Ανανεώθηκε για ένα χρόνο ακόμα ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ

, Ανανεώθηκε για ένα χρόνο ακόμα ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ

Ο αποκλεισμός της Huawei από μέρος των συναλλαγών με εταιρείες στην Αμερική, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην εταιρεία. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η απαγόρευση χρήσης των υπηρεσιών της Google από τα smartphone της Huawei, με τους χρήστες στην Ευρώπη να μην έχουν πρόσβαση στο Play Store από τα νέα μοντέλα της εταιρείας, ενώ στην Αμερική δεν πωλούνται καν τα smartphone της.

Φαίνεται όμως πως θα αργήσει ακόμα παραπάνω να ηρεμήσει η κατάσταση. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, επικαλέστηκε τον Διεθνή Νόμο “International Emergency Economic Powers Act” για την επέκταση της απαγόρευσης για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο.

Ο Donald Trump αναφέρει ξανά πως είναι πιθανός ο κίνδυνος σαμποτάζ των τηλεπικοινωνιών στην Αμερική από τις Κινεζικές εταιρείες, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος για την ψηφιακή οικονομία της χώρας. Δεν υπήρξε κάποια νεότερη ενημέρωση ή κάποια αλλαγή των όρων, οπότε οι συνθήκες του περιορισμού παραμένουν ως έχουν.

Να θυμίσουμε πως πρώτη η παραπάνω διαταγή είχε εκδοθεί το 2019, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που του επέτρεψε να επικαλεστεί την εν λόγω απαγόρευση. Εκτός της Huawei, μία ακόμα εταιρεία που έχει επηρεαστεί είναι η ZTE, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google και να συνεργάζεται με την Qualcomm για τροφοδότηση των συσκευών της, αλλά δε μπορεί να κυκλοφορήσει τα smartphones της στην Αμερική.

Η Huawei έχει βρει έναν τρόπο να “προσπερνάει”, έστω προσωρινά, τις απαγορεύσεις. Η εταιρεία κυκλοφορεί ανανεωμένες εκδόσεις παλαιότερων μοντέλων, όπως το P30 Pro New Edition, με επεξεργαστές που είχαν ήδη πάρει πιστοποίηση για χρήση των Google Play Services, αν και με τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας φανταζόμαστε ότι δε θα μπορεί να το κάνει για αρκετό καιρό ακόμα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Κριμα για την Huawei αυτη η κινηση θα της μειωσει κ αλλο τα μεριδια αγορας της. Ισως μετα τις εκλογες των ΗΠΑ να αλλαξει το ολο θεμα με τον εμπορικο πολεμο αλλα αυτες αργουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.