Apple vs Spotify (Part 2): Ζητάτε προνομιακή μεταχείριση

Εχθές το Spotify άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για μια νέα κόντρα με την Apple. Μέσω επιστολής την κατηγόρησε για αθέμιτο ανταγωνισμό επειδή αρνήθηκε το update στο app. Ισχυρίστηκε ότι η Apple χρησιμοποιήσει τη διαδικασία έγκρισης App Store ως για να κάνει το Spotify λιγότερο ανταγωνιστικό για το Apple Music.

Ο λόγος της διαμάχης αυτής είναι ότι η Apple απαιτεί να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πληρωμής του iTunes. Η Apple επιμένει ότι τι Spotify θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ως επιλογή την έγγραφη των χρηστών μέσω του app, κάτι που όμως το Spotify δεν θέλει καθώς αυτό σημαίνει 30% μερίδιο για την Apple.

Ο Γενικός Σύμβουλος της Apple, Bruce Sewell, τον οποίο είχε αποδέκτη η χθεσινή επιστολή του Spotify, έρχεται να απαντήσει λέγοντας ότι ζητά προνομιακή μεταχείριση. “Το βρίσκουμε ανησυχητικό που ζητάτε να κάνουμε εξαιρέσεις στους κανόνες που ισχύουν για όλους τους developers και δημοσίως καταφεύγετε σε φήμες και μισές αλήθειες για την υπηρεσία μας. Οι κατευθυντήριες γραμμές μας ισχύουν εξίσου για όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών, είτε πρόκειται για τους σχεδιαστές παιχνιδιών, πωλητές e-book, υπηρεσίες video-streaming ή μουσικής, ασχέτως αν ανταγωνίζονται την Apple ή όχι“.

“I would be happy to facilitate an expeditious review and approval of your app as soon as you provide us with something that is compliant with the App Store’s rules”, καταλήγει ο Bruce Sewell στην επιστολή του κι εμείς αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης.

apple vs spotify, Apple vs Spotify (Part 2): Ζητάτε προνομιακή μεταχείριση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Ωραία. Ίσχυε μέχρι πρότινος για το Spotify ό,τι και για τους υπόλοιπους developers, στο app store; αν ναι, καλώς. Αν όχι, γιατί ΤΩΡΑ;

Καταλαβαίνεις πού το πάω.

One

Ενας λογος να μη δινεις τα λεφτα σου σε κάθε Apple που θελει να βγαζει υπερκέρδη ακομα και με το πατημα του κουμπιού της συσκευης….

Είπαμε καλο είναι να υπάρχει ανταγωνισμος αλλά όχι αθέμιτος όπως στη προκειμένη περιπτωση.

Η Apple το εχει παρακάνει. Από τη μια δεν ικανή να φταιξει hardware αλλα από την άλλη θελει να γινει μονοπώλιο στο software και να αναγκάζει τους χρήστες της να πληρώνουν για κάθε ηπηρεσια που χρησιμοποιούν. Το ιδιο πραγμα θελει να αντιγράψει και η Samsung με το Tizen.

Chris_BMW

Ποια λεφτά να δίνεις στην Apple ρε παιδιά;;Τι μας ενδιαφέρει εμάς πως θα τα βρουν αυτές οι δυο εταιρείες μεταξύ τους;;Η κάθε μια κοιτά να βγάλει κέρδος . Εμείς κ τις δυο τις πληρώνουμε αν θελουμε ·αν πάλι όχι έχει καλώς .. Τι χολή βγάζετε ορισμένοι με την Apple ρε παιδι μου δεν μπορω να καταλάβω λες κ οι υπόλοιπες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ..

azriel84

Κάποιοι δεν έχετε ιδέα μου φαίνεται και λέτε ότι θέλετε. Αν κάποιος developer θέλει να βάλει εφαρμογή στο App store με σύστημα συνδρομών, πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της Apple και να αποδώσει 30% της συνδρομής στην Apple τον πρώτο χρόνο και 15% από κει και πέρα. Αυτό ίσχυε, αυτό ισχύει και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για όλους τους developers και τώρα το Spotify επειδή χάνει λεφτά έβαλε μπροστά σαν δικαιολογία το Apple Music ότι ντεμέκ φταίει ενώ οι κανονισμοί του App store ήταν πάντοτε σαφής και δεσμευτικοί για όλους.

Δεν σας αρέσει το σύστημα της Apple; Το θεωρείται κλεψιά; Το θεωρείται πολύ κλειστό και ελεγχόμενο για τα γούστα σας. Μαζί σας. Αν έχει τα @@ το Spotify ας αποσύρει την εφαρμογή από το App store. Θα χάσει μια αγορά εκατομμυρίων αλλά θα χάσει και το iOS μια δημοφιλέστατη εφαρμογή. Εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και όχι με παιδικές ανακοινώσεις. Το Amazon τα έχει αυτά τα @@ μια φορά και δεν έχει δώσει το Prime Video σε Apple συσκευές γι’αυτό τον λόγο. Μαγκιά τους ή όχι, τα έσοδά τους το ξέρουν μονο.

James

Ποια λεφτά δίνεις στην Apple; Αντι να πληρώνεις 10 τη συνδρομή, την πληρώνεις 13. Αυτά τα λεφτά. Αλλιώς αναγκαζεσαι να πας σε Apple music που είναι φθηνότερο. Ω, μα αυτό μοιάζει με αθέμιτο ανταγωνισμό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.