Elon Musk: Ξεκινάω άμεσα αποικία ανθρώπων στον Άρη

, Elon Musk: Ξεκινάω άμεσα αποικία ανθρώπων στον Άρη

, Elon Musk: Ξεκινάω άμεσα αποικία ανθρώπων στον Άρη

H Space X του Elon Musk έχει ήδη στείλει περίπου δύο χιλιάδες δορυφόρους, τους οποίους ονομάζει Starlink, κυρίως για παροχή γρήγορης και ποιοτικής σύνδεσης με το Διαδίκτυο, στοχεύοντας ο στόλος της να αποτελείται από τριάντα χιλιάδες δορυφόρους.

Μαζί με αυτούς της Amazon και της OneWeb, οι στόλοι έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής από την κοινότητα των αστρονόμων αφού υπάρχουν σοβαροί φόβοι ότι θα εμποδίζουν τις παρατηρήσεις με τα τηλεσκόπια από τη Γη. Ακόμα γίνεται λόγος για θέματα ασφάλειας για τυχόν ατυχήματα με άλλους δορυφόρους, διαστημικούς σταθμούς ή διαστημικά οχήματα που θα επιφέρει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων διαστημικών σκουπιδιών.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν, η Κίνα κατηγόρησε την Space X ότι οι δορυφόροι Starlink λίγο έλειψε να συγκρουστούν με το διαστημικό σταθμό της. Υπέβαλε, δε, σχετική καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Προκειμένου να δώσει μια απάντηση, ο Elon Musk επέλεξε να κάνει δηλώσεις στους Financial Times. «Δεκάδες δισ. δορυφόροι μπορούν να κυκλοφορούν σε τροχιά κοντά στη Γη. Το Διάστημα είναι απέραντο και οι δορυφόροι μικροσκοπικοί», σημειώνει χαρακτηριστικά και απαντά στις επικρίσεις ότι προσπαθεί να μονοπωλήσει την εμπορική διαστημική δραστηριότητα και δεν αφήνει χώρο στον ανταγωνισμό.

«Δεν εμποδίζουμε κανένα με κανένα τρόπο και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Μερικές χιλιάδες δορυφόροι είναι πραγματικά τίποτε. Είναι σαν να καθορίζουμε ως πρόβλημα ότι μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα κινούνται στη Γη, δεν συμβαίνει επομένως τίποτε», είπε, ενώ, μιλώντας την Τετάρτη σε ένα δημοφιλές podcast επιστημονικών θεμάτων, επανέλαβε την πρόθεση του να οργανώσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στην επόμενη πενταετία και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον Musk, πρέπει να έχουμε αποικήσει τον Άρη πριν η Γη γίνει αφιλόξενη στη ζωή για τον άνθρωπο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που θα γίνει πραγματικότητα στο κοντινό αλλά και απώτερο μέλλον. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο μεγιστάνας είχε δηλώσει πώς ο στόχος του είναι να έχει δημιουργηθεί μια αποικία στον που θα αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο κατοίκους μέχρι το 2050.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.