Spotify vs Apple: Την κατηγορεί ανοιχτά για αθέμιτο ανταγωνισμό

Στο κομμάτι του streaming μουσικής η Apple προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα με το Apple Music έχοντας απέναντί της τον μεγάλο αντίπαλο που ονομάζεται Spotify. Μεταξύ των δυο όμως δεν φαίνεται να υπάρχει καθόλου καλό κλίμα.

Σε πρόσφατη επιστολή του ο Γενικός Σύμβουλος του Spotify, Horacio Gutierrez απευθύνεται προς τον ομόλογό του στην Apple, Bruce Sewell κατηγορώντας την ανοιχτά για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η αιτία είναι ότι η Apple αρνήθηκε να αναβαθμίσει την εφαρμογή του Spotify για iOS. O Gutierrez κατηγορεί την Apple ότι “προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Spotify και τους πελάτες του”.

Σύμφωνα με την επιστολή του Spotify, η Apple είπε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πληρωμής του iTunes εάν ήθελε το Spotify να χρησιμοποιήσει το iOS app του για να “αποκτήσει νέους πελάτες και να πουλήσει συνδρομές”. Ο Gutierrez ισχυρίζεται πως η Apple επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία έγκρισης App Store ως έναν τρόπο για να κάνει το Spotify λιγότερο ανταγωνιστικό για το Apple Music.

H Apple δεν υποχρεώνει συνδρομητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμής του iTunes, όμως όσοι δεν το κάνουν, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο σύστημα πληρωμής μέσα στο app. Επίσης, όσες συνδρομητικές υπηρεσίες χρησιμοποιήσουν το σύστημα χρέωσης iTunes, πρέπει να πληρώσουν στην Apple το 30% των εσόδων.

Αυτή τη στιγμή το Spotify έχει 100 εκατ. χρήστες εκ των οποίων τα 30 εκατ. είναι επί πληρωμή, τα υπόλοιπα 70 εκατ. χρησιμοποιούν την δωρεάν έκδοση που περιλαμβάνει διαφημίσεις. Από την άλλη, η Apple έχει 15 εκατομμύρια συνδρομητές στο Apple Music.

“This latest episode raises serious concerns under both U.S. and EU competition law. It continues a troubling pattern of behavior by Apple to exclude and diminish the competitiveness of Spotify on iOS and as a rival to Apple Music, particularly when seen against the backdrop of Apple’s previous anticompetitive conduct aimed at Spotify … we cannot stand by as Apple uses the App Store approval process as a weapon to harm competitors”.-Horacio Gutierrez, Spotify general counsel in a letter to Apple

spotify vs apple, Spotify vs Apple: Την κατηγορεί ανοιχτά για αθέμιτο ανταγωνισμό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teddi

Αθεμιτο ανταγωνισμό κάνει το Spotify… ηλίθιοι είναι οι υπόλοιποι προγραμματιστές στο οικοσύστημα της Apple που της σκάνε 30% και αυτοί με το ετσι θέλω θέλουν να το προσπεράσουν; Αν νομίζεις ότι είσαι μεγάλος Spotify φύγε από την Αpple και πούλα την εφαρμογούλα σου σε άλλα κινητά… Η Αpple δεν είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών μόνο σαν εσένα… έχει ολόκληρο οικοσύστημα hardware / software και αν το δέχεσαι γίνεσαι μέλος της.. αν όχι φεύγεις. Δεν το ήξερες όταν έμπαινες στο App Store αυτό; Αλλά ξέχασα… τότε χρησιμοποιούσες την Apple για να γίνεις γνωστό…..

James

Ψέματα! Η Apple δεν κάνει τέτοια 😛

vasilist

προπαγάνδα της Samsung.
χαχα

azriel84

Το Spotify θέλει να χρησιμοποιεί το app store και το σύστημα πληρωμών του αλλά του κακοφαίνεται το 30% (15% για συνδρομές άνω του έτους) που πρέπει να πληρώνει στην Apple, άσχετα αν αυτό το χαράτσι τώρα το περνάει στους συνδρομητές. Στο app store άλλο σύστημα πληρωμών που δεν υπόκειται στον έλεγχο της Apple δεν παίζει να υπάρξει εκτός και αν τα δικαστήρια μετά από καμία 5ετία διαμάχης αποφανθούν για το αντίθετο, φέξε μου και γλίστρησα.

Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο απλά δεν ένοιαζαν το Spotify γιατί έπαιζε χωρίς αντίπαλο τόσο καιρό. Αν θέλει το Spotify μπορεί να αποχωρήσει από το App store χάνοντας τους iOS users αν και οι λάτρεις της εφαρμογής μπορούν εύκολα να στραφούν σε ανταγωνιστικές και φθηνότερες Android συσκευές αν λατρεύουν το app τόσο πολύ ζημιώνοντας την Apple με αυτό τον τρόπο. Απ’όσο ξέρω και το Amazon δεν έχει το Prime Video για συσκευές Apple για τον ίδιο λόγο, χωρίς μηνύσεις και επιστολές κτλ simple as that.

Ιωάννης

Καλά κάνει η Apple ενω οι άλλες εταιρείες ξέχασα…. είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα

ΝΙΚΟΣ

Apple rules!! Κανονικά, (αν υπήρχε δικαιοσύνη δλδ) , θα έπρεπε για κάθε πελάτη το spotify που χρησιμοποιεί τεχνολογία 10 χρόνια μπροστά ,ΔΛΔ IPHONE να πληρώνει 110 % το κόστος στα ταμεία ,μόνο & μόνο από ευγνωμοσύνη που ανήκει στο θεϊκό οικοσύστημα της.Αφού έχετε ακόμη εφαρμογή στο ios να είστε και ευχαριστημένοι!! Jelus Haters!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i