Έληξε η προσωρινή άδεια γενικής χρήσης της Huawei από τις ΗΠΑ

, Έληξε η προσωρινή άδεια γενικής χρήσης της Huawei από τις ΗΠΑ

Με τη Huawei να έχει αποκλειστεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο από την Αμερικανική Κυβέρνηση, υπήρξε μία επέκταση συνεργασίας με τις αμερικανικές εταιρείες, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους ήδη υπάρχοντες καταναλωτές και να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση. Όμως, η άδεια έχει πλέον λήξει, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, οποιοδήποτε smartphone κατασκευάστηκε πριν από τις 16 Μαΐου του 2019 μπορεί ακόμα να λάβει ενημερώσεις ασφαλείας από τη Google, όπως και ενημερώσεις των εφαρμογών της Google. Όμως., αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει ασυμβατότητα με νέο λογισμικό της Huawei, η Google δε μπορεί να συνεργαστεί με τη Huawei για να παρέχει λύση, ακόμα και αν η Google έχει ήδη επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Βέβαια, η παραπάνω περίπτωση είναι σπάνια, όμως το θέμα είναι αν θα υπάρξει κάποια προσωρινή ανανέωση της άδειας, έστω για τις παλαιότερες συσκευές. Δυστυχώς ούτε το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε η Huawei σχολίασαν το θέμα, οπότε θα υποθέσουμε πως δε θα υπάρξει κάποια νεότερη ανανέωση, έστω προς το παρόν.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.