Η Ericsson αναδείχθηκε ως ο αποκλειστικός παροχέας λύσεων για επτά ελληνικές ψηφιακές πόλεις

, Η Ericsson αναδείχθηκε ως ο αποκλειστικός παροχέας λύσεων για επτά ελληνικές ψηφιακές πόλειςΗ Ericsson υπέγραψε συμβάσεις “με το κλειδί στο χέρι” ως ο αποκλειστικός παροχέας λύσεων και η κύρια εταιρεία προμήθειας και εγκατάστασης Μητροπολιτικών Δικτύων (MAN), για υποστήριξη της έναρξης λειτουργίας επτά ψηφιακών πόλεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των συμβάσεων, η Ericsson θα παρέχει και θα εγκαταστήσει τηλεπικοινωνιακά δίκτυα οπτικών ινών στους Δήμους Αγρινίου, Ερμουπόλεως, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Κοζάνης, Ρεθύμνου και Χανίων.

Τα δίκτυα θα συνδέσουν αρχικά δημόσια κτίρια, όπως το γενικό νοσοκομείο, το δημαρχείο, σχολεία και πανεπιστήμια. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των δημόσιων υποδομών για τους πολίτες και θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και άριστης ποιότητας, για την υποστήριξη πρωτοποριακών υπηρεσιών επόμενης γενιάς.

Εκτός από την τηλεπικοινωνιακή υποδομή κορμού FTTx (Fiber-to-the-Premises), η σύμβαση περιλαμβάνει και συστήματα μεταγωγής και WiFi. Ως κύρια εταιρεία ενοποίησης, η Ericsson αποτελεί τη μοναδική διασύνδεση που αναπτύσσει και ενσωματώνει συστήματα πολλών προμηθευτών, ενώ επίσης διαχειρίζεται τις σχέσεις προμηθευτών, στις οποίες περιλαμβάνεται η ανάπτυξη, η ενοποίηση συστημάτων και η υποστήριξη πελατών. Η υλοποίηση ξεκίνησε στα μέσα Νοέμβριο του 2007.

Δείτε επίσης:
> Cisco TelePresence: Με δυνατότητες ενδοεταιρικής επικοινωνίας
> Επιστρέψτε τα άδεια cartidge στη Lexmark για ανακύκλωση
> Ετήσια Μελέτη της ΕCTA για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Τηλεπικοινωνιών

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.