ΕΛΤΑ: Πλήρης η επαναφορά των υπηρεσιών μετά την κυβερνοεπίθεση

ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ: Πλήρης η επαναφορά των υπηρεσιών μετά την κυβερνοεπίθεση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ανακοίνωσαν την πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών τους, για τους πελάτες τους και το κοινό, μετά την κυβερνοεπίθεση της 20ης Μαρτίου.

Το δίκτυο των ΕΛΤΑ προσφέρει πλέον όλες τις εμπορικές, χρηματοοικονομικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες. Από την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου αποκαταστάθηκε και η δυνατότητα αποστολής και παραλαβής αντικειμένων εξωτερικού, υπηρεσία η οποία παρέμενε η τελευταία εκκρεμότητα στη διαδικασία επαναφοράς των συστημάτων της εταιρείας.

Οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη όλων των αποστολών που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Μαρτίου, μέσα από το σύστημα Track & Trace στην ιστοσελίδα www.elta.gr. Επίσης, από τη Δευτέρα, θα πραγματοποιούνται κανονικά οι συναλλαγές μέσω του δικτύου της Eurobank, καθώς και αποστολές χρημάτων μέσω επιταγών ή του δικτύου Western Union.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι τα ΕΛΤΑ δέχθηκαν μια από τις σοβαρότερες επιθέσεις που έχει υποστεί ελληνικός όμιλος και ιδιαίτερα εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία επανήλθε πλήρως, επιτυγχάνοντας μία άρτια τεχνική αντίδραση και μία επίδοση εφάμιλλη πολυεθνικών ομίλων. Η πλήρης αποκατάσταση επιτεύχθηκε σε χρόνο που βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο των διεθνών δεδομένων για αντίστοιχα περιστατικά, ενώ σημειώνεται ότι οι περισσότερες υπηρεσίες είχαν αποκατασταθεί πολύ νωρίτερα.

Στη διαδικασία επαναφοράς σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η εσωτερική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, των αρμοδίων στελεχών, αλλά και η συνδρομή των εξωτερικών συνεργατών των ΕΛΤΑ (μεταξύ των οποίων επιστήμονες του ΙΤ και εξειδικευμένοι οργανισμοί) οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο της αποκατάστασης των συστημάτων και της ασφαλούς επαναλειτουργίας τους.

Τα ΕΛΤΑ ζητούν την κατανόηση του κοινού για όποια δυσλειτουργία προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα και διαβεβαιώνουν ότι η επάνοδος γίνεται με ακόμη καλύτερες, αξιόπιστες και ασφαλέστερες υπηρεσίες, ταυτόχρονα με ανανέωση του εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων δικλείδων ασφαλείας.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Ότι έχουμε στείλει από τις 15 Μαρτίου έως 6 Απριλίου δεν έχει κουνηθεί και ούτε υπάρχει και ιστορικότητα. Τώρα μας ζητάνε επιστροφή χρημάτων όλοι οι πελάτες εξωτερικού!

Χρήστος

Αντί για copy paste του δελτίου τύπου δοκιμάστε να μπείτε στο http://www.elta.gr και πείτε μου μετά εάν έχουν επανέλθει οι υπηρεσίες…
(Secure Connection Failed
An error occurred during a connection to http://www.elta.gr. PR_END_OF_FILE_ERROR)

Κώστας Βλαχάκης

Τότε που δημοσιεύτηκε το άρθρο δούλευαν, το είχαμε τσεκάρει. Τώρα αυτό που βλέπω είναι πραγματικά χωρίς σχολιασμό. Έχουν τεράστιο πρόβλημα που καταλαβαίνω ότι δεν θα λυθεί εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.