Business

Apple Store: Yποδύθηκε υπάλληλο και πήρε 19 iPhones αξίας 16.130 δολ.

Στο στόχαστρο ληστών έχουν μπει τα καταστήματα της Apple, από τα οποία φαίνεται να είναι αρκετά εύκολη η κλοπή iPhones. Ο τρόπος είναι αρκετά εύκολος, καθώς αρκεί μια μπλε μπλούζα έτσι ώστε να υποδυθούν ότι είναι υπάλληλοι στο εκάστοτε Apple Store.

Θύματα είναι καταστήματα της Ν. Υόρκης απ΄ όπου οι μεταμφιεσμένοι υπάλληλοι βγαίνουν έχοντας πάρει η λεία τους. Το ένα κατάστημα βρίσκεται στο Broadway και τον Φεβρουάριο δυο άντρες και μια γυναίκα υποδυόμενοι τους υπαλλήλους βγήκαν έχοντας πάρει iPhones αξίας 5300 δολαρίων.

Έναν μήνα αργότερα, άλλοι τρεις πήγαν στο ίδιο κατάστημα, μόνο ο ένας φορούσε τη μπλε μπλούζα, κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο που είναι αποθηκευμένες οι iσυσκευές και πήρε 59 iPhone 6s αξίας 44.000 δολαρίων. Οι αρχές θεωρούν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει γίνει στόχος, διότι εκεί εκπαιδεύονται οι νέοι υπάλληλοι, οπότε πολλά πρόσωπα μπορεί να μην είναι οικεία στους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες (1η Ιουνίου) στο Soho όπου κάποιος μπήκε με μπλούζα που είχε επάνω το logo της Apple, ενώ εκτιμάται ότι είχε και βοηθό. Κατάφερε να πάρει 19 iPhones αξίας 16.130 δολαρίων. Τα έδωσε στο συνεργό του, ο οποίος τα έκρυψε και στη συνέχεια βγήκαν από το κατάστημα.

Το κατάστημα στο Soho είναι αρκετά μεγάλο, κάνοντας πολύ εύκολο σε κάποιον να μην γίνει εύκολα αντιληπτός.

Παρακάτω έχουμε ενσωματώσει ένα video όπου ο κωμικός Tyler Fischer δείχνει πόσο εύκολο είναι να υποδυθείς τον υπάλληλο σε ένα Apple store.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Ιουνίου 2016 18:09

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.