Στην Apple το 83% των λειτουργικών κερδών της αγοράς smartphones

apple mobile profit, Στην Apple το 83% των λειτουργικών κερδών της αγοράς smartphones

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Strategy Analytics, η Samsung πήρε το 13% των λειτουργικών κερδών της παγκόσμιας αγοράς smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 1.57 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Το ποσό σημείωσε πτώση καθώς το ίδιο διάστημα πέρσι η Samsung είχε στην κατοχή της το 21.9% των λειτουργικών κερδών της παγκόσμιας αγοράς.

Αν αναρωτιέστε ποιος πήρε την πρωτιά, η απάντηση είναι φυσικά η Apple και μάλιστα με διαφορά. Η Apple ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 10.1 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2017, που σημαίνει το 83.4% του συνόλου της αγοράς smartphones. Η εταιρεία του Tim Cook αύξησε το ποσοστό της από το 79.8% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν επίσης ότι το ratio λειτουργικών κερδών της Apple σε σχέση με τις πωλήσεις ανέρχεται σε 30.7%. Το ποσοστό είναι πολύ πιο πάνω από 9.7% που έχει η Samsung.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα με την βελτίωση της κερδοφορίας της λόγω του κορεσμού της αγοράς και των περιθωρίων κέρδους που συρρικνώνονται γενικά.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα βήματα που θα κάνει η Samsung στα επόμενα τρίμηνα για να αλλάξει τους αριθμούς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kos

Αυτοί που χαίρονται σίγουρα είναι οι μέτοχοι.

Kos

Αυτοί που χαίρονται σίγουρα είναι οι μέτοχοι.

KnightRider

Λίγο παραπληροφόρηση, από τότε που άρχισαν να πέφτουν οι λιγο οι πωλήσεις τους συνέχεια μας ανακοινώνουν για κέρδη, βρε Apple σε έχουμε πάρει χαμπαρι μην συνεχίζεις πάλι τα ίδια – αν θες κέρδη τότε καινοτομισε και επιτέλους χαμήλωσε λίγο τις τιμές.

VasiliS7edge

Η Samsung δεν μπορει να βελτιώσει πολύ τα κέρδη της καθώς το Android το βρίσκεις ακόμα και σε συσκευές των 50€ οπότε ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Επίσης βέβαια δεν μπορεί ούτε ο ανταγωνισμός να βελτιώσει τα κέρδη του για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Άρα ο Μέγας κερδισμενος θα είναι είναι η Apple και μετά η Samsung. Όλοι οι υπόλοιποι θα μείνουν απλώς στην προσπάθεια ρίχνοντας στην αγορά προϊόντα σε τιμές κοστους.

Chris_BMW

“Αν θες κέρδη επιτέλους καινοτόμησε κ χαμήλωσε λιγο της τιμές ”

Μα οι τιμές ειναι ο λόγος που εχει αυτά τα κέρδη .. Ποιος ο λόγος να τις χαμηλώσει ;;
Η Samsung πουλάει επιπλέον 100μυρια το χρόνο σε σχεση με την Apple κ κοιτα που ειναι ..

James

Καλά, και η Samsung στις ναυαρχίδες της 30 και 40% θα έχει περιθώριο κέρδους, αλλά πουλάει και φθηνότερα μοντέλα. Πάντως το 10% που έχει συνολικά μια χαρά και τίμιο είναι.

Andreas

τι λεφτα ειναι αυτα ρε γαμωτο? Και εμεις δουλευουμε ολη την ημερα σαν τα σκυλια και δεν μπορουμε να ορθοποδησουμε με τιποτα!!Ασχετο,αλλα ειναι ασυλληπτα τα ποσα ρε παιδι μου!!

Don mitso mou

Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν επίσης ότι το ratio λειτουργικών κερδών της Apple σε σχέση με τις πωλήσεις ανέρχεται σε 30.7%.

Αυτό για κάποιους που πιπιλάνε ακόμα την καραμέλα πως η Apple βγάζει 200 και 300% κέρδος

Kostas

@Chris_BMW η Samsung στα 100μυρια έχει μέσα και τα J5 και τις λοιπές φόλες . Συν τα έξοδα λαδώματος του κάθε μπλογκερ για να την παρουσιάζουν έτσι όπως την παρουσιάζουν και πάλι καλά να λες.
Περιορίσου μόνο σε ναυαρχίδες και εκεί να σε δω πόσο μεγάλος είσαι και τι πωλήσεις κάνεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.