Ericsson Machine 2 Machine, Οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο μέλλον θα συνδέεται

«Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο και ενώ επιστρέφεις στο σπίτι αποφασίζεις ότι θέλεις να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να παρακολουθήσεις μια ταινία σήμερα το βράδυ. Δίνεις εντολή από το κινητό σου να ανάψει το θερμοσίφωνο και η θέρμανση, ενώ παραγγέλνεις και την ταινία που ταιριάζει με τη σημερινή σου διάθεση από την video on-demand υπηρεσία. Στέλνεις και το trailer της ταινίας στο Γιώργο, το Δημήτρη και τον Τάσο για να σου κάνουν παρέα απόψε και παραγγέλνεις και τις απαραίτητες πίτσες.»

Μια ιστορία που δεν είναι φαίνεται αληθινή σε πολλούς αλλά πολύ σύντομα, θα είναι η καθημερινότητά μας. Και αυτό δεν είναι παρά ένα απλό παράδειγμα για τις εφαρμογές, που θα έχει η διασύνδεση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών και όχι μόνο.

Στη Silicon Valley η Ericsson εξέφρασε το όραμά της για 50 δις συνδεδεμένες συσκευές μέχρι το 2020. Το μότο της εταιρείας είναι ότι «οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο μέλλον θα συνδέεται».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προοπτική καθώς έχει εφαρμογή σε πάρα πολλούς τομείς. Θα αλλάξει ο τρόπος που ζούμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε, καταναλώνουμε, επιχειρούμε. Θα μπορεί, για παράδειγμα, ο επιχειρηματίας να ελέγχει απόλυτα κάποιες εφαρμογές από απόσταση μέσω της κινητής συσκευής του. Θα μπορεί, επίσης, ο γιατρός να κάνει διάγνωση μέσω Internet σε έναν ασθενή με μια επείγουσα ανάγκη και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μειώνοντας το χρόνο απόκρισης. Οι δυνατότητες της τεχνολογίας θα μειώσουν τα κόστη σε κάθε παρεχόμενη υπηρεσία και θα αυξήσουν την προσωπική ικανοποίηση του χρήστη.

Η ικανοποίηση του χρήστη άλλωστε και οι ανάγκες του αποτελούν και τους παράγοντες που διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Οι κλασσικές υπηρεσίες φωνής και ανταλλαγής sms δεν είναι πλέον το ζητούμενο και δεν μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία. Οι μετρήσεις πραγματικής κίνησης στα δίκτυα που πραγματοποιεί η Ericsson παγκοσμίως δείχνουν ότι η κίνηση δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, αύξηση που είναι 10 φορές ταχύτερη από την αντίστοιχη για τη μετάδοση φωνής. Οι πάροχοι το αντιλαμβάνονται αυτό και ήδη στρέφονται σε άλλες εφαρμογές που αναμένεται φυσικά να εξελιχθούν σε βαθμό που σήμερα δεν είμαστε σε θέση να τον συλλάβουμε. Μερικά παραδείγματα μόνο των τομέων που θα αλλάξουν ριζικά από την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι e-government, e-commerce, e-health, e-business, e-education.

Στην Αμερική, υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών. Χαρακτηριστικό είναι αυτό της Sprint που έχει αναπτύξει ένα M2M Innovation Center και έχει ήδη δημιουργήσει εφαρμογές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βασίζονται στη Machine 2 Machine επικοινωνία και στοχεύουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.
Είναι λοιπόν σαφές ότι εφόσον υπάρχει όφελος από τη σύνδεση κάθε συσκευής για τον άνθρωπο και για την επιχείρηση – η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
axel

καλως ηρθατε στο matrix

giannis

ωραία ακούγονται όλα αυτά μόνο που θα έπρεπε να μας βάζουν λίγο και σε σκέψεις γιατί έτσι θα μπορούν να μας ελέγχουν όλο και περισσότερο!
Πρίν λίγα χρόνια δεν θα πιστεύαμε ότι θα έχουμε fb , η κάρτα του πολίτη σε λίγους μήνες το πολύ θα ισχύει και δεν μιλάμε κάν όπως επίσης δεν θα κάνουμε τίποτα όταν έρθει η ώρα γισ το τσιπάκι
Είπαμε είμαστε techfreak αλλά να σκεφτόμαστε ώστε να μην τα σκεφτούμε όταν πλέον δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm 5G

To iPhone του 2023 θα έχει 5G modem της Apple

Η Apple φαίνεται ότι θα είναι έτοιμη να απεξαρτηθεί πλήρως από την Qualcomm από το 2023, με το iPhone εκείνης της χρονιάς.

Business Intel TSMC

Σοβαρές οι συνέπειες της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών

Η ζήτηση για επεξεργαστές συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά και οι συνέπειες του φαινομένου δείχνουν ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος τεχνολογία.

Business Apple Netflix

Η Apple προσπάθησε πολύ να κρατήσει κοντά της το Netflix

Η Apple φαίνεται πως έδωσε στο Netflix… γη και ύδωρ προκειμένου να κρατήσει αυτό τις αγορές μέσω της εφαρμογής του.

Business HP

Hewlett Packard Enterprise: Καινοτομίες μετατρέπουν το HPE Storage σε cloud-native, software-defined υπηρεσία δεδομένων

Οι τελευταίες καινοτομίες επιτρέπουν σε νέους και υπάρχοντες πελάτες να μεταβούν σε λειτουργικό μοντέλο cloud για τη διαχείριση δεδομένων και υπηρεσιών υποδομής.