Πρώτη η Apple στην αγορά των tablet – Το iPad Pro ξεπέρασε τα Surface

Παρά την πτώση στις αποστολές iPad κατά 24.8%, η Apple παραμένει πρώτη στην αγορά των tablet έχοντας στην κατοχή της το 24.5% της αγοράς, κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2015. Απέστειλε 16.1 εκατ. iPad στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία ερευνών IDC θεωρεί ότι το iPad Pro με οθόνη 12.9 ιντσών και Apple A9X chipset, πούλησε 2 εκατ. κομμάτια κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου κυκλοφορίας του. Αυτό σημαίνει ότι ξεπερνά τα 1.6 εκατ. που πούλησαν τα Surface Pro 4 και Surface 3 (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC).

Η Samsung ακολουθεί δεύτερη με 9 εκατ. αποστολές tablets κατά την διάρκεια του ίδιου τριμήνου παίρνοντας το 13.7% της παγκόσμιας αγοράς των tablet. Τα ποσοστά της Samsung έπεσαν από το 18.1%, που είχε το ίδιο τρίμηνο την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή που εντυπωσιάζει είναι η Amazon, από 1.9 εκατ. το 2014, πήγε στα 5.2 εκατ. αποστολές σημειώνοντας αύξηση 175.7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 και καταλαμβάνοντας επάξια την τρίτη θέση (7.9% της αγοράς). Η Lenovo απέστειλε 3.2 εκατ. και μαζί με την LG (2.2 εκατ.) κλείνουν την πεντάδα με τους top κατασκευαστές tablet για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Συνολικά, απεστάλησαν 65.9 εκατ. tablets, 13.7% πτώση από τα 76.4 εκατ. του ίδιου τριμήνου το 2014.

Για όλο το 2015, η Apple ήταν επίσης ο μεγαλύτερος πωλητής tablet με 49.6 εκατ. αποστολές iPads και 21.8% πτώση από τα περσινά 63.4 εκατ. Η Samsung είναι δεύτερη με 33.4 εκατ. tablets το 2015, είχε 16.1% πτώση από το 2014. Η Lenovo είναι τρίτη με 11.2 εκατ. Asus (7.1 εκατ., 3.4% της αγοράς) και Huawei (6.5 εκατ., 3.1% της αγοράς) βρίσκονται στους 5 κορυφαίους του 2015.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2015 απεστάλησαν 206.8 εκατ. tablets απ΄όλος τους κατασκευαστές, με πτώση 10.1% από τα 230.1 εκατ. του 2014.

apple top tablet seller, Πρώτη η Apple στην αγορά των tablet – Το iPad Pro ξεπέρασε τα Surface

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Το Surface τώρα ξεκινά.

Το Surface έχει μερικές χιλιάδες σημεία πώλησης και το iPad μερικά εκατομμύρια…

Συγκρίνουμε το δίκτυο της Toyota με αυτό της Ferrari.

_Junkermann

Leo360

@Junkermann θα συμφωνήσω για τα σημεία πώλησης, αλλά όχι ότι “τώρα ξεκινά”…
Ήδη είμαστε στην τέταρτη γενιά Surface Pro (βγάζω εκτός τα RT)…

nikolakis

για πολλους που μιλανε για την apple λες και ειναι σκουπιδια…
Τα αποτελεσματα φαινονται στις πωλησεις!!!!
Ειναι κορυφη, τελος!!!

fotis

Εχω το iphone 6s και ipad pro κει ειναι πολυ καλα προιοντα nikolakis συμφωνω

nikmour

Το ipad pro είναι ένα ipad μεγαλύτερο. Δεν είναι τίποτα σαν το surface που μπορεί να κάνει τα πάντα. Η παραπάνω είδηση είναι λίγο πικρή για την apple γιατί οι πωλήσεις των ipad έπεσαν κατά 25% περίπου. Απλώς τα fanboys (δεν είναι κακό) το πήραν επειδή είναι νέο φρούτο. Επίσης μην ξεχνάμε τα σημεία πώλησης της apple είναι περισσότερα και η ms το κάνει μόνο (ή σχεδόν αποκλειστικά) μέσω διαδικτύου.
Συνονόματε @nikolakis και η ms είναι κορυφή και η apple και η google. Μην ξεχνάς ότι η google ξεπέρασε την apple σε ακριβότερη εταιρεία (κεφαλαιοποίηση). Τώρα θα αρχίσουν οι ιστορίες πως η google μπορεί να αγοράσει το χρέος της Ελλάδας.

Junkermann

Leo360, σε πληροφορώ ότι υπήρχαν αγορές δισεκατομμυριών (Ινδία, Κίνα) όπου το Surface άργησε να πάει. Πρακτικά οι σοβαρές πωλήσεις άρχισαν από το «3».

Το να προσπαθεί η Microsoft να χτυπήσει την Apple στα νούμερα πωλήσεων, μια εταιρεία που έχει κάνει επιστήμη το retail, δεν έχει νόημα.

Εμένα ως πελάτη με ενδιαφέρει να την «κερδίζει» στα specs και στην εμπειρία χρήσης.
Άλλοι την βρίσκουν με τις πωλήσεις. Surface rulez :p

_Junkermann

Γιωργος Παππας

Πολυ αξιολογο το ipad pro. Θεωρω οτι ειναι το καλυτερο ταμπλετ της αγορας, τουλαχιστον αυτη την στιγμη. Η apple εχει σιγουρα το μονοπώλιο στην αγορα των ταμπλετς. Στα iphones χωλαινει ωστοσο σε συγκριση με τον ανταγωνισμό…

Agnostos13

Το Surface δεν ειναι καθολου καινουριο και καθολου δυσκολο να βρεθει. Το γεγονος οτι δεν ξερει πως να το πουλησει η Microsoft και δεν το εχει γνωρισει μεγαλη μεριδα του αγοραστικου κοινου δεν σημαινει οτι δεν πωλειται. Υπαρχει σε ολα τα μεγαλα καταστηματα ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων ειδων απλα ειναι απαξιωμενο συνηθως σε καμια γωνια…
Επισης ειναι λογικο τα tablets να μην πουλανε πλεον με τον ιδιο ρυθμο οπως παλαιοτερα καθως δεν εχουν αναγκη συχνης ανανεωσης (οπως και οι Η/Υ).

Γιωργος Παππας

@Agnostos13 Ο λογος που τα ταμπλετς δεν πουλανε με τον ιδιο ρυθμο δεν εγκειται στην αναβαθμισημότητά τους, αλλα στο γεγονος οτι αντικαταστηθηκαν κατα μεγαλο βαθμο απο τα phablets, αφου ο μεσος χρηστης ταμπλετ ηθελε απλα android σε 6ιντση οθονη+. Επομενως προτιμα ο καθενας να εχει κινητο και ταμπλετ σε ενα και να κανει την δουλεια του πιο ευκολα. (Τωρα ο επαγγελματιας ισως προτιμησει ενα καθαροαιμο ταμπλετ για διαφορους λογους..)

SmithX

Εγώ θα πω την δικιά μου εμπειρία και είναι πάρα πολύ απλή.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου και Smartphones αλλά και Tablets. Blackberry (Blackberry OS), Samsung (Android). Sony (Android). Nokia (Windows Phone), HTC (Android), Motorola (Android).
Πραγματικά από την μέρα που γύρισα σε iPhone 5S και iPad Air 2, έχω το κεφάλι μου ήσυχο για πάρα πολλά πράγματα (updates, notifications κλπ κλπ). Και ναι είχα πρόβλημα στα Android γιατί crashαρανε πάρα πολλές φορές τα apps όπως το γνωστό “Unfortunately the Process.com.android.phone Has Stopped” που με έκανε να χάνω πάρα πολλές κλήσεις.

edd

Με το surface τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα για να προδικαζεται ή επιτυχία της ms από στατιστικά πωλήσεων μεταξύ αυτού και του ipad. 1. Είναι ένα από τα πολλά windows tablets. Σαν ms product δεν πουλάει όσο της apple, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές windows tablets (lenovo, dell, asus). Το βασικό surface έχει τιμή όσο το ipad pro, άρα στοχεύει σε άτομα με μεγαλύτερο bugdet. Υπάρχουν προτάσεις από άλλες εταιρίες για φθηνοτερα. Στόχος της ms είναι ή εγκαθίδρυση της και στα tablets ως λειτουργικο όπως στα pc και όπως αποτυγχάνει να κάνει με τα lumia. Τα surface είναι απλά το flagship των windows tablets. Είναι software company και όχι retailer. Διαφορετικά θα έπρεπε να συγκρίνουμε τις πωλήσεις των nexus με των iphone/ipad. 2. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι είναι. Προσφέρει λειτουργίες λάπτοπ χωρίς την παραγωγικότητα. Προσπαθεί να είναι για “σοβαρούς” πελάτες αλλά ο σοβαρός πελάτης δεν θα το προτιμήσει από ένα λάπτοπ. π.χ. office Τρανή απόδειξη το surfacebook. Από την άλλη δεν είναι tablet (με την έννοια του όρου ως κάτι υποβαθμισμένο σε σχέση με ένα pc) για βασικές λειτουργίες και απλή διασκέδαση. Το android και το ios είναι καλύτερα σε αυτό το τομέα. Το casual κοινο. π.χ.… Συνέχεια »

ChrisG

“Και ναι είχα πρόβλημα στα Android γιατί crashαρανε πάρα πολλές φορές τα apps όπως το γνωστό “Unfortunately the Process.com.android.phone Has Stopped” που με έκανε να χάνω πάρα πολλές κλήσεις.”
Προφανώς σε παλιές εκδόσεις Android που δεν συμβαίνει πλεόν αν και ως αποκλειστικός χρήστης android πλυν του iphone 4 δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτο που περιγράφεις.μερικοί έχετε κολλήσει σε εποχές ΠΡΟ Kitkat.πάρτε ένα καινούριο και με σοβαρή rom κινητάκι και ξαναδείτε αυτά που λέτε.

tolkien

Τι λες ρε @nikolakis που δηλαδη δεχεσαι ενα λειτουργικο που μονο να κανεις οτι θες δεν μπορεις. Τι ατομα υπαρχουν ομως. Γι αυτο πουλαει αυτη η εταιρεια.

steliosg

so what?..

Nikolakis

Ρε φίλε @tolkien…. Τι θες εσύ να κάνεις με το ios και δε μπορείς??? Αν είσαι προγραμματιστης βολεύει Android βέβαια. Αλλά γιαυτό είναι και πολύ πιο σταθερό λειτουργικό το ios. Γιατί δε μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και κρατάει ένα επίπεδο σοβαρότητας. Τι εννοείς τι κόσμος υπάρχει??? Είσαι πιο έξυπνος εσύ από όλους τους υπόλοιπους??? Η μήπως είναι χαζή η Apple και είσαι εσύ ο έξυπνος???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.