Η Dell άνοιξε εργοστάσιο στην Πολωνία

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή προϊόντων της Dell από τις νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της, συνολικής έκτασης 35.000 τ.μ., κοντά στο Lodz της Πολωνίας. Η μονάδα παραγωγής στο Lodz θα επισπεύσει την προμήθεια προϊόντων της εταιρείας στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης. Στην Πολωνία είχα βρεθεί πριν από δύο χρόνια, καλεσμένος της Intel και από όσο γνωρίζω εκεί έχουν εργοστάσια και οι Sony και Philips.

Το Łódź είναι το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ευρώπη, ενώ το πρώτο βρίσκεται στο Limerick της Ιρλανδίας. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αρχικά, οι εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν με 400 εργαζόμενους που εκπαιδεύτηκαν στο Limerick, ενώ τον Ιανουάριο ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σε 1100.

Η παραγωγή της Dell στην Πολωνία ξεκίνησε με τους φορητούς υπολογιστές Latitude και Inspiron, ενώ σχεδιάζεται η προσθήκη στην παραγωγή επιτραπέζιων υπολογιστών και servers. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, θα εξυπηρετούν τους πελάτες της Dell στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και τους πελάτες της εταιρείας στη Σκανδιναβία.

Δείτε επίσης:
> Fujitsu-Siemens ESPRIMO Q5020: Η επόμενη γενιά στα mini PC
> Allen&Heath Xone:S2
> techblogTV: Samsung TruDirect SE-S204S hands on

Επεξεργάστηκε την 6 Απριλίου 2008 14:18

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.