Η Ericsson παρουσιάζει το Pixl8r και το Social Media Portal

Η Ericsson ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση ενός καινοτόμου χαρτοφυλακίου κοινωνικής δικτύωσης για παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας, την πρωτοβουλία Pixl8r και το Social Media Portal. Οι τεχνολογίες αυτές συνδυασμένες, προσφέρουν απλοποιημένη κοινή χρήση περιεχομένου, παραγόμενου από χρήστες, μεταξύ φίλων σε ποικίλα δίκτυα. Η πρωτοβουλία Pixl8r είναι μια λύση ανοικτών προτύπων που επιτρέπει σε τοποθεσίες κοινής χρήσης φωτογραφιών την αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο.

Με το Pixl8r, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας μπορούν εύκολα να μοιράζονται κοινωνικό περιεχόμενο μέσα σε portal διαφόρων παρόχων και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω SMS για τις δραστηριότητες των φίλων τους, ανεξαρτήτως δικτύου. Το Pixl8r δημιουργεί έναν σύνδεσμο κοινοτικών portal που μπορεί να φέρει κοντά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρήστες κινητών στον κόσμο.
 
Με το Social Media Portal της Ericsson, οι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν γρήγορα και οικονομικά υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης συμβατές με το Pixl8r. Οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να συνδέονται στο κοινωνικό web, με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Η λύση δεν απαιτεί λήψεις προγραμμάτων-πελατών, γεγονός που την καθιστά εύχρηστη. Επίσης, ενθαρρύνει την αποστολή και πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, περιεχομένου παραγόμενου από χρήστες σε διαφοροποιημένες κοινότητες του internet.  Το περιεχόμενο αποθηκεύεται εφεδρικά σε ένα κοινοτικό portal που προσφέρει προσωπική αποθήκευση, συγχρονισμό, ενοποιημένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και υπηρεσίες κοινής χρήσης περιεχομένου, όπως φωτογραφίες και βίντεο, με συγγενείς και φίλους.
 
Ο Laurence McDonald, Vice President, Consumer & Business Applications της Ericsson, δήλωσε: “Το κοινωνικό web είναι ένα δυναμικό, συνεχώς εξελισσόμενο οικοσύστημα που προσφέρει εντυπωσιακές νέες ευκαιρίες εσόδων για παρόχους. Η Ericsson μπορεί να προσφέρει τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στις κοινοτικές υπηρεσίες να παρασχεθούν από παρόχους οι οποίοι συνεργάζονται με τις κορυφαίες κοινότητες στο web”.
 
Το Social Media Portal δίνει στους παρόχους τα απαιτούμενα εργαλεία, για να ενταχθούν στο κοινωνικό web. Η λύση white-labeled portal προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για διαφημιστικά έσοδα τόσο από κινητά όσο και από σταθερά portal, μειώνει τα προβλήματα εξοικείωσης και βελτιώνει το brand positioning. Επίσης, αυξάνει την κίνηση δεδομένων, όπως τα MMS, καθώς και την κίνηση των βίντεο-κλήσεων και του web portal.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.