Business

Apple TV Plus: Η πρώτη πλατφόρμα streaming που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας

To Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2022 κατέκτησε η ταινία CODA της Apple TV Plus, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ταινία από υπηρεσία streaming που κερδίζει το βραβείο.

Η ταινία της ακολουθεί την Ruby Rossi (Emilia Jones), η οποία είναι η μόνη που ακούει σε μια οικογένεια κωφών, η οποία εξερευνά πτυχές της ζωής μακριά από την οικογένειά της.

Η Apple TV Plus απέκτησε τα δικαιώματα για το CODA για 25 εκατομμύρια δολάρια μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance πέρυσι.

Εκτός από το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ο Troy Kotsur της CODA κέρδισε το βραβείο β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Siân Heder αυτό του Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Kotsur είναι ο πρώτος Κωφός ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ ερμηνείας από το 1986, όταν η συμπρωταγωνίστριά του στο CODA, Marlee Matlin, είχε πάρει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στο Children of a Lesser God.

Ο CEO Tim Cook, με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε την ταινία «βαθιά και όμορφη» που «γιορτάζει τις διαφορές μας».

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.