Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

ρομπότ, Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους. Αυτό θα ισχύει σε περιπτώσεις που οι αρχές επιβολής του νόμου θεωρούν ότι “ο κίνδυνος απώλειας ζωής για μέλη του κοινού ή αξιωματικούς είναι άμεσος και υπερισχύει κάθε άλλης δύναμης επιλογή διαθέσιμη στο SFPD”.

Σύμφωνα με έκθεση της Mission Local, το αστυνομικό τμήμα επιδιώκει επίσης να αποκλείσει “εκατοντάδες τουφέκια εφόδου από τον κατάλογο όπλων στρατιωτικού τύπου και να μην περιλαμβάνει το κόστος προσωπικού στην τιμή των όπλων του”.

«Τα ρομπότ που αναφέρονται σε αυτήν την ενότητα δεν θα χρησιμοποιούνται εκτός εκπαίδευσης και προσομοιώσεων, εγκληματικών συλλήψεων, κρίσιμων περιστατικών, απαιτητικών περιστάσεων, εκτέλεσης εντάλματος ή κατά τη διάρκεια ύποπτων αξιολογήσεων συσκευών. Τα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως μια θανατηφόρα επιλογή δύναμης όταν ο κίνδυνος απώλειας ζωής σε μέλη του κοινού ή αξιωματικούς είναι επικείμενος και υπερισχύει κάθε άλλης επιλογής δύναμης που είναι διαθέσιμη στο SFPD», σημειώνεται.

Η τριμελής Επιτροπή Κανονισμών ενέκρινε ομόφωνα αυτό το σχέδιο και το προώθησε στο πλήρες Συμβούλιο Εποπτών για ψηφοφορία στις 29 Νοεμβρίου.

Η αστυνομική δύναμη διατηρεί αυτή τη στιγμή μια ντουζίνα πλήρως λειτουργικά τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για επιθεωρήσεις περιοχής και εξουδετέρωση βομβών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch featured

Apple: Σκιέρ ενεργοποιούν κατά λάθος τη λειτουργία σύγκρουσης του iPhone

Η δυνατότητα ανίχνευσης σύγκρουσης που είναι ενσωματωμένη στα μοντέλα iPhone 14, iPhone 14 Pro και Apple Watch αναγκάζει τους σκιέρ να καλούν κατά λάθος τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Smartphones featured Nothing Phone 1

Nothing Phone (1): Ξεκινούν οι εγγραφές για την ενημέρωση beta Android 13

H Nothing είχε δηλώσει πως το Android 13 δεν θα φτάσει στο Phone (1) μέσα στη χρονιά, αλλά φαίνεται πως το χρονοδιάγραμμα άλλαξε ελαφρώς.

Business Elon Musk featured Tesla

H Neuralink του E.Musk θα δοκιμάσει εγκεφαλικό τσιπ σε ανθρώπους – Υπόσχεται “θαύματα”

H Neuralink αποτελεί μία ακόμη τεχνολογική εταιρεία του Elon Musk, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ιατρικής νευροτεχνολογίας και υπόσχεται πρωτοπόρα πράγματα για τους ασθενείς.

Smartphones Apple featured iPhone

Apple: Νέα διαφήμιση τονίζει τις δυνατότητες προσβασιμότητας σε iPhone, Mac και άλλα

Η Apple μοιράστηκε μια νέα διαφήμιση με τίτλο “The Greatest” που επισημαίνει τις δυνατότητες προσβασιμότητας που είναι διαθέσιμες σε iPhone, iPad, Mac και Apple Watch.