Business

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Το ανταλλακτήριο θα προχωρήσει σε δεύτερο γύρο απολύσεων μετά από αυτές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Kris Marszalek να τονίζει πως «η κατάρρευση της FTX έβλαψε σημαντικά την εμπιστοσύνη στον κλάδο», σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Πάντως και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Genesis, Huobi και Coinbase έχουν προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές δαπανών, με απολύσεις 20% – 30% του συνόλου του εργατικού δυναμικού τους, μετά το καταστροφικό β’ εξάμηνο στην αγορά.

Σχόλια

  • Δεν είναι μόνο η κατάρρευση της FTX. Άρχισε με την κατάρρευση του Luna (μεγάλες απώλειες) και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η FTX.
    Αλλά και οι ίδιες οι εταιρίες/ ανταλλακτήρια κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Παίζουν τα λεφτά του κοσμάκι σε επενδύσεις δημιουργώντας μαύρες τρύπες. Π.χ. η Binance επένδυσε μισό δισ - και δεν είναι η μοναδική επένδυση - σε επένδυση του Elon Musk...από που ήρθαν τα κεφάλαια? από κέρδη της ή από τα χρήματα του κόσμου?
    Τα ίδια κάνουν και οι τράπεζες. Μόλις βάλεις 100 ευρώ στον τραπεζικό σου λογαριασμό, κρατούν (διότι είναι υποχρεωμένες από το ποσοστό υποχρεωτικών διαθεσίμων) ένα μέρος (10 ευρώ) και τα υπόλοιπα τα επενδύουν (δάνεια). Μόλις κοκκινήσει το δάνειο τι γίνεται? Ανακεφαλαιοποίηση και τα πληρώνει ο κοσμάκις. Έλα όμως που τα ανταλλακτήρια δεν έχουν την εύνοια του κράτους όπως οι τράπεζες...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.