Η Ericsson προσφέρει κινητή ευρυζωνικότητα στην Kυπριακή Cyta

Η Ericsson προμήθευσε τη λύση της High-Speed Packet Access (HSPA) στη Cyta, τον κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Κύπρο. Έτσι η Cyta αποκτά την ευκαιρία αύξησης των εσόδων της και διασφάλισης κερδοφόρας ανάπτυξης, παρέχοντας συνδυασμένες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Η Cyta εισήγαγε εμπορικά την υπηρεσία “Mobile Broadband” τον Ιούλιο.

Η λύση HSPA από την Ericsson έχει μειώσει τους χρόνους απόκρισης για τις διαδραστικές υπηρεσίες δεδομένων σε κινητά, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα του δικτύου στις περιφέρειες της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου όπου η Ericsson παρείχε αρχικά το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης 3G. Λειτουργίες HSPA με δυνατότητα 7,2 Mbps υλοποιήθηκαν στο κέντρο της Λευκωσίας μέχρι το τέλος του 2008. Το έργο περιελάμβανε ασύρματη πρόσβαση HSPA, λειτουργικότητα δικτύου πυρήνα και υπηρεσίες υλοποίησης.

Ο κος Πανίκος Καλλένος, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Cyta, δήλωσε τα εξής: “Έχουμε μακροχρόνια σχέση με την Ericsson και η εταιρεία βελτίωσε σημαντικά το πακέτο προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Στόχος μας ήταν να πάμε την αγορά τηλεπικοινωνιών της Κύπρου ένα βήμα μπροστά, με την εισαγωγή της υπηρεσίας κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης. Η λύση HSPA της Ericsson μας επιτρέπει να προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πελατών μας”.

Ο κος Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάς, δήλωσε τα εξής: “Με μεγάλη μας υπερηφάνεια ενισχύουμε την ήδη ισχυρή μας σχέση με την Cyta και υποστηρίζουμε την προσφορά της κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης, με την προηγμένη τεχνολογία HSPA και τις υπηρεσίες ολοκλήρωσης που προσφέρουμε. Με το HSPA, οι πελάτες της Cyta θα επωφεληθούν από μια σειρά νέων υπηρεσιών πολυμέσων”.

Η Ericsson και η Cyta συνεργάστηκαν στενά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 οπότε και η Ericsson παρείχε το πλήρες δίκτυο GSM της Cyta, το δίκτυο πυρήνα WCDMA, το μισό από το ασύρματο δίκτυο WCDMA καθώς και λύσεις IMS.

Με τη δυνατότητα αξιοποίησης της εγκατεστημένης βάσης δικτύων GSM/WCDMA, το HSPA είναι το κυρίαρχο πρότυπο για την κινητή ευρυζωνική πρόσβαση. Το HSPA έχει υλοποιηθεί εμπορικά σε 198 δίκτυα, κατανεμημένα σε 86 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία παρέχει εξαιρετική δυνατότητα κλιμάκωσης, η υλοποίησή του γίνεται γρήγορα και με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και είναι επωφελής για την κοινωνία καθώς βοηθά στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.