Apple WWDC 2024: Όλες οι φήμες για το event

Apple WWDC 2024, Apple WWDC 2024: Όλες οι φήμες για το event

Το Worldwide Developers Conference (WWDC) της Apple έχει οριστεί για σήμερα, 10 Ιουνίου, και η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι στο επίκεντρο όλων των ανακοινώσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2.

Σύμφωνα με φήμες, η Apple θα επαναπροσδιορίσει το αρκτικόλεξο της τεχνητής νοημοσύνης για να σημαίνει “Apple Intelligence” αντί για “Artificial Intelligence”. Tα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης φημολογείται ότι θα έρχονται στα iPhone, iPad και Mac, και αυτά είναι πιθανό να τροφοδοτούνται από το OpenAI και τα μοντέλα ChatGPT του.

Σύμφωνα με γνώστες του κλάδου, το αρχικό κύμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple θα είναι on device και θα βασίζεται μόνο στο cloud όταν είναι απαραίτητο για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων απορρήτου. Πολλές από τις λειτουργίες θα κυκλοφορήσουν αρχικά ως προγράμματα beta και θα απαιτούν iPhone 15 Pro ή νεότερο ή iPad/Mac με τσιπ M1 ή νεότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρωθεί σε λειτουργίες ευκολίας για την απλοποίηση και αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών αντί για τη δημιουργία εικόνων και βίντεο. Έτσι, η τεχνητή νοημοσύνη θα προστεθεί σε πολλές από τις εφαρμογές της Apple.

Ορισμένα κύρια χαρακτηριστικά των υποτιθέμενων λειτουργιών περιλαμβάνουν μια λειτουργία σύνοψης για ιστοσελίδες, σημειώσεις, μηνύματα και ειδοποιήσεις, προτάσεις απαντήσεων για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κείμενα, αυτόματη μεταγραφή και πιθανή δημιουργία περιλήψεων για φωνητικά σημειώματα.

Το Siri αναμένεται να γίνει πολύ πιο έξυπνο και να έχει ακριβή έλεγχο στις λειτουργίες και τις ενέργειες της εφαρμογής. Οι εφαρμογές πρώτου κατασκευαστή θα ξεκινήσουν, με κάποια ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων να αναμένεται για το επόμενο έτος.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες αναμένεται επίσης να έχει βελτιωμένες λειτουργίες επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης αντικειμένων και ατόμων, ενώ θα υπάρχουν και emoji που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη βασισμένα σε κείμενο. Και το Xcode είναι πιθανό να αποκτήσει ορισμένες λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης κώδικα που υποστηρίζονται από AI.

Ακολουθούν ορισμένες άλλες αναμενόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού εκτός AI:

Αρχική οθόνη iOS 18: Δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησης εικονιδίων και αλλαγής χρωμάτων εικονιδίων.
Κέντρο ελέγχου: Νέα διεπαφή για αναδιάταξη κουμπιών συντομεύσεων και πολλαπλών σελίδων, αναβαθμισμένο γραφικό στοιχείο μουσικής και έξυπνα χειριστήρια σπιτιού.
Εφαρμογή Ρυθμίσεις: Καλύτερη οργάνωση και πλοήγηση και πιο αξιόπιστη αναζήτηση σε iOS, iPadO και macOS.
Εφαρμογή μηνυμάτων: Υποστήριξη RCS, προγραμματισμένα μηνύματα, δυνατότητα ενεργοποίησης εφέ με μεμονωμένες λέξεις και πολύχρωμα εικονίδια Tapback.
Εφαρμογή κωδικών πρόσβασης: Μια νέα εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και αυτόματη συμπλήρωση για να αντικαταστήσει τη δυνατότητα iCloud Keychain.
App Calculator: Επιτέλους έρχεται στο iPad και τώρα με μια νέα και ενοποιημένη εμφάνιση σε όλες τις συσκευές.
Εφαρμογή Ημερολογίου: Νέα ενοποίηση δεδομένων από την εφαρμογή Υπενθυμίσεις.
Εφαρμογή Health: Καλύτερος χειρισμός δεδομένων αρτηριακής πίεσης και πιθανώς ανίχνευση υπέρτασης, υποστήριξη τεστ ακοής με AirPods και προσαρμοσμένες λειτουργίες για εγκύους.
WatchOS 11: Νέα διεπαφή Siri με μορφοποίηση απόκρισης βασισμένη σε ερωτήματα, σημαντικές αλλαγές σε βασικές εφαρμογές όπως το Fitness.
Safari στο macOS 15: Μικρές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων μέτρων απορρήτου.
Νέα πακέτα ταπετσαρίας: Με αναφορές σε παλιές εκδόσεις εικονιδίων και σχέδια τόσο σε iOS όσο και σε macOS.
visionOS 2: Το λειτουργικό σύστημα για το Vision Pro θα ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει νέα περιβάλλοντα, την εφαρμογή Passwords και ορισμένες εκδόσεις εφαρμογών για iPad.

Το WWDC 24 θα διαρκέσει από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου, με την κεντρική ομιλία να έχει οριστεί για τις 10 π.μ. PDT στις 10 Ιουνίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra: Μόνο αυτό θα λάβει αναβάθμιση κάμερας – Τα S25 και S25+ θα διατηρήσουν το ίδιο υλικό

H κορυφαία σειρά Galaxy S25 της Samsung θα κυκλοφορήσει σε περισσότερο από έξι μήνες αλλά τα leak ήδη έχουν πάρει φωτιά.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold6: Πρωταγωνιστεί σε ένα νέο hands-on βίντεο

Απέχουμε λιγότερο από έναν μήνα από την επίσημη αποκάλυψη των Galaxy Z Fold6 και Z Flip6 στις 10 Ιουλίου και τώρα το βλέπουμε ένα hands-on βίντεο.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.