Business

Elon Musk: Δορυφόροι του Starlink παραλίγο να συγκρουστούν με τον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Επίθεση στον μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Tesla, Elon Musk, εξαπέλυσαν Κινέζοι πολίτες στο διαδίκτυο, με αφορμή τις καταγγελίες της Κίνας ότι ο διαστημικός σταθμός της αναγκάστηκε να λάβει μέτρα προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με δορυφόρους του προγράμματος Starlink της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX του Musk.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπέβαλε η Κίνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα στη διαστημική υπηρεσία του ΟΗΕ, οι δορυφόροι του Musk παραλίγο να έχουν “στενή επαφή” με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και στις 21 Οκτωβρίου.

«Για λόγους ασφαλείας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικό έλεγχο αποφυγής σύγκρουσης», σημείωσε η Κίνα σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για Υποθέσεις Εξωτερικού Διαστήματος.

Οι καταγγελίες δεν έχουν επαληθευτεί και η SpaceX δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Στο Weibo εμφανίστηκαν πολλές αναρτήσεις κατά του δισεκατομμυριούχου. Ένας δήλωσε ότι οι δορυφόροι του Starlink είναι «απλώς ένας σωρός διαστημικών σκουπιδιών», ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «αμερικανικά όπλα διαστημικού πολέμου».

«Οι κίνδυνοι του Starlink αποκαλύπτονται σταδιακά, ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα πληρώσει για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», έγραψε ένας άλλος χρήστης του Weibo.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.