Bitcoin: Ανοδικό μπαμ μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι το δέχεται ως πληρωμή

, Bitcoin: Ανοδικό μπαμ μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι το δέχεται ως πληρωμή

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να δέχεται το δημοδιλές κρυπτονόμισμα Bitcoin ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά της και παράλληλα αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων Αμερικής για να δείξει την υποστήριξη – εμπιστοσύνη της στο ηλεκτρονικό νόμισμα. Αυτό χρίζει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της Bitcoin.

“Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στρέφοντας 1,5 δισ. δολάρια από το ταμείο της εταιρείας του στο bitcoin, καταδεικνύει τον βαθμό υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων από τους θεσμικούς επενδυτές”, αναφέρει ο Antoni Trenchev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της λονδρέζικης εταιρείας Nexo, προσθέτοντας: “Η Tesla χάραξε τον δρόμο”.

, Bitcoin: Ανοδικό μπαμ μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι το δέχεται ως πληρωμή

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση αυτή έχει εγείρει άμεσα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του CEO Elon Musk στο twitter τις τελευταίες εβδομάδες, όπου του είχε πιστωθεί η αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το dogecoin, με τη δημοσίευση posts για αυτά και ως εκ τούτου ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγοράσουν.

Μετά από την ανακοίνωση της Tesla και την απόφαση αυτή του Elon Musk, η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε και άγγιξε τα 43.500 δολάρια συμπαρασύροντας ανοδικά και άλλα κρυπτονομίσματα όπως τα Etherium και Litecoin.

Πρόσφατα, αντιπροσωπεία της Lamborghini στο Newport Beach της Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δέχεται κρυπτονομίσματα ως πληρωμή για την αγορά των supercars που εμπορεύεται.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.