BMW και Amazon Web Services ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

BMW, BMW και Amazon Web Services ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

Ο όμιλος BMW και η Amazon Web Services ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων δεδομένων των μελλοντικών γενεών οχημάτων.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης στην ανάπτυξη τυποποιημένων λύσεων cloud για εμπορική χρήση για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων οχημάτων. Η μεταξύ τους συνεργασία είχε ξεκινήσει το 2015, ενώ η γερμανική εταιρεία διατηρεί τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο των δεδομένων και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων που ισχύουν στις αντίστοιχες αγορές.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο συνδεδεμένος στόλος της BMW απαριθμεί σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια οχήματα σε πάνω από 50 χώρες. Σήμερα, ο συνδεδεμένος στόλος οχημάτων του γκρουπ ήδη στέλνει καθημερινά περίπου δέκα δισεκατομμύρια αιτήματα για πληροφορίες στο backend, όπως είναι γνωστή η υποδομή IT στο cloud για τη λειτουργία και διαχείριση των λειτουργιών συνδεδεμένων οχημάτων.

Αυτά τα δεδομένα οχημάτων είναι σημαντικά και για την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς, όπως η βελτίωση και αναβάθμιση λειτουργιών πελατών, η διαχείριση ποιότητας και οι aftersales διαδικασίες.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.