H BlackBerry “σχολιάζει” το 0.0% μερίδιο αγοράς

Η εταιρεία ερευνών Gartner δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το μερίδιο αγοράς που είχαν τα λειτουργικά συστήματα και οι κατασκευαστές το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Από εκεί προέκυψε ότι το BlackBerry OS βρίσκεται στο 0.0%.

Το ποσοστό της καναδικής εταιρείας τράβηξε το ενδιαφέρον των media και το θέμα έπαιξε αρκετά. Αυτό έκανε την BlacBerry να προβεί σε επίσημη δήλωση.

Στην ανακοίνωσή της η BlackBerry δηλώνει ξανά πως πλέον επικεντρώνεται στο να παρέχει software και ασφάλεια σε επιχειρήσεις και συσκευές. Δεδομένης της στροφής που έκανε στην παροχή software αποφάσισε να μην ασχολείται πλέον με την κατασκευή hardware, την οποία έχουν αναλάβει τρίτοι κατασκευαστές.

“As has been widely communicated, our current strategy focuses on providing state-of-the-art software and security for enterprise and devices. As part of this aggressive pivot to software, we have shifted away from hardware and toward a licensing model where partners develop hardware and distribute and market the BlackBerry brand. We are very excited about the new BlackBerry branded smartphones that our licensing partners – TCL, BB Merah Putih and Optiemus – will soon be introducing”.

Με λίγα λόγια, η BlackBerry αναφέρεται στην αλλαγή στρατηγικής που έχει κάνει εδώ και μερικούς μήνες. Ουσιαστικά δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά μετά τις διαστάσεις που πήρε το 0.0% του BlackBerry OS, ένιωσε πως κατά κάποιον τρόπο έπρεπε να “δικαιολογηθεί” διευκρινίζοντας κάποια πράγματα.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσοστό αναφέρεται στο BlackBerry OS και όχι στα smartphones της BlackBerry γενικότερα. Μην ξεχνάμε ότι έχει κάνει στροφή στο Android.

BlackBerry market share, H BlackBerry “σχολιάζει” το 0.0% μερίδιο αγοράς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Η είδηση βέβαια παραμένει ακριβής αφού το όνομα Blackberry υφίσταται ακόμη. Αν το κατέχουν ή διαχειρίζονται άλλοι είναι διαφοερτικό θέμα.

ChristosT

Ότι και να λέμε η Blackberry Βγάζει άπαιχτο και φοβερό optimization λειτουργικό.
Ψάξτε blackberry dtek60 vs iphone 7 ή με samsung και PIxel και δείτε πώς τα συντρίβει.
Όπως και ασφαλή λειτουργικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.