Ericsson Voyager II, 5ης γενιάς Digital Satellite News Gathering

Από την παρουσίαση της πρώτης 24ωρης τηλεοπτικής υπηρεσίας ειδήσεων πριν 30 χρόνια, οι σταθμοί ειδήσεων έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή τηλεοπτική συνήθεια των τηλεθεατών, μεταδίδοντας ειδήσεις όλο το εικοσιτετράωρο από όλο τον κόσμο. Η Ericsson έχει αναπτύξει το Voyager II, ένα ευέλικτο και κλιμακούμενο προϊόν συλλογής ειδήσεων.

, Ericsson Voyager II, 5ης γενιάς Digital Satellite News Gathering

Μελέτες της Ericsson ConsumerLab, οι οποίες επικεντρώνονται στη συμπεριφορά των τηλεθεατών και στον τρόπο σκέψης τους για τις τηλεπικοινωνίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της τηλεόρασης, δείχνουν ότι το 93% των ανθρώπων εξακολουθούν να παρακολουθούν προγραμματισμένα «γραμμικά» προγράμματα που μεταδίδονται κάθε εβδομάδα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο κομμάτι είναι ειδήσεις και αθλητικά νέα.

Το Voyager II είναι το 5ης γενιάς προϊόν DSNG της Ericsson. Πρόκειται για νέο και επαναστατικό hot-swappable 1RU πλαίσιο με πλήρως ανανεωμένο διαισθητικό μπροστινό πάνελ διάδρασης με το χρήστη, σύμφωνα με τις τελευταίες ανάγκες της βιομηχανίας. Είναι η πρώτη λύση που απελευθερώνει τη δύναμη της κωδικοποίησης MPEG-4 AVC 4:2:2 με ακρίβεια10-bit και ανάλυση έως 1080p50/60 στην αγορά DSNG. Με το διαθέσιμο ευρύτερο φάσμα επιλογών για επεξεργασία βίντεο, το προϊόν επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίσουν την κάλυψη από SD σε HD και μάλιστα σε πολλαπλά κανάλια και 3D, τα οποία μεταδίδονται σε μια πληθώρα δορυφορικών και επίγειων δικτύων.

Το Ericsson Voyager II επεκτείνει τις πρωτιές της ομάδας της Ericsson στην αγορά. Το 1995, η ομάδα ανέπτυξε την πρώτη λύση της βιομηχανίας MPEG-2 DSNG, επιτρέποντας στους οργανισμούς ειδήσεων να στέλνουν ψηφιακό βίντεο με χρήση λιγότερου δορυφορικού εύρους ζώνης. Η ομάδα συνέχισε την καινοτομία το 1998 με το πρώτο HD MPEG-2 καθιστώντας προσιτή την υψηλότερη ποιότητα εικόνας για τους παρόχους δορυφορικής και καλωδιακής και το 2004 κυκλοφόρησε τον πρώτο MPEG-4 AVC HD κωδικοποιητή – καθιστώντας εφικτό το επιχειρηματικό μοντέλο για την HDTV παγκοσμίως.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson

Ericsson: Με αρνητικό πρόσημο “έκλεισε” το 2022

Κατώτερα των εκτιμήσεων εμφανίστηκαν τα κέρδη της Ericsson για το δ’ τρίμηνο του 2022, με την εταιρεία να κάνει λόγο για οικονομικές αβεβαιότητες κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Business Apple Ericsson featured

Apple και Ericsson τερματίζουν τη διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κινητής τηλεφωνίας

Η Ericsson ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία άδειας χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Apple, με την οποία θα διευθετηθεί μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

Internet 5G Ericsson

Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν 5G μέχρι το τέλος του 2022

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνδεθούν στο 5G μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ericsson.

Business 6G Ericsson featured

Ericsson: Επενδύσεις εκατομμυρίων σε ερευνητικό πρόγραμμα 6G στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Ericsson προχωρά την ίδρυση ερευνητικής μονάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος μιας επένδυσης πολλών εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση των μελλοντικών δυνατοτήτων ασύρματης συνδεσιμότητας 6G.