Κατάφερε τελικά η Apple να ξεπεράσει τη Samsung;

Αναμφισβήτητα η Apple είχε ένα πολύ δυνατό τελευταίο τρίμηνο τη χρονιά που μας πέρασε ανακοινώνοντας 74.5 εκατομμύρια πωλήσεις οι οποίες αυξήθηκαν χάρη στα μεγαλύτερα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Αντιθέτως η Samsung εδώ και καιρό έχει πρόβλημα με τις δικές της πωλήσεις. Είναι όμως αυτό αρκετό για να ξεπεράσει η Apple την κυριαρχία της Samsung;

IDC: H Samsung έχει τα πρωτεία
Η απάντηση μάλλον δεν είναι τόσο εύκολη και εξαρτάται από κάθε εταιρεία αναλύσεων οι οποίες δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Η IDC δείχνει την Samsung πρώτη με 75.1 εκατομμύρια αποστολές το τέταρτο τρίμηνο που σημαίνει ότι έχει το 20.1% της παγκόσμιας αγοράς. Σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι έχει 11% πτώση καθώς οι πωλήσεις της ήταν στα 84.4 εκατομμύρια. Η IDC τοποθετεί την Apple στη δεύτερη θέση με 74.5 εκατομμύρια, 46% αύξηση από τα 51 εκατομμύρια πέρσι. Το δικό της μερίδιο αγοράς αυξήθηκε από το 17.43% στο 19.85%.

Η Lenovo φιγουράρει στην τρίτη θέση με 24.7 εκατομμύρια και καταλαμβάνει το 6.59% της αγοράς, μια πολύ μεγάλη αύξηση της τάξης του 41.7% σε σύγκριση με πέρσι. Επόμενη είναι η Huawei με 6.25% ενώ η Xiaomi με την τεράστια αύξηση 178.6% πήγε από το 2.03% στο 4.42% και εμφανίζεται στην πέμπτη θέση και ο αριθμός smartphones που πούλησε πήγε από τα 5.9 εκατομμύρια στα 16.6 εκατομμύρια. Συνολικά μέσα στο τρίμηνο πουλήθηκαν 375.2 εκατομμύρια smartphones (28.2% πάνω).

samsung apple πωλήσεις q4, Κατάφερε τελικά η Apple να ξεπεράσει τη Samsung;

samsung apple πωλήσεις q4, Κατάφερε τελικά η Apple να ξεπεράσει τη Samsung;

Η άλλη άποψη της Counterpoint
Από την άλλη όμως, η Counterpoint Research έχει διαφορετική άποψη και εμφανίζει την Apple στην πρώτη θέση με 74.5 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Η Samsung ακολουθεί με 73.8 εκατομμύρια. Η Apple εμφανίζεται να κατέχει το 20.2% της παγκόσμιας αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ενώ η Samsung το 20%. Για τις υπόλοιπες θέσεις οι δυο εταιρείες συμφωνούν με τη Lenovo στην τρίτη θέση (25.9 εκατ., 7%), η Huawei στην 4η θέση (24.2 εκατ., 6.6%) και η Xiaomi 5η (17.1 εκατ., 4.6%). Συνολικά για το τρίμηνο η Counterpoint δείχνει ότι πουλήθηκαν 369.3 εκατομμύρια κινητά (22.2% πάνω).

Τώρα για το ποιος κέρδισε την κούρσα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ο καθένας μάλλον κρατά αυτό που τον βολεύει αλλά όπως και να έχει η Apple είναι η κερδισμένη με τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται.

samsung apple πωλήσεις q4, Κατάφερε τελικά η Apple να ξεπεράσει τη Samsung;

samsung apple πωλήσεις q4, Κατάφερε τελικά η Apple να ξεπεράσει τη Samsung;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Μου φαίνεται τελείως ανούσιο να συγκρίνουμε τις πωλήσεις κινητών των 700+ € με τις πωλήσεις κινητών από 100 έως 800€.

nikmour

@azriel84 στην Αμερική το παίρνεις με 199 $. Και άμα κάνεις ανανέωση συμβολαίου σου δίνουν και δωροεπιταγή.

stelios90

@nikmour, κοστίζει 199$ με διετές συμβόλαιο. Ξέρεις πόσο κοστίζει ένα Galaxy στην Κορέα;

nikmour

@stelios 90 το συμβόλαιο το “σπας” αν θέλεις στον χρόνο, κάνεις καινούργιο συμβόλαιο και σου δίνουν δωροεπιταγή (βλέπε σχόλιο 2). Φίλος μου στη Νέα Ορλεάνη το κάνει κάθε χρόνο.
Πόσο κοστίζει ένα galaxy στην Κορέα (μάλλον στην νότια εννοείς, στην Βόρεια μάλλον τριάντα χρόνια φυλακή κοστίζει)?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.