με ελάχιστο μηνιάτικο τα 3700 δολάρια με τα 586 την Ελλάδα οπότε το 45αρι απλά είναι τσάμπα για αυτους. Απλά σας λαός αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα ότι μας καπελώνουν στα κινητά με 300 ευρώ + και προσπαθούμε να χρυσοσουμε το χάπι και με αυτήν την χαοτική διάφορα στους μισθούς μιλάμε για κοροιδια πλέον. …

Darth

@manost εγώ δεν ειχα αναφέρει τιμές συμβολαίου στην Ελλάδα αλλά μονό τιμές λιανικής στην Αμερική και στην Ελλάδα και τιμές συμβολαίου στην Αμερική (Ενα παράδειγμα έδωσα την sprint)

η μεγαλη διαφορα αμερικη με ελλαδα είναι μια και μοναδικη…. φόρος… τπτ παραπάνω ολα τα αλλα παίζουν στα ιδια επίπεδα.. (περιπου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.