O Elon Musk θέλει να συνδέσει ανθρώπινο εγκέφαλο και υπολογιστή

elon musk brains and computers, O Elon Musk θέλει να συνδέσει ανθρώπινο εγκέφαλο και υπολογιστή

Ο Elon Musk είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες φιλοδοξίες και αυτό φαίνεται από τις επιχειρηματικές του επιλογές. Η επιτυχημένη πορεία των Tesla και SpaceX δεν είναι αρκετές για τον Elon Musk, αφού συνεχώς επενδύει σε πρωτοπόρα projects. Αυτή τη φορά θέλει να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τον υπολογιστή.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η νέα εταιρεία του Musk ονομάζεται Neuralink. Ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση πάνω στο θέμα, ωστόσο πηγές εκ των έσω φέρεται να δηλώνουν ότι η εταιρεία υπάρχει και πίσω από αυτή βρίσκεται ο Musk.

Η Neuralink έχει ως στόχο την εξερεύνηση της δυνατότητας να συνδεθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «neural lace». Αν αυτό γίνει εφικτό, ίσως σε λίγα χρόνια να μπορούμε να κατεβάσουμε τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μας σε έναν υπολογιστή και αντίστροφα (!)

Σύμφωνα με το The Verge, ο Elon Musk έχει «φανερώσει» κάποιες σκέψεις του στο παρελθόν που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε μια εκδήλωση στο Dubai είχε αναφέρει ότι ίσως στο μέλλον να δούμε μια συγχώνευση μεταξύ βιολογικής και ψηφιακής ευφυΐας.

«Over time I think we will probably see a closer merger of biological intelligence and digital intelligence. It’s mostly about the bandwidth, the speed of the connection between your brain and the digital version of yourself, particularly output».

Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η εταιρεία αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, αλλά σίγουρα η ιδέα ακούγεται επαναστατική.

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ξεφεύγει και αλλο το πραμα και μάλιστα άγρια..

bezilys

Ενδιαφέρον θα λεγα μένει να δούμε πως θα γίνει και αν θα έχει κάποιες παρενέργειες ο άνθρωπος μετά από αυτό!

daniel

έχει βγει και σε ταινια καταστροφή!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.