Coalition for App Fairness: Spotify, Epic Games και άλλοι κατά της πολιτικής του Apple App Store

, Coalition for App Fairness: Spotify, Epic Games και άλλοι κατά της πολιτικής του Apple App Store

Με τον αποκλεισμό της Epic από το App Store αλλά και τις νέας μάχης που άνοιξε η Apple μετά την ανακοίνωση του πακέτου Apple One, πολλοί προγραμματιστές στρέφονται πλέον κατά της εταιρείας, καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 30% των κερδών τους στην Apple. Ειδικά το Spotify κατηγορεί την εταιρεία πως έχει σαφές προβάδισμα πλέον έναντι των υπολοίπως streaming υπηρεσιών, αφού θα μπορεί να ρίξει ακόμα παραπάνω τις τιμές της.

Σε αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκε ο οργανισμός “Coalition for App Fairness”, ο οποίος περιγράφεται ως “ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από εταιρείες-οδηγούς της βιομηχανίας που δημιουργήθηκε για να ζητήσει ελευθερία επιλογής και δίκαιο ανταγωνισμό σε ολόκληρο το οικοσύστημα εφαρμογών”. Ο εν λόγω οργανισμός αποτελείται από μεγάλα ονόματα, όπως η Epic Games, το Spotify, το Deezer, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εκδοτών και άλλα εννέα μέλη.

, Coalition for App Fairness: Spotify, Epic Games και άλλοι κατά της πολιτικής του Apple App Store

Αυτό που ζητάει ο οργανισμός είναι η Apple να μειώσει τη μίσθωση του 30% που παίρνει από τις εφαρμογές αλλά και τις αγορές εντός των εφαρμογών, συγκρίνοντας τη με άλλους παρόχους πληρωμών, όπως οι εταιρείες πιστωτικών καρτών, οι οποίες ζητούν μόλις 5%. Βέβαια, μιλάμε για εντελώς διαφορετικό οικοσύστημα, καθώς η Apple έχει το hosting των εφαρμογών, προσφέρει τα SDK και επενδύει στον προγραμματισμό του App Store, κάτι που δεν κάνουν οι εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Βέβαια, οι 13 εταιρείες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον οργανισμό έχουν ήδη ανοίξει στο παρελθόν δικαστικές διαμάχες με την Apple. Αν σας φαίνεται περίεργο που δε δίνεται τόση έμφαση στη Google ενώ και αυτή ζητάει το 30%, η Google επιτρέπει την εγκατάσταση των εφαρμογών και εκτός του Play Store, οπότε υπάρχει μία διέξοδος για τους προγραμματιστές.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.