Elon Musk: Απορρίπτει το metaverse

, Elon Musk: Απορρίπτει το metaverse

O Elon Musk, ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Tesla, της Space X και πολλών ακόμη εταιρειών ανάπτυξης φουτουριστικών τεχνολογιών, όπως η Neuralink με τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, είναι αρνητικός απέναντι στο metaverse και το Web 3.0.

«Δεν νομίζω ότι θα θέλει να έχει κάποιος όλη μέρα μπροστά στα μάτια του μια ενοχλητική οθόνη. Δεν βλέπω ένα μέλλον όπου κάποιος θα αποφασίσει να αποχωρήσει από τον φυσικό κόσμο για να ζει μόνιμα σε ένα ψηφιακό. Επίσης η πολύωρη χρήση μιας κάσκας εικονικής πραγματικότητας προκαλεί ζαλάδα κάτι που έχω βιώσει προσωπικά. Επίσης πιστεύω ότι θα προκαλέσει προβλήματα όρασης στους χρήστες. Δεν γνωρίζω αν θα ασχοληθώ ή θα εισέλθω στο metaverse αν και πολλοί μου μιλάνε για αυτό συνέχεια», δήλωσε μιλώντας στο podcast του συντηρητικού/χριστιανικού αμερικανικού ιστότοπου The Babylon Bee.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Musk δήλωσε για για το Web 3.0 ότι ψάχνει να βρει κάτι σχετικά με αυτό και δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Όπως είπε, οι δύο νέοι ψηφιακοί κόσμοι δεν έχουν ακόμη κάτι ουσιαστικό να επιδείξουν και όσα ακούγονται ακόμη και τα ονόματα που επιλέχθηκαν για αυτούς τους νέους κόσμους κινούνται αποκλειστικά στη σφαίρα του μάρκετινγκ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.